עשיתי קניות ויש לי כמה שאלות...

Dave1972

New member
עשיתי קניות ויש לי כמה שאלות...

הלכתי היום לעשות קניות בסופר בשביל עצמי. בשר, דגים וחשבתי גם לקנות שקדים וכדומה כמו שהצעתם.
אז ככה... הלכתי לפי כלל ה"מקסימום 20 גר' פחמימות ב-100 גר'".
עם הדגים והבשר זה הלך יופי. אבל התבאסתי נורא עם השקדים.
לא אמרתם שאפשר לאכול בין הארוחות שקדים וכדומה? שאין להם ערך גליקמי?
אבל השקדים הטבעיים שהיו על המדף (שופרסל) הגיעו ל-22 גר' פחמימות ל-100 גר'. אז לא לקחתי.
להפתעתי דווקא השקדים הקלויים היו רק 19.5. זה הגיוני?
בסופו של דבר לקחתי אגוזי לוז (12) ואגוזי מלך (14) למרות שנורא רציתי את השקדים.

מה פספסתי בהבנה שאפשר לאכול שקדים חופשי?
 

Dave1972

New member
עוד שאלה - מרקים

מעניין שבדיוק איריס שלחה מאמר על מרקים...
בכל מקרה, חיפשתי משהו שיחמם אותי בחורף. רציתי מרק. לגימטי, לא?
רק מה, הם לא ממש עמדו בכלל ה-20/100.
רובם בכלל מציגים את הפחמימות ב-100 גר' מרק מוכן. אם שם זה פחות מ-20/100, זה בסדר?
בסוף מצאתי קופסת עם 10 שקיות מרק קטנות של קנור עם 1.25 גר' פחמימות למנה מוכנה. זה היה הכי נמוך (להבנתי הדלה) אז הלכתי על זה.

הנה, זה המרק. אגב, גם נורא זול. 6.90 ל-10 שקיות.
 

Dave1972

New member
מה ההבדל בין קלויים ללא קלויים?

אחרי ככלות הכל, הקלויים עומדים בתקן 20/100 והטבעיים דווקא לא.
 

shron17

New member
שקדים אפשר גם לטחון להכנת ממרח שקדים ,,

להכנת ממרח שקדים:
מתחילים בהשרייה:
משרים את השקדים בקערה עם מים, למשך כול הלילה, ולמחרת בערב קולפים את הקליפה הדקה ,(החומה).
ההשרייה מאפשרת קילוף קל ומהיר.)
למחרת ההשרייה,טוחנים כוס אחת של שקדים קלופים במטחנה ,(או בקוצץ המזון) ,למרקם מאוד דק,
ומוסיפים לשקדים הטחונים:
2/3 כוס מים
2 כפות שמן זית,
2 שיני -שום
1/4 כוס מיץ -לימון
חופן שמיר,(ללא הגבעולים),
1/3 כפית מלח
טוחנים וטועמים,(משפרים מרקם סמיך,בהוספת 4 כפות מים ו-2 כפות מיץ לימון ),
לאחר מכן ,
מעבירים למסננת שמונחת מעל קערית, ומערבבים בכף ,
עד שכול הכמות מסוננת לתוך הקערה.
(אם יוצא ממרח במרקם סמיך מדי ,מוסיפים עוד כמה כפות מים ומערבבים בכף,עד לקבלת מרקם של ממרח.)
מורחים על לחם טרי, (רצוי לחם קימל ,שמוסיף המון טעם לממרח).
אם במקרה הוספתם יותר מדי מים ויוצא מרקם דליל ,אפשר להוסיף כף פישתן טחון ,
או כף צ'יאה,שתמיד מועילים לחיזוק הגוף.
אצלינו טוחנים בתערובת השקדים גם 2 כפות כוסברה .
ויש ממרח בריא וטעים.
 

Dave1972

New member
עוד שאלה - שוקולד

לא זוכר מי כתב פה שהוא אכל חפיסה שלמה של שוקולד מריר (tulkin?), ועשה לי חשק גדול!
אז חרשתי את שורת השוקולדים. על השוקולד חלב בכלל לא הסתכלתי כמובן. הפכתי את כל השוקולד מריר שהיה.
הערך הכי נמוך לפחמימות ב-100 גר' היה שוקולד 85% (עם חלב דווקא, כי הוא היה חלבי) עם 34 גר' פחמימות.
שוב, זה נוגד את כלל ה-20/100 שאימצתי בזכותכם.
אז מי שזה לא היה - שיגלה מה אכל ומאיפה קונים. בא לי!!!
 

noname1973

New member
אני שנה לא אכלתי שוקולד

ובמחשבה שנייה חוק ה 20 אני לא מסתכל עליו בכל דבר וזה לא הבסיס שלי


אני אימצתי את הגישה הזאת בשלב ראשון :
אין שוקולד
אין סוכר לבן אין סוכר חום
יש פירות אני אוכל חטיף שהפחמימות שלו לא עוברות את ה 20 גר' לחטיף שאני אוכל
יש קמח מלא
אין פחמימות רעות פחמימות שהערך הגליקמי שלהם גבוה. (תפוא בטטה פסטה אורז )
הפחמימות שלך יגיעו
מ פחמימות טובות או יותר טובות מהרעות פחמימות שהערך גליקמי שלהם נמוך (קטניות ,גריסים , ספגטי מחיטה מלאה מבושלת אל דנטה,בורגול,אורז מלא )
נשנושים אגוזים שקדים בוטנים
יש ירקות טריים מבושלים (ללא בטטה )
יש בשר
יש גבינות

שוב פעם וזה חשוב!!!!!!!!! לי זה עובד ולא בטוח שלמישהו אחר זה יעבוד או שהוא יכול לעמוד בדרשיות שהצבתי לעצמ י וכמובן מה שהדיאטן הרשה לי.
 

tulkin

New member
חובבי השוקולד צריכים להיות בררנים...

