עשיתם לי חשק אתמול להפשיל שרוולים

מירבאר

New member
עשיתם לי חשק אתמול להפשיל שרוולים ../images/Emo152.gif

אז הגעתי הביתה, לקחתי את הילדודים ויצאתי לקניות קילו בצק סוכר, 3 צבעי ג'ל, טוש אכיל שחור, וחותכנים על עוגת שוקולד מרחתי שכבה מקשרת של קרם נוגט התחלתי לעבוד עם הבצק, לא פשוט כמו שחשבתי, הבצק היה דביק, "לקח" המון אבקת סוכר אבל נצבע יפה על גבי הבצק נשארה אבקת סוכר במקומות מסויימים שלא נבלעה (מהרידוד על האבקה) ציפיתי עוגה יצא נחמד, ניסיתי לעשות בוב ספוג ונתקלתי במיליון בעיות
ניסיתי להכין קרם רויאל, כנראה לא שמתי מספיק אבקת סוכר הוא היה נוזלי מדי ונשפך ולא החזיק אותיות ניסיתי להכין סוכריות על מקל, פה דווקא יצא אחלה, אבל עד היום עדיין הסוכריות רכות (כמה זמן לוקח להתקשות?) הטוש אכיל על הפנים, לא עושה ממש עבודה טובה הצבע בהיר כזה (שחור), לא חזק ולא ממש יפה (אולי צריך לצייר אחרי יומיים כשמתקשה ?) בקיצור זו היתה התנסות ראשונה ונחמדה ילד אחד אכל את העוגה ללא הבצק כי לא היה לו טעים השני עוד טעם... אשמח לקבל עיצות, הכוונות והסבר מפורט לבוב ספוג ובכלל אשמח לקבל דוגמאות והכוונה לכל מיני דמויות בפעם הבאה אנסה לצייר על עוגה נראה מה יצא.. תודה ויום נעים
 

lzabari

New member
ברוכה הבאה להתמכרות

אז ככה... הבצק היה דביק בגלל החום.. וצריך להשתדל להימנע משימוש יתר באבקת סוכר כי זה מייבש את הבצק ואז מופיעים הרבה סדקים וגם מלכלך את הבצק וגורם לו להיות מט יענו הבצק נראה חיוור. קרם רויאל אין כמויות מדודות כי כמות החלבון משתנה מביצה לביצה. אני שמה 200 ג' לחלבון ואז מתחילה להוסיף לפי הסמיכות. הסוכריות מתקשות בהתאם למזג אויר.. יש צורך להפוך אותן מצד לצד מידי כמה שעות כדי שיתייבש יותר מהר. גם הטוש האכיל אחרי שימוש אחד יושב לו במגירה ללא שימוש מומלץ יותר להשתמש במכחול וצבע מאכל.. לכל אחד טעמו שונה יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא.. בדומה לאוכל. יש אפשרות להוסיף תמצית טעם מרוכז ומוסיפים כמה טיפות לטעם אחר.. את יכולה להקליד בחיפוש בוב ספוג (פה ובפורום לותיקים) ויעלו לך כל מיני תמונות וכך לגבי כל מיני דמויות
 

מירבאר

New member
תודה ../images/Emo20.gif

באמת רעיון טוב להוסיף תמצית טעם לבצק.. לא חשבתי על זה... ועד שאלה קטנה, אם אני רוצה לעשות כיתוב עם צבע מאכל פשוט לטבול את המכחול בג'ל ולצייר ישר?
 
למעלה