עשיתי היום קציצות של אנונימוס, שמורכבות מטופו, גזר,

יוספה 51

New member
עשיתי היום קציצות של אנונימוס, שמורכבות מטופו, גזר,

ובצל לירוק. ואורגנו כתבלין, פלפל ומלח, כמובן. הבעיה היתה שהקציצה התפרקה לכל אורך הדרך. ראיתי את פוטנציאל הפירוק ולכן טיגנתי למרות שרציתי לאפות, לא עזר. יצא טעים מאד ואני חוששת שעיבוי בקמח חומס, תפח"א או כל קמח אחר יקשה את הקציצה. מצד שני, טעים מאד, יש רעיון מה עושים?

לא יקשה

קמח חומוס ביחס של 1/2 כוס קמח על 3/4 כוס מים, אם את חוששת תוסיפי כפית סודה לשתיה לתערובת ותני לה לעמוד קצת.
בעיקרון טופו אינו דבק מעולה אם כי לעיתים כשהוא טחון מאד הוא מספיק.
עמילנים לא יקשו כי אם יגמישו.
שבבי תפוחי אדמה עוזרים להדביק ואינם מקשים כלל.

יוספה 51

New member
ההצעה האחרונה נשמעת לי הכי מתאימה , כלומר- לרסק קצת תפח"א

ולהוסיף לתערובת? יופי, גם יכול להסתדר בטעם. פחות בא לי על קמח כי הוא צובע לי את הטעם. אז אתחיל לנסות את התפחא קודם. יופי של קציצות..

יוספה 51

New member
ועוד בקשה כדי לא לפתוח חדשה. מתכון לפלפלים ממולאים בלי

טחון מהטבע אבל מספיק מעניין... תודה.

היום

הכנתי ממולאים עם אורז אדום ששרה במים 12 שעות ואחר כך בישלתי קצר עם עדשים חומים. לזה הוספתי הרבה הרבה בצל קצוץ מטוגן עד השחמה ושום קצוץ שהוספתי בסוף לטיגון קצרצר. עירבבתי, המלחתי וזהו!
מילאתי עלי כרוב שריככתי במיקרו, עגבניות שהסרתי מכסים ורוקנתי ממיץ, חצאי קישוא שרוקנתי בסכין.
הנחתי על מצע של סלרי קצוץ- גבעולים ועלים ופטרוזיליה קצוצה. עירבבתי שארית יין לבן חצי מתוק(לא חובה) קופסה של עגבניות מרוסקות, סילן, מעט מלח, פפריקה חריפה, מעט שמן זית,קארי מדרס וחאוויג' למרק בנדיבות, פיזרתי פרוסות של עגבניות יפיפיות שהיו לי במקרר ובישלתי יחד. טוענים שזה מאד טעים.
כמה פשוט וזה...רלוונטי לטעמי לכל ירק כולל פלפלים. יכול להיות שבמקרה של פלפל הייתי מוסיפה לרוטב גם פפריקה מתוקה.
המשחק העקרוני הוא על האיזון בין מתוק, חמוץ, חריף ועשבי תיבול בהעדפה אישית.

עוד ערבובים מתאימים

ערימת פטריות קצוצות מושחמות במחבת לערבב עם אורז
בורגול , בצל ירוק לרוב, עשבי תיבול נוספים, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי מגוררים גס לתערובת.
לערבב אורז עם אגוזים מרוסקים ובצל מטוגן

Dr T noki

New member
אני הכנתי אתמול

פלפלים אדומים ממולאים , בתערובת אורז מלא עגול (שהושרה קודם לכן כמה שעות), עדשים שחורות וצהובות (יש דבר כזה
) שבושלו יחד עם האורז בישול חלקי, יחד עם ירקות מגוררים (בצל, קישוא, גזר, דלורית), ירוקים קצוצים (מה שהיה לי - פטרוזיליה, קצת כוסברה, בצל ירוק), שהקפצתי קצת במחבת, תבלינים כל מיני, קצת סילאן, צימוקים /חמוציות, אולי עו״ש משהו (לא זוכרת....) , הכנתי רוטב עגבניות בסיסי כמו לפסטה, שמתי את הפלפלים הממולאים ברוטב ומילאתי מים עד לאמצע, בושל הרבה זמן. יצא טעים, גם בני המשפחה הלא צמחונים ולא טבעונים אכלו בהנאה. את המלית שנותרה מילאתי חצאי דלורית ושמתי בתנור, הגשתי עם טחינה מלמעלה, וגם יצא טעים.

Dr T noki

New member
נזכרתי בתיבול

קינמון, קצת בהרט, כמון, מלח פלפל, פלפל אנגלי קמצוץ הלו סילאן עד שטעים, הוספתי למלית גם קצת לימון סחוט לשבור את המתיקות.

יוספה 51

New member
נשמע טעים. לדעתי יש לי עדשים צהובות. אבל ממזמן.

לא ידעתי מה לעשות עם זה.. אבדוק שעוד טרי. תודה.

Dr T noki

New member
אני עושה עם עדשים צהובות בדיוק מה שעושים עם אדומות

יש להן אותו מרקם והן מגיבות דומה בבישול. מרק, דאל, העשרת קציצות, אורז, מצטרפות למילוי ירקות שונים

Dr T noki

New member
מולטיטאסקינג, יקירתי

(או שנתת לי רעיון לפנסיה).
אני מודה שצמחונות/טבעונות מכניסה אותי למוד יצירתי הרבה יותר מבחינת הבישול. מחייב אותי לנסות לחדש ולחקור מוצרים ורעיונות חדשים וזה אחלה

למעלה