דברי הוצאו מהקשרם../images/Emo13.gif
לא מנסה לערער את האגו שלך בכלל, מצטער אם זה נראה ככה זו ממש לא היתה הכוונה. חשבתי שאם אתה כ"כ רוצה לדעת מה באיזה אחוזון אתה, אז יהיה לך כוח לעשות חישובים בסטטיסטיקה: לכל בנאדם יש בערך 1500 מכרים (מספר גס ביותר, וגם כמה מתוכם עשו פסיכומטרי? - לכן השארתי לך את ההערכה) ואני מכיר איזה 5 שקיבלו כמוך או יותר, אז תעשה את החישובים ותקבל הערכה גסה, אין לי מספרים מדויקים. וכמובן שלעשות חישובים גסים רק על סמך בנאדם אחד (אני) לא ממש יתן לך תוצאה מדויקת. הערתי לך שכל ההתעסקות הזאת באחוזון נראית לי מיותרת, כי אתה יודע שזה כמעט רק עניין של מזל שהוצאת דווקא 783 ולא 800 או 770 שאלה "אחוזונים" שהם לא אותו הדבר. אתה מנסה לדרג את עצמך בדיוק של עשיריות ומאיות אחוזים בזמן שהמבחן עצמו ממש לא מדויק, אז למעשה לאחוזון הזה אין הרבה משמעות. מה אתה חושב? ועוד שאלה: לפי מה שמשתמע מהודעתך אתה חושב שלכל מי שקיבל 800 יש יכולות יותר טובות משלך לענות על הפסיכומטרי. האם אתה באמת חושב כך? בכל אופן מבטיח לנסות למצוא דרך לחשב את האחוזון של כל ציון,כי מבחינה סטטיסטית זה באמת מעניין. אם באמת משתמשים בהתפלגות נורמלית לחישוב הציון, (פעמון גאוס) אז יש נוסחא כללית למצוא את האחוזון. אני אנסה לעשות חישובים למצוא את הנוסחא, מה שמפריע לי זה למה התוחלת של הציון היא 535 ולא 500, כלומר זה לא בדיוק פעמון גאוס. בכל אופן אני אקפוץ לפורום מתמטיקה ואשגע להם את המוח. ילד חורף