עשיתי טעות, בבקשה תירו בי

קרמיט524

New member
עשיתי טעות, בבקשה תירו בי

אז ככה:
אנחנו כבר שבועות עובדים על אתר חדש לעסק שלנו, לפני שבוע העלינו אותו סוף סוף.
עשינו עליו QA כשהוא היה באוויר, ומהחזית שלנו הכל היה נראה דבש. אז החלטנו לעשות השקה, פרסמתי פוסט בפייסבוק, ודי עפתי על עצמי. כמובן שדקה אחרי זה מישהו מצא בג.
מילא שזה פדיחה ברמה בינלאומית, אבל עכשיו נכנסתי לפרנויה וברור לי שיש עוד המון דברים שפספסתי, ושכל השאר פשוט החליטו "להיות נחמדים" כפרה עליהם, ולא להגיד כלום.
אז אני פונה על הלב שלכם. בבקשה תתנו בזפת והנוצות. אהיה אסירת תודה על כל בג מכוער עם שיערות שתגלו, הבטחון שלי ממילא ברצפה, אז זה זמן טוב...

זה האתר http://www.wwz.co.il
אתם ממש מוזמנים מהלב לכסח אותו במכות, להתעלל בו ולמצוא כמה בגים שאתם יכולים. הוא זמין לכיסוחים גם מהנייד, גם מהלפטופ וגם מהטלפון.
בתודה מראש ובברכה, מהלב,

אני חושב שאת ממש מגיזמה וקיצונית עם עצמך

זה לא שהאתר לא ניתן לגלישה, זה לא שיש חורי אבטחה, זה לא שהאתר קורס. בואי קצת נרגע, נראה לי שאת לוקחת את זה קשה הרבה יותר ממה שזה.
קודם כל באגים תמיד יהיו. לא מכיר דבר כזה שאין. גם אחרי הרבה מאוד QA והרבה מהנדסים שכותבים קוד - תמיד יהיה באגים. לא מכיר מצב שאין.
לגבי האתר, ממה שהספקתי להתרשם סה"כ מדובר באתר יפה, אולי יש לו קצת בעיות רינדור וכשעוברים מעל כפתור לפעמים המעבר עכבר קצת מקרטע.
סה"כ בסדר. לדעתי אם בניתם את זה בצורה נכונה, אין שם שעות עבודה רבות של תיקונים.
בהצלחה

קרמיט524

New member
תודה! ושאלה:

האם בדקת את זה על מובייל במקרה?
התלונה הייתה שבגלישה בסלולרי, כשלוחצים על הכפתור של התפריט משמאל, נפתח ריבוע כחול, ללא התפריט. אני לא מצליחה לשחזר את זה אצלי. יש מצב שתוכל לבדוק?
שוב תודה!!

אצלי נראה תקין
כרום על מק, וספארי על אייפון - נראה תקין. במובייל התפריט שציינת נפתח בצורה תקינה.
&nbsp
דבר אחד שמצאתי שלא עובד זה בדף ה"צור קשר", בתחתית הטופס כתוב שצריך להקליד קפצ'ה, אבל אין תמונה של הקפצ'ה (לא מופיעה גם במובייל וגם במחשב).

N0

New member
עכשיו שיש לי קצת יותר זמן

792 פיקסלים עד 769 יש בעיה בגודל של התפריט שגדול מידי כדי להיות מוצג ונשברות השורות
ב768 פיקסלים בדיוק נראה שיש מצב מוזר שהתפריט נשאר גלוי כל הזמן בצד ימין של החלון וכשלוחצים על האיקון הוא קופץ למקום שלו משמאל

האנימציות על הכפתורים מאוד מציקות ורועדות. אני חושב שהאפקט שנבחר bounceIn לא ממש מתאים כי הכפתור כבר מוצג ואז האפקט מעלים אותו ומציג אותו מחדש (מה שגורם לאנימציה לקרטע ולא להיות סגורה על עצמה) אולי כדאי לבחור אפקט אחר או לחלופין לשים אותו על אלמנט פנימי שיכיל רק את הטקסט (רק צריך לשים לב שהאנימציה תופעל כשנכנסים לכפתור ולא לטקסט אחרת הקפיצות כנראה ימשיכו).

הסתכלתי עכשיו גם קצת על הקוד. בעיקרון לא רע אבל הייתי דואג לתת לכותרות קצת יותר משמעות סמנטית. זה לא שאין כותרות אבל הכותרת הראשית h1 היא "נוכחות דיגטלית בהתאמה מלאה" לא יודע אם יש איזה שיקול seo שאני לא מבין אבל נראה לי עדיף שהכותרת הראשית תכיל לפחות את שם העסק ואת האזכור בניית אתרים.
שאר הכותרות גם כן לא נראות שמתאימות לרמה ההירככית שלהן ואני מניח שהן יותר עיצוביות משימושיות.

מעבר לזה לא מצאתי בעיות נוספות (קשה לי לחשוב מה גרם לתפריט לא להיות מוצג בכלל כי נראה שההצגה שלו די סטנדרטית) הייתי שוקל אולי להעביר אותו לצד ימין במקום לשמאל (מרגיש לי יותר זורם נכון עם העברית)

קרמיט524

New member
יש על זה עוד עבודה

ברמה העיצובית, וגם ברמה הסמנטית. יטופל. גם את האנימציות אני הולכת להחליף.

