עשיתי טעות?!

עשיתי טעות?!../images/Emo12.gif

שלום לכולם...כמו שכבר כתבתי באחת מההודעות שלי ,אני בן 18 ואני מתחיל ללמוד באוניברסיטה השנה (
) מכיוון שאני לא מסתדר (
בלשון המעטה) עם אחד מבני משפחתי ומשום שהאוניברסיטה לא ממש קרובה לביתי, החלטתי לפרוש כנפיים ולחפש לי מקום חדש לגור בו
חיש קל מצאתי דירה נחמדה וחתמתי על חוזה שכירות של 5 חודשים כעת כשאני צריך לעבור למשכני החדש אני מתחיל לחשוב שאולי עשיתי טעות האם אני באמת יכול לדאוג לעצמי בעיר הגדולה?
האם אני והשותף בן השלושים שלי נסתדר?
+
=
האם לא יהיה לי עצוב ובודד בהתחלה (וגם קצת באמצע ובסוף)?
והאם זה רק אני, ילד בכיין שכמוני
, או שכולכם הרגשתם ככה לפני המעבר? אתם מוזמנים להגיב (אי תגובה מצידכם יעמיק את תחושת הבדידות שמישה חש עכשיו וגם ככה קשה לו ) מחכה לתגובות מישה

לקשמי

New member
היי מישה

ההרגשה שלך מוכרת, גם אני בפעם הראשונה שעזבתי את הבית והלכתי לגור עם שותפים, אז למרות שהבית של ההורים שלי היה גהנום עלי אדמות, בהתחלה מאוד פחדתי. אני זוכרת שבימים הראשונים הייתי מבולבלת, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, איך להתנהג עם השותפות, איך לערוך קניות וכו' אבל זה עובר עם הזמן ועם הזמן מתרגלים לשיגרת החיים הזאת. ובכל אופן, אתה חתמת על חוזה רק ל-5 חודשים כך שאם איכשהו תתחרט, מהר מאוד תוכל לשנות את דעתך.

../images/Emo140.gifמישה אולי אתה צעיר../images/Emo73.gif

אבל אל תיתן לפחדים
לשלוט עליך, אני נתתי וזה גמר אותי כי לא יכותי לעזוב את הבית
היום אני מבוגרת ממך בהרבה שנים מנסה בפעם השלישית לצאת גם לי קשה,
בהצלחה כל הדרכים
פתוחים לפניך

leahle

New member
אם לא תנסה...

לעולם לא תדע אם זה היה צעד נכון או לא. אולי השותף לא יתאים, אולי תרגיש בודד, אבל אם החלטת לצאת לדרך, תקח בחשבון שלפעמים גם יש קשיים, ותלמד לפעם הבאה, לא יתאים לך? אחרי 5 חודשים אתה יכול ללכת לחפש משהו אחר, אז גם תדע יותר טוב מה מתאים לך ומה לא. בהצלחה....

תודה על העידוד ועוד שאלה לפני סיום

השותף והחבר
נוהגים לבלות ביחד את סופי השבוע (בדירה שלנו) האם אני אמור להסתגר לי בחדר כל הסופשבוע? או שגם לי מותר להביא חברים ולשבת לי בסלון? נ.ב: אם זה היה שותף רגיל בכלל לא הייתי שואל את השאלה..אבל השותף הוא גם בעל הדירה

עמית22

New member
אין קשר בין מחט לתחת

בעל הדירה או לא, הוא הכניס אותך פנימה כשותף ולכן יש לך את אותם זכויות על הסלון בדיוק כמו לו.

JumpingHowitzer

New member
ואני חשבתי שבגיל 18 מתגייסים לצבא..

כנראה יש פראיירים שיעשו את העבודה בשבילך....

עמית22

New member
למה אתה קובע דיעה בלי לשאול

אתה יודע שיש המון אנשים שהולכים למסלולי עתודה לפני הצבא? אולי הוא אחד מהם...

ולמה אתה חושב שכולם חייבים

לעשות את מה ש"כולם" עושים? לא יאה לך שהוא לא הולך לצבא? תשאל אותו למה אל תקבע ישר עובדות. נ.ב. לא כולם הולכים לצבא.

JumpingHowitzer

New member
זה חובה, לא אופנה....

