עשיתי בדיקת NIPT

רונית 294

New member
עשיתי בדיקת NIPT

למי שלא מכירה זו בדיקת הדם החדשנית שמחליפה מי שפיר. היא לא נחשבת בדיקה אבחנתית אלא נחשבת בדיקת סקר אבל היא בדיקה מאוד מאוד אמינה. היא לא בודקת את אותה כמות של מחלות ותיסמונות כמו מי שפיר וצ׳יפ גנטי אבל לאור כך שאני בת 30 והשקיפות יצאה תקינה + עבר של ירידת מים מוקדמת בהריון האובדן (ללא בדיקת מי שפיר) החלטתי ללכת על בדיקה זו. בחרתי בבדיקה המורחבת של חברת פנורמה (דניאל ביוטק) וכולי תקווה שהתוצאות יהיו תקינות. הרופא גם עשה לי אולטרסאונד לפניי אז נרגעתי לאיזה 5 דקות :) עשיתי את הבדיקה אצל פרופסור ברי קפלן אם מישהי מכירה.
שיהיה המשך שבוע טוב!!!

רונית 294

New member
4200 ש״ח אם מישהי מתעניינת

אבל יש החזר מהקופה והשאר מביטוח הבריאות הפרטי שלנו.

Shamrock45

New member
רונית- קודם כל, הלוואי שהתשובה תהיה תקינה

דבר שני-

גם אני בהריון הקודם עשיתי את הבדיקה הזו.
אפשר לשאול מדוע בחרת דווקא בה? כי אני היום נוטה יותר למטרניטי 21. עושה רושם שהיא ממש נרחבת. לא?
מה כוונתך ב"בדיקה המורחבת של חברת פנורמה"? הם מציעים יותר מסוג בדיקה אחת?
סורי אם השאלות נשמעות מטומטמות.

אגב- בסוף נשברתי ועשיתי א. סאונד היום. טפו טפו. הכל בסדר.

שירהד1

Member
מנהל
טוב שעשית אולטרסאונד,

לא הספקתי להגיב לך אתמול לגבי הוירוס של השלשולים וההקאות. מקווה שאת מרגישה טוב, וירוס בטן לא יכול לפגוע בעובר, אבל כן צריך להקפיד לא להגיע למצב של התייבשות.

Shamrock45

New member
,תודה רבה על הדאגה שירה

.

רונית 294

New member
אז ככה...

שיטת העבודה של פנורמה היא שונה משל מטרניטי והייתה נראית לי יותר נכונה ואמינה. קשה להסביר את זה. צריך להתעמק.
לפנורמה יש בדיקה בסיסית של 5 תיסמונת ובדיקה מורחבת של 13 תיסמונות. במטרניטי יש 17 תיסמונות שנבדקות כמדומני שהבנתי שחלקן ממש ממש נדירות. העניין הוא שצריך להסתכל לא רק על כמו התסמונות אלא על רמת הדיוק בתוצאות. בנוסף, מטרניטי גם עולה 5800 ש״ח לעומת 4200 שעולה כרגע פנורמה. ובכל מקרה זה לא מה שגרם לי להחליט אלא כל מיני דברים בשיטת הבדיקה. האמת שההתלבטות שלי הייתה בין 2 אלה ובסוף פשוט בחרתי ועשיתי. מתפללת לטוב!
בהצלחה גם לך ושמחה שהרגעת את עצמך באולטרסאונד.

רונית 294

New member
אגב

מה כוונתך שעשית את הבדיקה הזו בהריון הקודם? איזו עשית? פנורמה? אני מתחילה להתבלבל. האובדן שלך לא היה בשליש הראשון? או שהתכוונת להריון אחר...יש לך ילדים?

Shamrock45

New member
תשובה-->

יש לי עבר של שלוש הפלות בשבועות 6-8 + 2 הריונות כימיים
לפני שנה וקצת נולד בני (הריון תקין ראשון שנגמר במועד)
וכדי להימנע ממי שפיר עשיתי אז את בדיקת "פנורמה".

רונית 294

New member
בת כמה את?

והאם היו בעיות בבדיקות שבגללן עשית את זה?
מניחה שהתוצאה הייתה תקינה.

Shamrock45

New member
רונית- אני מרגישה כאילו הכרנו היום :) -->

אני בת 39 +
לא- שקיפות וסקירה היו תקינות.

אלא שבגלל הפלות קודמות, סיכון להפלה בדיקור (מה גם שהשיליה הייתה קידמית) וסה"כ בדיקות סקר טובות- הלכנו על בדיקת הדם

רונית 294

New member
אני לא זוכרת כלום... תאמיני לי.