שוקולד יכול להיות מלכודת פחמימות לא פשוטה בכלל אם לא נזהרים מאד.
על פחות מ85% קקאו אין על מה לדבר בכלל. אבל גם באזור הזה יש הבדלים עצומים בין היצרנים. שוקולד בלגי איכותי של 85% מכיל אצל כמה יצרנים כ17-18% פחמימות, ואצל עלית זה יכול לעבור את ה30%. זהירות!!!!
אני קונה שוקולדים של מעל 90% קקאו וגם שם מקפיד מאד להסתכל על התווית (ההבדלים גדולים בין היצרנים). ואין מה לעשות - שוקולדים איכותיים באמת הם גם יקרים.
&nbsp
היצרנים החביבים עלי:
שוקולד סטלה 100% (שוקולד שוויצרי, 9% פחמימות)
הולי קקאו 100% (מיוצר בארץ!, 4% פחמימות, אם כי אני לא מאמין להם וזה כנראה קצת יותר. לא הרבה יותר. יש להם גם גרסת 90% קקאו עם 13% פחמימות). הם מאד יקרים ומאד טעימים.
שוקולד ויואני 92% (שוקולד אורגני מגרמניה, 13% פחמימות)
לעתים נדירות אני קונה שוקולד 85%, יש שתי פירמות בלגיות שמביאות אותו לרמה של פחות מ20% פחמימות.
&nbsp
 

tulkin

New member
ואגב, אם אתם מבקרים באוסטריה...

אל תפספסו ביקור במפעל של יצרנית השוקולד "צוטר". למזלי ביקרתי שם עוד לפני התפרצות הסוכרת אצלי, ובמהלך אכלתי שוקולד בכמויות מפחידות ממגוון הטעימות שהם מציעים בכל שלבי הייצור - החל מפולי קקאו לא מעובדים, ועד מגוון המוצרים שהם מייצרים.
באחד השלבים בביקור מגיעים המבקרים לחדר עם מזרקות שוקולד שאפשר לטעום מהם. כל מזרקה - עם אחוז קקאו שונה. מ100% ועד 20% בהפרשים של 5% בערך. ואפשר להתרשם כמה כל אחוז קקאו משפיע על הטעם של התוצר הסופי. זו היתה לנעשה הפעם הראשונה שבה הבנתי ששוקולד עתיר קקאו בעצם טעים הרבה יותר מעיסת הסוכר בטעם שוקולד שמוכרים לנו בסופר. כמובן שאחרי גילוי הסוכרת, השוקולדים האיכותיים האלה הם הדבר היחיד שאני יכול לאכול בגזרה הזו. מי אמר שבוכרת זה דבר רע?
&nbsp
לצערי לא מביאים את השוקולדים המצויינים שלהם לארץ.
http://www.zotter.at/en/homepage.html
&nbsp
 

tulkin

New member
רוב השוקולדים הנ"ל נמצאים בעיקר בחנויות טבע

או ברשתות של עדן טבע מרקט ו טיב טעם.
&nbsp
המחירים בהתאם.
&nbsp
 

DDN

New member
אתה יכול למצוא את

קוטודור ולינדט של ה85% קקאו, עם פחות מ20 ל100
&nbsp
 

אבו זקן

New member
אבל... מה?

שוקולד מ70% קקאו ומעלה הוא משהו שצריך להתרגל אליו... מכל מקום, שים לב שהשוקולד ה"דיאטטי" ללא סוכר מכיל כמעט אותה כמות פחמימות כמו שוקולד רגיל, כך שאל תתפתה.
 
השוקולד המריר של

70%מוצקי קקאו זוועה להחריד עדכדי בלתי אכיל, עדיף קובית שוקולדמריר רגיל של עלית, טעחפ פי אלף.
 

Dave1972

New member
עניין של טעם

אכלתי שוקולד 90% בסיור ביקב בצפון. טעם אחר אבל טעם מדהים. לאניני טעם.
 

DDN

New member
על טעם ועל ריח

ולא. לא עדיף קוביית שוקולד מריר רגיל של עלית. אנחנו פה סוכרתיים.
 

תומרונתם

New member
מנהל
כנראה כשאומרים "חופשי" צריך להיזהר...

לאכול חסה חופשי זה לא כמו לאכול אגוזים ושקדים חופשי...
אני מאוד אוהבת פקאן. יותר משוקולד... באמת. אז אני אוכלת חופן-שניים (גדולים! אני לא פריירית) כל יום, ולא סופרת אותם כפחמימות. לא שקלתי אף פעם, אבל אני בטוחה שזה רחוק מ-100 גרם. וגם אם כן, 7-9 גרם או משהו כזה, לא בבת אחת, זה לא ממש קריטי.
&nbsp
אגב, ההבדל בין 22 ל-19.5 גר' פחמימות ל-100 גרם מוצר הוא, כמובן, בטל בשישים
 
למעלה