עשיתי היום צעד לכוון! והלב דופק...|

vashti72

New member
עשיתי היום צעד לכוון! והלב דופק...|

נפגשתי היום עם תומכת לידה (נראית מקסימה- אמנדה בירושלים) עובדת בלידות בית גם. היא נתנה לי קצת חומר לקרוא והחלטנו לעשות פגישה עם בעלי לדבר על זה. גם החלטתי לדבר עם אילנה שמש או ג'ויס בקרוב כי אני ממש נוטה לכוון לידת הבית. אני מאד רוצה את זה אבל כנראה גם מאד!!! מפחדת כי הלב שלי דופק מאז שעשיתי את זה - כאילו עשיתי איזה החלטה פנימית.... למרות שזה קצת טפשי כי אני עוד ממש מוקדם(שבוע 15)

mise

New member
המון בהצלחה!!!

אני נפגשת עם המיילדת תמיד בסביבות השבוע שאת נמצאת בו, כך שזה לא טיפשי בכלל

אשכר ש

New member
איזה יופי! באמת מרגש ../images/Emo13.gif

וזה באמת לא מוקדם בשביל להתחיל להפגש עם מיילדות, העיקר שלך זה מרגיש נוח. שיהיה בהצלחה ותעדכני!

גם לדעתי זה לא מוקדם.

אין מוקדם מידי. אני גם מעדיפה לעשות את מעקב ההריון אצל המיילדת ולא אצל רופא - בררי אם זה אפשרי עם אילנה או ג'ויס! אני מתארת לעצמי שבשביל בדיקות תצטרכי לראות רופא או בשביל הפניות ומרשמים אם תזדקקי להם, אבל את שאר המעקב (פגישות חודשיות, מעקב גדילה, ומעקב בריאות כללית שלך) אפשר בעקרון לעשות אצל המיילדת וזה הרבה יותר נעים ואישי, לי לפחות. אני פגשתי את המיילדות שלי (שתיים, יש להם מרפאה משותפת) בסביבות שבוע 6 או 7 ומאז אני מטופלת רק דרכן.

vashti72

New member
רעיון מצוין - לא חשבתי על זה...

את מירושלים? כי גם הדולה המליצה לי על אילנה או ג'ויס

לא מירושלים ../images/Emo3.gif אני מניו ג'רסי ../images/Emo6.gif

בדיוק עכשיו חזרתי מהמיילדת שלי. כל ביקור אצלה עושה לי חם בלב. משקיעות בי זמן, מדברות איתי על הכל, נותנות לי זמן לשאלות בכל פגישה, ואני מקבלת חיבוק חם וגדול כשהביקור מסתיים. אני מרגישה שכל מעקב ההריון כל כך הרבה יותר אנושי ונעים לי מאשר ביקורי הרופא שזכורים לי משני ההריונות הקודמים, שכולם הסתיימו תוך 10-15 דקות עם אולטראסאונד זריז והקביעה "הכל בסדר תחזרי עוד חודש", ואם לא הייתי נדחפת עם ה"רגע רגע יש לי שאלה" הנצחי שלי, הוא אפילו לא היה שואל אותי אם אני רוצה לשאול משהו... אגב, בארה"ב המיילדות מוסמכות לתת גם מרשמים והפניות לבדיקות, וזה מושלם מבחינתי, כי אני לא צריכה להתעסק עם רופאים בורים בנושא לידות בית שכועסים עליי שאני באה רק בשביל ההפניה
הן עושות פה פשוט ה-כ-ל! זה נפלא. והן נפלאות. מקווה שיום אחר זה יהיה כך גם בארץ

swann

New member
וגם פה ככה (קנדה)

אפשר לבחור שרות של מיילדות (לפי אזורים) או רופא. אי אפשר במקביל וגם לא צריך. הן מפנות לאולטראסאונדים, בודקות, לוקחות דם - והכי חשוב, לא חשוב איפה את יולדת, הן איתך בלידה מההתחלה עד אחרי הסוף + מעקב של 6 שבועות על התינוק ועלייך אחרי הלידה. מבחינתי זה מושלם. 5 דקות מהבית (לעומת נסיעה של חצי שעה בלי פקקים לעיר, לרופא המעולה שהייתי אצלו בלידה הראשונה), יחס אישי, סבלנות ומקצועיות. ואם יש חשש הקטן ביותר לבעיה - הן מפנות לבדיקות ולרופא מומחה לבעיה הספציפית הזאת <מה שלא בטוח כשאת רואה רופא OBGYN רגיל>.

debby12

New member
מנהל
לא. היא גרה בארה"ב

וכאן מקובל לעשות מעקב הריון אצל המיילדות <דבי לוקחת על עצמה לענות במקום רוני>

איזה יופי... בנוגע למעקב הריון

אצל המיילדת - אני ממש ממליצה. לי זה מאד התאים. עשיתי סקירות ושקיפות עורפית, ביקרתי את הרופא למעקב הריון 3 פעמים במהלך ההריון - אחת לכל טרימסטר, לקבל הפניות לבדיקות (המוגלובין, סוכר בצום ועוד כמה), והשאר עם המיילדת. ענת תל אורן, היא מרעות אגב, והיא מדהימה לדעתי. אם את רוצה את הטלפון שלחי לי מסר.

vashti72

New member
הפורום הזה מקסים!../images/Emo13.gif

כיף להיות פה! אני כבר בונה שורה של שאלות חדשות... אבל בינתיים מנסה לקרוא לבד קצת

mamadan

New member
בהחלט מומלץ.. הספיקה לי פעם אחת

בטיפת חלב בשביל להבין שזה לא זה.. וההיכרות והקרבה שנוצרת עם המיילדת חשובה מאוד לדעתי.

למעלה