עשיתי סרט ל 5.45 על ייצור אשלג.

עמיקם10

New member
עשיתי סרט ל 5.45 על ייצור אשלג.

נראה לי שהסברתי את זה לא רע. לשאלה מהו מקור האשלגן בטבע- קיבלתי תשובה ב'גוגל' שהוא היסוד ה-7 בכמותו בעולם.
קצת על- מפעלי ים המלח שאיפשרו לי להתפרנס ולגדל 3 ילדים ולרכוש בית על הקרקע בערד- וגם ללמוד היסטוריה בא.ב.ג. מבחינת יום לימודים ושכר לימוד. אבל הם לא מצליחים להסביר כמה קשה לייצר את האשלג-בעצם להפיק ממי ים המלח. האשלג הוא מקור הרווחים העיקרי של כי"ל. ראיתי חובה לעצמי לעשות את הסרט. ומקווה שהוא מובן. הוא בפיסבוק שלי וביוטיוב.
השתתפתי בבניית דוברה- מס' 16 ותאמינו לי זה לא פשוט. אין כאלה דוברות בעולם שמלפני שנים מנווטות ב-GPS. נמשכות בכבלים בין הסוללות. הגורם לירידת פני הים- הוא הפסקת הזרימה של הירדן לים. וגם חמישית מהירידה היא באשמת כי"ל והירדנים ששואבים ולמעשה עושים אותו דבר כמו מ.י.ה. גם להם יש בריכות ודוברות שונות אבל שלא צפות אלא זוחלות כמו טנקים. השרים והעיתונאים כמו בדברים- אחרים לא שווים הרבה.
3000 עובדים בסדום ומישהו מנסה לקלקל להם - ורק רוצים את הכסף. ככה שעשו ל'מגבות ערד' שלא אישרו להם אספקת גז-אז והם עשו 'ויברח' לירדן.
למי שקרא עד כאן- אז הפוספטים שבשביל להפיק אותו רוצים להרוס את ערד- לגמרי- ולא מבינים שזה מה שיקרה- גם הפוספטים הם יסוד מינרל בטבע- בשם זרחן- נמצאים בעומק 50 מטר- ומפוצצים ומעלים אבק במכרה-אבל להבדיל מהאשלגן מקור הזרחן הוא בבעלי חיים הקדמונים- כמו גם ממותות שאת העצמות שלהם מצאתי בערד על שטח ריק בעיר. ליד מסעדת 'מוזה' המפורסמת. אז בוקר טוב.

מינהר

New member
עמיקם, מעניין מאוד. דומני שאספקת גז לים המלח כן מתבצעת.

או שלא? מעניין למה לא --למגבות ערד.
צלמת עצמות הממותות?

עמיקם10

New member
מגבות ערד אמרו שלקח להם המון זמן לאשר התחברות לגז.

בשביל זה צריך צינור שעד האישור לא מניחים.חוץ מזה שבישראל יקר יותר לייצר והם העבירות חלק מהמפעל לירדן מזמן. ההעברה לא הדליקה אור-אצל הממשלה-כי הבעלים האב היה ציוני והבן- רוצה עסק ולא חסדים.
שרידי העצמות הגדולות-לא נראים יפה בכלל. והם ההוכחה מה מקור הפוספטים. מפעל הפוספטים מרויח מעט מאוד. כי מחירו בשוק העולמי נמוך ויש עודפים במרוקו למשל שם זול יותר כמובן לייצר. מחירי האשלג לעומת זה היו גבוהים וירדו בהרבה וזה מקור העימות על התמלוגים. יש תנודות תדירות במחירי האשלג. יש קרטל- של מחירים.
כי"ל מפתחת כעת את נושא תחנות הכוח. בסדום מקימים עוד תחנת כוח ומאידך מאיימים לסגור את מפעל המגנזיום שצורך המון חשמל.
כללית- התעשיה היא נושא שאינו מתאים לשר חדש כמו בנט. בכלל אין שר תעשיה ומסחר- אלא שר כלכלה. אז למה בנט שהענין שלו היא לא בזה. שימנו אותו לשר ההתנחלויות..או שר ההתססה. לשם הוא מתאים.

למעלה