עשיתי שדרוג לאובונטו והמערכת כולה נהרסה

עשיתי שדרוג לאובונטו והמערכת כולה נהרסה

אהלן,

אתמול כשהפעלתי את המחשב קיבלתי באובונטו הודעה על גרסה חדשה (16.04.1 או משהו כזה) ואישרתי את ההצעה לשדרג. לקח די הרבה זמן, באמצע שאל אם פעמיים או שלוש אם אני רוצה להתקין מחדש איזשהו קובץ ושהמידע הישן יימחק, בחרתי את האפשרות של לא לעשות overwrite. בסופו של דבר התהליך הסתיים וצריך היה להפעיל מחדש. אישרתי והמחשב נתקע בשלב ההעלאה.

עשיתי איזה 20 נסיונות להפעיל מחדש. המחשב כן מעלה את תכנת חלונות שנמצאת על אותו המחשב, והצלחתי להפעיל לינוקס בעזרת תכנת נסיון מדיסק און קי ולהגיע אל הקבצים הקיימים בלינוקס כדי לגבות אותם. בן זוגי מבין בזה הרבה והוא ניסה להפעיל את הלינוקס בדרך אחרת (אמר משהו על אפשרות recovery) והצליח לגשת אל החומר אבל לא להעלות את הגרפיקה.

אני מעדיפה לא להתקין מחדש בגלל כאב הראש של שחזור החומר וההגדרות. זה גם מחשב שיש עליו עוד מערכת הפעלה, לא רוצה לחלק את הדיסק שוב ושוב.

אשמח לשמוע אם קרה פעם למישהו והאם יש פתרון. (למען הסר כל ספק - אני לא מבינה בזה כמעט כלום.)

אשרה.

cprog

New member
אני מקווה בשבילך שה home נמצא ב partition נפרד

1. נתחיל מזה שהדרך הנכונה להתמודד עם הבעיות האלה זה לרשום לעצמך את השגיאות (או אפילו לשמור את הטקסט בקובץ), לחילופין לשמור את ה boot log, ולנסות למצא תשובות בגוגל.
זה יכול להיות תיקון זריז אבל גם עלול להגרר בצורה כזאת שהתקנה-מחדש תהיה כבר יותר קלה.

2. התקנה מחדש מבלי לאבד את ההגדרות:
אם ה home שלך שמור במחיצה (partition) נפרדת מהמערכת, תוכלי להתקין מחדש מבלי לאבד את ההגדרות.
בגדול המשמעות היא לבחור "do something else" בהתקנת אובונטו כשמגיעים לשלב חלוקת הדיסק ואז להגדיר mount point של home על אותה parition כמקודם וזאת מבלי לפרמט את המחיצה.
חוץ מזה תזכרי להגדיר את שם המשתמש (שם מלא, שם משתמש מערכת), hostname וססמא בדיוק כמו בהתקנה הקודמת.
אחרי ההתקנה תוכלי להוסיף תוכנות שהתקנת כרגיל, ההגדרות אמורות להשאר.
הנה מדריך לעשות בדיוק מה שכתבתי כאן
[URL]https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2057342[/URL]

3. אם ה home שלך יושב על אותה partition של המערכת, אישית הייתי מתקין מחדש וכן מחלק את הדיסק כדי שה home תהיה ב partition משלה.
עדיף לאבד את ההגדרות עכשיו ולבצע התקנה נכונה כשהמערכת עוד צעירה, זה יעזור לך בעתיד.

מעניין לשמוע רעיונות אחרים של חברי הפורום, אולי למישהו יהיה פתרון טוב יותר.

תודה רבה!

לא הבנתי מילה, אבל אשב על זה יחד עם בן זוגי ואנסה ללמוד, ואינשאללה תוך שנה-שנתיים-עשור אצליח להסתדר לבד עם הדברים האלה. תודה על העזרה, עד אז :)

cprog

New member
עייני בתשובתי ל 'נגב', זה יעזור לך

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/236/181150171/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D/%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A7%D7%A1[/URL]

מיכאל ג

New member
באיזה מחשב מדובר?

היתה לי בעייה דומה אחרי שדרוג לאותה גרסה, שהתבררה כחוסר תאימות בין הגרסה הכי חדשה של הקרנל (החלק הכי בסיסי במערכת) לחומרה שהיתה לי.

למעלה