אני צריכה להחזיק רשימה.
אתמול הפרופסור שהייתי אצלו קצת הלחיץ אותי. אמר שהוא בעד מי שפיר. שזה הכי טוב וכו וכו. אני רק בת 30 והשקיפות תקינה אבל יש רופאים שדוגלים בזה בכל הריון באשר הוא. לנוכח עברי אני ממש מפחדת מזה.
רק רוצה שיהיה תקין!!!

Shamrock45

New member
אל תתני לו-->

להלחיץ אותך. י רופאים שבאופן גורף הם בעד מי שפיר

בינתיים אין אינדיקציה לעשות. חכי לתוצאות בדיקת "פנורמה". אל תתייעצי עם כ"כ הרבה מומחים- הרבה רופאים הרבה דיעות

רונית 294

New member
לא התייעצתי בכלל...

הוא פשוט התחיל להגיד שהוא עושה את בדיקת הדם כשירות לקהילה ושהמומחיות שלו זה בכלל מי שפיר וניתוחים קיסרים והוא עושה 30 כאלה בשבוע. סבבה חמוד...
סיפרתי לו שעברתי לידה שקטה בעקבות ירידת מים מוקדמת ללא שביצעתי מי שפיר. הוא שתק.

אני לא רוצה להלחיץ סתם

אבל עניין הגיל ממש זניח.
גם הטכנאית שעשתה לי את השקיפות אמרה לי שהיא רואה המון פעמים טריזומיה - תסמונת דאון וטריזומיה 18 שנצפים בבדיקת שקיפות עורפית, בנשים צעירות מאוד גם בנות עשרים.
בתור אחת שנכנסה להריון בגיל 29 עם עובר שהיה לו טריזומיה 13 אני אומרת, מה הקשר לגיל? הסיכון הוא ישנו בכל גיל וזה לא בהכרח קשור לגיל הביצית...

גם אותי מפחיד דיקור מי השפיר..

בשלושת ההריונות הקודמים לא עשיתי כי הבדיקות היו תקינות והרופאים לא לחצו כי לא הייתי בגיל (הריון ראשון 27 הריון שני 30 והריון שלישי 32)
היום אני בת 37 והרופא נתן לי הפנייה למי שפיר,למרות שאני לא בטוחה שאעשה אותה..
נראה מה תוצאות הבדיקות ולפי זה נחליט
חבל לי לסכן את ההריון,ובמיוחד אם יש את בדיקת הדם..אני מעדיפה אותה

רונית 294

New member
חשוב לדעת. בדיקת הדם

אינה בדיקה אבחנתית אלא בדיקת סקר אמינה מאוד מאוד. היא בודקת הרבה פחות ממי שפיר. אבל מאוד יכול להיות שגם אני לא הייתי עושה.

רונית 294

New member
נכון מאוד! גם בגיל 20 אפשר

להיות עם עובר חולה. פשוט מאוד זה עניין של סיכויים. ככל שהגיל עולה הסיכוי גדול יותר. אבל גם אם הסיכוי נמוך יותר את עדיין יכולה להיות האחת שזה יקרה לה. והנה זה קרה לך בגיל 29. העניין הוא אחר. שלא תמיד עולים על הבעיה בבדיקות הסקר הרגילות (שקיפות + חלבון) או בסקירות ואז מגיעים ללידה וצריכים לגדל את הילד.
התקווה של כולנו היא לא ליפול בסטטיסטיקה נוראית שוב. כל אחת בתחומה.

שירהד1

Member
מנהל
לגבי בדיקת מי השפיר-

כרגיל ברפואה, אין שחור ולבן. יש רופאים שחושבים כך ויש רופאים שחושבים בדיוק הפוך.
בסופו של דבר הבחירה היא של האישה, בהתאם למה שהיא מוצאת לנכון לעשות.
אגב, טריזומיות מתרחשות בכל הגילאים, אבל כן יש קשר בין גיל האישה והגבר לסיכון לטריזומיה. ככל שהגיל עולה, כך עולה הסיכון לעובר לא תקין. זה ידוע. אצל אישה בת 40 הסיכון לתסמונת דאון הוא משהו כמו 1:60!!! ואילו אצל אישה בת 30- הסיכון הסטטיסטי הוא הרבה הרבה יותר נמוך (לא זוכרת את המספר המדויק).
יש רופאים שיגידו לאישה בת 25 שהם תמיד ממליצים לעשות, ויש רופאים שיגידו לאישה בת 37 לעשות רק אם יש משהו חריג בבדיקות הקודמות.
ההחלטה היא שלנו!

למעלה