עשיתי לי היום תרגיל

• פותח הנושא blg
  • פורסם בתאריך

blg

New member
עשיתי לי היום תרגיל

אני חושבת שמישהי כתבה עליו או על תרגיל דומה - רשמתי "אני אוהבת את הסרטן שלי כי" ואח"כ רשימת "אני לא אוהבת את הסרטן שלי כי". יש לי משהו קצת עצוב (וגם קצת שמח) להגיד לכם: מצאתי בקלות רבה הרבה סיבות ללמה אני אוהבת את הסרטן והסיבות היו די עצובות אני חייבת לומר: כי הרגשתי נאהבת, כי היתה לי לגיטימציה להיות במקום ראשון, כי היתה לי לגיטימציה לנוח, לעשות מה שאני אוהבת ועוד. והיה לי הרבה יותר קשה לחשוב למה אני לא אוהבת אותו (מצאתי רק סיבה אחת - תוקעים בי מחטים, אשמח לרעיונות שלכם....) אז למה יש פה משהו שמח? תשאלו ודאי. ובכן: הבנתי שאני לא צריכה את הסרטן כדי להיות נאהבת, לבחור לעשות מה שאני רוצה וכו´ אז יש בזה גם קצת תקווה. אבל יש לי עוד המון!!! דרך לעשות. סתם, רציתי לשתף.

MemphisRaines

New member
הדרך ארוכה

לכל אחד מאיתנו יש דרך ארוכה מאד חלק ממנה הוא למצאו עזרים רגעיים הסרטן למרות הסבל נתן לך משהו עשה אותך למרכז תשומת לב לזמן מה ועכשיו צריך ללכת הלאה להמשיך לבנות את עצמך לדבר הבא שרון

blg

New member
כן, אבל בתרגיל הבנתי שיש לי הרבה

תשומת לב ואני לא צריכה את הסרטן בשביל זה... זה מה שהיה יפה כל כך בתרגיל

blg

New member
זה בעצם מה שניסיתי לברר,

"יש" לי את הסרטן בהסטוריה שלי. ובהמשך לשירשורים נפשיים - רוחניים - גופניים שכתבנו פה,ניסיתי לבדוק מה קיבלתי ממנו, ומה עוד מחבר אותי אליו ואולי לא נותן לי לשחרר אותו. וגם´ אני מנסה להבין מה אני יכולה להפיק מהנסיון הזה שהיה לי (אחרת זו סתם היתה חוויה מבוזבזת)

יחפנית

New member
תבורכי על התרגיל המופלא ......

תרגיל חשוב ביותר תירגלת . והוא מזכיר לי את התרגיל שבזמנו אני עשיתי . וזה פתח אותי למה שאני מכנה פריוולגיות מחלה . התברר לי שאני חיה בחברה שמעודדת תשומת לב מוגברת לאנשים סובלים . ואז הלכתי ועקבתי אחר המסרים או מה שקלטתי על הנושא כילדה .... שאגב זה גם תרגיל חשוב ומעניין . וגיליתי שכבר בגילאיים צעירים כבר הייתי משתמשת בהסדר הזה . למשל .... כשהיה מבחן שלא רציתי להתמודד עימו ..... אז אני זוכרת שהייתי מעלה את החום שלי , ומקבלת שיחרור מאמא להשאר בבית , מה שאמר .... פינוקים - תשומת לב . או הייתי מדמיינת שכואבת לי הבטן , להשיג את השיחרור האמור . ולקבל תוספות תשומת לב בריבית . בגילאים מאוחרים יותר הבנתי שהייתי משתמשת במיחושים גופניים , לתת אליבי לאיחור לעבודה , או לכל מני דברים אחרים . ואז התחלתי להבין שיש מין פריוולגיות מוסכמות על החברה ..... והתברר לי שבין אם במודע או לא , אני תיפקדתי וידעתי את השפה החברתית הזו המוסכמת על כולם . ואז חדרתי לשלב מודעות נוסף ....... ידעתי שהסרטן הינו צורה של תת המודע לעזור לי ..... וכשניסיתי להבין למה בחר תת המודע שלי דווקא בסרטן ולא במחלה אחרת . התברר לי שבהקשר של הפריוולגיות , תת המודע בחר לי את המחלה שעומדת בראש עקומת הפריוולגיות . ואז , זכור לי שבסמוך לניסיונות ההבנה והחקירה האישית שלי בנושא . יום אחד חשתי כאב .... ואני זוכרת שהתבוננתי על עצמי מבחוץ רגע וראיתי את הפנים המיוסרות שאני עשיתי , ושמעתי את הקול המסכן שרכשתי לבקש להעביר לי דבר מה . ואז עלתה לי מחשבה בראש ..... רגע , אם כבר בחרתי את המחלה בעלת הפריוולגיה הכי גדולה , אז כבר יש לי פריוולגיות , למה אני צריכה לייצר כאב ? ואז התחלתי להפסיק את הכאב , ולהתמודד עם האמת הפנימית . כשלשם עזרת תמיכה בינתיים הייתי משתמשת בפריוולגיות הסרטן , ולא במסכנות הסרטן . כי על פי המסכנות , הייתי אמורה לסבול . ועל פי הפריוולגיה , אלו קיימות כי בזמן סרטן יש דרישה פנימית להענקת תשומת לב רצינית , אבל לא של החברה אלי ..... אלא שלי אל עצמי . העבודה עם פריוולגיות הפכה את הסרטן ליותר פשוט ומהנה . למה ..... כי פתאם לא הייתי צריכה להפעיל מניפולציית כאב , כלפי אנשים אחרים כדי להשיג מה שאני רוצה . וזה היה נפלא ופתח תיקשורת חדשה ובריאה עם החברים והמשפחה . למשל . יום אחד הייתי מעט מדוכדכת . רציתי חיבוק . באופן רגיל , הייתי עושה פרצוף לא שמח או עצוב וחשה זאת גופנית . במקום זאת הפעם עליתי בכיף לשכנה ( חברתי הטובה מלמעלה ) ופשוט אמרתי לה , תשמעי קשה לי לחבק את עצמי כרגע , איכפת לך לתת לי חיבוק . בפשטות סטואית כזו . ואז גיליתי שמכיוון שביקשתי ממנה , ללא מניפולצייה רגשית של מחלה . היא אורו פניה והיא חיבקה אותי בכיף ללא מעורבות של חובה רגשי אשם , או לחבק כי אני מסכנה . במשך כל הזמן שהייתי צריכה , ועד הקטע ששוב יכולתי לחבק עצמי ולהמשיך בדרך ההבראה . כשאנו מחליפים מסכנות מניפולטיבית , ב- פריוולגיות מותרות , אני גיליתי שזה מנקה את התיקשורת והופך את החיים לקלים יותר לכולם ...... אז חיבוק לך על העבודה המופלאה ...... ובעיקר על המסקנה ........ שאת לא צריכה סרטן כדי להיות נאהבת . חיבוק .... אני

blg

New member
כל כך יפה מה שכתבת,

במיוחד על לבקש את הצורך שלנו ולא למנפלצ (הטיה חדשה :)) אותו. איזו גאונות! והרעיון על לא לייצר כאב בשביל חיבוק הוא אדיר - אני חושבת שאנסה את זה בפעם הבאה שארצה חיבוק (רצון שדי מדוכא אצלי באופן כללי) זה כל כך יפה מה שכתבת, ונתת לי מחשבה, תודה!!!! בשונה ממך, אני דווקא לא הייתי חולה. אפילו מחלות ילדות לא היו לי ממש (רק חלק). ואז נהיה לי פתאום "הכי חולה שיש"

למעלה