עשיתי נייר טישו פויל סוף סוף

arvivlx

New member
עשיתי נייר טישו פויל סוף סוף

הצלחתי לעשות ניירות כאלה, ועשיתי איתם כבר כמה חרקים של רוברט לאנג, אבל מה אני רוצה לדעת מאיזה נייר הוא עשה אותם, מה שמופיע על העטיפה, הם ממש יפים

giladznaor

New member
הוא בד"כ משתמש בנייר אורימידו

מדובר בנייר עבודת יד מאת מייקל לה-פוס, שמתמחה בהכנת דפים לאוריגמי. לפעמים הוא אפילו מתכנן את הנייר ספציפית עבור דגם מסוים. לאנג משתמש בדפים כאלה, ומעצב את הדגם הסופי בעזרת MC.

giladznaor

New member
נייר טוב לחרקים

נייר טוב לחרקים הוא נייר משי, שניתן להשיג בחבילות של 50X70 ס"מ בשלל צבעים, באופיס דיפו וחנויות נוספות. אם מדובר בחרקים מסובכים, אז אפשר להשתמש בנייר כמו שהוא. קצת קשה בהתחלה לקפל מנייר כ"כ דק, אבל מתרגלים. בסוף צריך לחזק את הדגם, ואפשר עם MC או פשוט לקה ע"ב מים.

gvish

New member
מה זה MC?

התרגום בבבילון הוא: MC - Master of Ceremonies (ש"ע) ראש הטקס, מנחה MC - Member of Congress (ש"ע) חבר קונגרס, חבר בסנט האמריקאי; חבר בבית הנבחרים בארצות-הברית עפ"י שרלוק הולמס: האפשרות האחרונה שנשארה, גם אם היא בלתי סבירה, היא הנכונה. אני בטוח שחברי קונגרס אינם מעורבים בעסק, אז כנראה שלאנג עורך טקסים של עיצוב דגמים, ומנחה הטקס עוזר לו.

gvish

New member
לזה קוראים דבק טפטים?

הניחוש שלי מבוסס על זה שמצאתי הוראות הכנה לדבק טפטים בעברית זהות להוראות הכנה לדבק MC באנגלית.

גילה או

New member
נראה לי שכן

קניתי דבק טפטים לפני כשנה אבל התעצלתי למהול אותו ולטבול נייר משי לבן ויפה שקניתי לפני 3 שנים ומאז הדבק והנייר מחכים בסבלנות.... אישית אני לא כל כך אוהבת להתעסק עם הכנת נייר:חיתוך ,לכה ,ספרי .מאחר ואני מקפלת בעיקר דגמים מודולרים וגיאומטרים נראה לי שהניירות הפשוטים משיגים את המטרה . אין ספק שבדגמי בעלי חיים ,חרקים ובעיקר דמויות פנטסיה ומיתולוגיה לסוג הנייר יש השפעה רבה ושווה להשקיע בזה.

arvivlx

New member
איך מכינים את הmc הזה?

ואיך משתמשים בו עם הנייר? טובלים את הדגם השלם בו או משהו כזה?

גילה או

New member
אם הבנתי נכון

מוהלים את האבקה (דבק טפטים ) במיים ביחס 1 ל10 בקערת זכוכית גדולה .צריך לערבב כל 20 דקות (אחרת אנשים מדווחים שהתמיסה לא יוצאת חלקה והומוגנית והחלק התחתון ששוקע יוצא סמיך מידי .טובלים את הנייר לא יודעת בדיוק לכמה זמן מוציאים ואז מיבשים .גם פה צריך להזהר איפה ליבש את זה כדי שהנייר לא ידבק למקום שבו מניחים אותו. בקיצור הרבה מאמץ . נראה לי שכל הסיפור נועד להפוך ניירות מיוחדים (כמו משי ,אורז...) שהם רכים מידי לקיפול לניירות שניתן לסמן עליהם קיפולים ולקפל אותם מבלי שהדגם יתפרק. שוב - אני לא בטוחה אבל זה מה שהבנתי מקריאה בנושא.

arvivlx

New member
בעסה

חשבתי שמשתמשים בטישו פויל לחרקים.. למה כדאי להשתמש בנייר הזה?

גילה או

New member
אל תתבעס

ניתן לקפל יופי של חרקים (אם אפשר לדבר על יופי בחרקים...) מטישו פויל.יש גם דמויות פנטסיה ומיתולוגיה שלפי מיטב ידיעתי מקופלים מטישיו פויל.

gvish

New member
היתרון של נייר טישו פויל

זה שהוא דק יחסית לגודל הנייר. אבל - נייר גדול עבה יכול להגיע לאותה תוצאה. נייר בעובי כפול ואורך כפול ייתן את אותה תוצאה. היחס בין עובי הרגליים לאורך הוא החשוב.

giladznaor

New member
משתמשים במה שרוצים ../images/Emo13.gif

לטשיו פויל יש הרבה מאוד יתרונות משלו, גם מעל הדפים של מייקל לה-פוס. אחד היתרונות הגדולים שלהם הוא שניתן לעצב איתם את הדגם והדגם יישאר באותה צורה לאורך זמן, ועוד יתרונות רבים. אבל, כמובן שיש גם חסרונות. ראשית, בד"כ הנייר נראה מקומט (לפעים זה יתרון...), וקשה יחסית להפוך את הכיוון של קיפול (מעמק להר ולהיפך). בקיצור, רבים וטובים קיפלו חרקים מטישיו פויל, ורבים וטובים לא. מומלץ להתנסות ולבחור מה שמתאים לך.

למעלה