קרמיט524

New member
תודה לכולם - מישהו כאן עובד עם אייפון?

מסתבר שחלק מהאנשים דווחו שבאייפון העמוד נטען עם התפריט פתוח, ומכסה חצי מסך. לא הצלחתי להבין אם הם מצליחים לסגור אותו...
(desslok, הבנתי שאצלך באייפון זה עובד על ספארי. איזה מכשיר? האם אתה יכול לבדוק גם בכרום/פיירפוקס)?
שוב תודה!!

נראה אם אני אצליח להעלות תמונות מהנייד אייפון 5S, ספארי, מערכת הפעלה 8.4.1.

- דף פתיחה עולה תקין, תפריט סגור
- אף כפתור בדף הראשי לא מגיב ללחיצה
- התפריט נפתח בלחיצה. אחת השורות גולשת לשתיים. לחיצה על אופציה בתפריט עובדת.
- אם כשהתפריט פתוח, גוללים את שאר הדף (בצד ימין), כפתור הסגירה של התפריט נגלל למעלה ונעלם וקשה להבין איך להגיע אליו חזרה על מנת לסגור
- בדף צור קשר הקפצ'ה לא מוצגת

קרמיט524

New member
מעולה תודה רבה!

אז אם אני מבינה נכון:
2 הכפתורים מתחת לכותרת לא מגיבים ללחיצה
התפריט מגיב ללחיצה
כאשר התפריט פתוח, האם הקישורים בתפריט מגיבים ללחיצה?
שוב תודה!
&nbsp
לגבי הקאפצ'ה, אני מעיפה אותה.

יותר חמור מזה
כן, כאשר התפריט פתוח, הקישורים שבו מגיבים ללחיצה.
&nbsp
אבל, רוב הכפתורים האחרים בדף הראשי לא מגיבים ללחיצה. זה כולל את שני הכפתורים שמתחת לכותרת ("מה עושים פה?" ו- "רוצה אתר גם?") אבל גם את הכפתורים הכחולים שמתחת לקטגוריות, כלומר אלו עם הכיתוב "מה זה כולל?", "איך הם נראים?". משום מה, הכפתור "עכשיו" שבאיזור של צור קשר, הוא כן מגיב.

ועכשיו אני עוד יותר מבולבל
בעית הכפתורים אינה עקבית, זה לפעמים ולפעמים. ריפרשתי את הדף ופתאום זה הסתדר, ויש פעמים אחרות שהדף עולה והכפתורים לא מגיבים או חלקם לא מגיבים, כל פעם משהו אחר. מאוד מוזר. כאילו בכל טעינה של הדף, חלק מהכפתורים עובדים וחלק לא, אבל כל פעם תת-קבוצה אחרת.

קרמיט524

New member
המממ... מבולבלים? גם אנחנו...

מתסכל ביותר. אצלי באנדרואיד הכל עובד מצויין. אנסה למצוא אייפון...

קרמיט524

New member
פתרון חידה: איך מדבגים בעייה באייפון 4 - בלי אייפון?

אז ככה:
נתונה בעייה - בטעינה של העמוד באייפון 4 התפריט במצב פתוח, מכסה חצי מהדף, לא מגיב, ולא ניתן לסגור אותו.
האתגר: הכל מדווחים וצילומי מסך. אין איי פון 4 בסביבה שאפשר לנסות לדבג עליו.
הפתרון (עבד בשבילי):
החלטתי לנסות להתקין ספארי על חלונות. הרציונל היה שאפל לא מתחזקת יותר גרסאות של ספארי לחלונות, אז אולי יהיה לי מזל והוא מגיב באותה צורה על הדסקטופ.
אפל כאמור לא מציעים הורדה של ספארי לחלונות, אבל ניתן להוריד אותו מכל מיני מקומות ברשת.
הורדתי גרסה 5.1.7 מאיזה אתר (למזלי כנראה מקור הורדות אמין), התקנתי אותו על ווינדוז 7 על מכונה וירטואלית (אני על לינוקס) - וזה היה יום המזל שלי - אותה תופעה קרתה גם כאן.
המזל שלי עוד המשיך, מסתבר שיש גרסת פיירבאג לספארי, ושזה אפילו עובד על הקונפיגורציה הבלתי צפויה שלי.
אז קבלו טיפ - יש מצב שספארי לחלונות יוכל לעזור לכם בעיות בספארי על מכשירים יותר עתיקים.
בכל מקרה, מסתבר שמשום מה הדפדפן הנ"ל מתעלם מהגדרת Media query. משום מה הוא לא קורה את חוקי ה-CSS שנמצאים בתוכה.
ניסיתי לחפש על זה בגוגל, ולא מצאתי שום דבר רלוונטי. מישהו כתב שזה קשור לתג המטה של ה-viewport, אבל זה כתוב אצלי כמו בדוגמה שזה נתן, ועדיין לא עובד.
למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?
בתודה מראש ובברכה,
מיכל

קרמיט524

New member
המשך פתרון החידה....

הגיע הזמן שאני אלמד איך כותבים מדיה קווריז כמו שצריך...

באגומט

New member
#1 בטעינה ראשונה

של עמוד המאמרים, מקבלים רק מאמר אחד מול העיניים..

FreeSoft

New member
אצלי תקין כולל

התגובה הבאה שלך. תחת FF 40.0 עם Mint השד יודע איזה... נדמה לי 17.1

למעלה