דבר ראשון, אני מצטער אם ביססתי עובדות מהר מדי, קיים הסיכוי (למרות שהוא קטן כי אחרת הוא היה מזכיר משהו בקשר לעתודה) שהוא אכן עתודאי. דבר שני, בכל מה שקשור לצבא, כן הוא צריך לעשות מה שכולם עושים, זוהי חובה במדינה שלנו, בין אם זה נראה לו או לא. אני לא ביקשתי ממנו שילך עם אותו הג'ינס שכולם הולכים כי זו האופנה עכשיו, אלא ציפיתי שהוא יעשה מה שכולם (או לפחות כולם צריכים) לעשות למען המדינה המתפוררת שלנו.

תתפלא אבל ממש לא כולם

מתגייסים. וגם לא "אמורים"! המדינה "אמורה" "לספק" לנו מדינה בה יש עבודה, תרבות מפותחת, תחבורה ציבורית בטוחה ובכל ימות השבוע (כמו בכל מדינה מתוקנת), מחירים סבירים שיתאמו את המשכורת המדללת של האזרחים ועוד ועוד.. ביום שהמדינה תעשה את מה שהיא אמורה לעשות אז יהיה לה את הזכות אולי לדרוש מהאזרחים מה שהם "אמורים" לעשות. הצבא הוא גוף מכליל, שובינסטי, מעצים את הפער בין החלשים ומפלה על רקע פרוטקציות/קשרים/קומבינות... בנוסף לזה עד שלא יהיה חוק (שלא צריך להיות לפי דעתי) שכולם מתגייסים ולא רק החילונים-הלא חולים-לא מוגבלים- כן הולכים רק לפי הנורמות- והאלו ללא פרוטקציות. אז ורק אז "כולם" יתגייסו. *זו היתה מגילת הבהרות לבורים שחושבים שהצבא הלהיט התורן.

טוב, כאן זה לא המקום בשביל זה

ישנו מגוון רחב של פורומים שאפשר להתווכח בהם על הנושא הזה, ואתם מוזמנים להמשיך את זה שם. נתחיל מכך שמלכתחילה חתך הגילאים המאפיין את הפורום הזה הוא בממוצע גבוה בכמה שנים טובות מגיל צבא, ולכן סוגיית כן לשרת /לא לשרת הפסיקה מזמן לעניין את רובנו. שנית, זה ויכוח מיותר מעיקרו, כי אף אחד לא ינצח פה, כולם ימשיכו לחשוב בדיוק כפי שהם חשבו קודם, והרווח היחיד הוא עוד עצבים. תעברו הלאה.

אין בעיה

אכן זה לא המקום אבל כשדנו בנושא מישה ובעיותיו "מי שזה לא היה" (לא הסתכלתי בכינוי) החליט כן לדחוף את המשפט הלא נחוץ הזה. ואגב דווקא יש כאן הרבה שכן באיזור הגיל הזה. בכל אופן הענין נסגר, נא לשמור "פליטות פה" שלא קשורות לעצמכם פעם הבאה.

Mיקי_

New member
יש כאלה שהולכים לשירות לאומי

יש כאלו שמסרבים גיוס, ויש עתודאים שהולכים ללמוד לפני הצבא, הודעות מהסוג שלך מגעילות אותי...

ננה531

New member
מישה היחיד

מישה חביבי- כל ההתחלות קשות
) אך בחיים לא מגיעים לשום דבר בלי לקחת סיכונים, אתה עושה נסיון לשנות את המציאות שלא נעימה לך כרגע יכול להיות שהנסיון יהיה התחלה חדשה ויצליח ויתכן שלא. הרגשתך נורמלית וטבעית כי לעבור לסביבה חדשה שבהחתחלה היא מנוכרת זה לא קל. מעשה כזה יכול להוות מנוף לצמיחה אישית, עצמאות ורצון לשנות את חייך. הבעיה היחידה שנראית לי היא גילך הצעיר. איחולי שתצליח. אי אפשר לומר לך מה יהיה באמצע או בסוף את זה תדע במשך הזמן. ח ז ק ו א מ ץ

מישה..

אתה לא מתגייס? ואם כן, איך תשלם על הדירה? אני שואלת כי גם אני בגיל שלך וחושבת לעזוב את הבית

למעלה