עשן נרגילה

Eytan1234567890

New member
עשן נרגילה

אולי אתם תוכלו לעזור לי - אני מעשן נרגילה מידי פעם, הטעם יוצא סבבה אבל העשן שלי ממש לא סמיך. מה אני עושה לא נכון? איך אני עושה שיהיה עשן סמיך מאוד כמו שיש בכל מיני פאבים עם נרגילה?

Amir 19

New member
בוא נעבור על כל שלבי ההכנה

1. "הכד": לשים מים טיפה יותר מאיפה שהצינור נגמר... 2. "הבורי": לדאוג שבשסתום יש גולה, ואם לא אז עדיף לאטום אותו 3. "הצינור": לדאוג שהוא מחובר טוב טוב לבורי ושאין בוא חורים 4. "הטבאק": את הטבאק רצוי לפורר שלהכניס אותו לראש כמה שיותר מפורר, ככה שיהיה מקום לאוויר לעבור, וגם מבזבזים הרבה פחות, לא לדחוס את הטבאק בראש, לשים טיפה יותר מאיפה שהראש נגמר 5. "הנייר כסף": רצוי לשים 2 שכבות(לא קשור לעשן) ולעשות 5 חורים לא קטנים מתחת לאיפה שהגחל אמור להיות, ועוד 2 קטנים בצד תהנה.....

תבדוק גם איטום.

קח את העשן לאט לאט פנימה בלי להוציא בועות עד כמה שאפשר. אם יש זליגה של אויר פנימה סביר להניח שתראה שכבה שקופה של אויר מעל העשן שבכד. סיבה נוספת יכולה להיות שהאיטום בין הראש לגוף לא טוב, ואז העשן שנכנס נמהל עם אויר עוד לפני שהוא נכנס לכד. כדי לבדוק את זה תנשוף לאט ובעדינות. אם יוצא עשן ממקום אחר חוץ מהשסתום עם הכדורית, משם גם נכנס האויר. עכבר

The Sandman

New member
אמיר אני קראתי שהחלק הכי מסוכן

בנרגילה זה הנייר כסף אז למה שני שכבות?!

Amir 19

New member
את הקטע של המסוכן עברתי מזמן...

עכשיו בודקים איך לחסוך... אז 2 שכבות של נייר כסף שורף יותר לאט את הטבאק...

sgold666

New member
לא קראתי תתגובות אבל כלל

יותר מים יותר סמיך חוץ מזה שיכול להיות שיש לך בעיה בנרגילה או באיך שאתה מכין אותה

smile2life

New member
אני חושב איטום

/תבדוק שיש גומיות בכל החיבורים ואל תאלתר עם נייר עיתון. תבדוק שבצינור אין חור - תפוס את הפיה בפה ואת הצד השני עם שתי אצבעות. עכשיו תסתום עם אצבע את החור שלא בפה שלך ונשוף אם יוצא אוויר חופשי סימן שהתינור פגום - כנראה קיפלת אותו או שפשוט הגיע זמנו.... כדאי לך לוודא גם שאתה לא חונק את הראש עם טבק - לא לוחץ וסוכר את החורים של הראש. מלא בנדיבות אבל ברחמנות. עוד נק'ודה היא אולי אתה לא נתן לגחל מספיק זמן כדי להיתפס על הטבק.. כשהתחלתי לעשן אז רק אחרי חצי שעה יצא לי עשן בכמות נדיבה... צריך לבחור גחלים מאריכות טובה (אני מעדיף את הגחלים של אלנח'לה אבל תמיד ממליץ להשתמש בגחל של מנגלה שנתפס טוב. אלו שלוש נקודות בסיסיות

וואקה

New member
מהם הגחלים הטובים ביותר,

לכסף אין משמעות(כל עוד לא אני משלם). הגחל הוא כמו חמור, לא משנה כמה זמן תסתכל עליו הוא לא יתחיל לעוף.

וואקה

New member
מצד אחד כן אבל מצד שני לא

אש זה כמו ארון, לא משנה כמה חזק תרביץ לו הוא עדיין יכאיב לך בחזרה.

smile2life

New member
מהו כאב?

אם לא חברנו הטוב ביותר - רוב האנשים לא מבינים זאת ולכן הם מפחדים. הכאב, כמו החיים, הוא זמני ועובר ואחריו ישנה תחושת שחרור אדירה. כוון את מחשבותיך בצורה זו בזמן תקופות קשות (במיוחד בטירונות) ותראה שיהיה לך קל לעבור את אותן תקופות.

lizard

New member
גחלים טובים אלו גחלים

בעלי טמפרטורה מספיקה. לפעמים נרגילה חלשה נובעת מזה שהגחל לא חם מספיק. הפתרון הוא או להוסיף גחל או לחמם אותו עם מצת.

וואקה

New member
קניתי היום גחלים של סטאר,

דווקא טובים, דולקים הרבה זמן, אבל שוב הטבק של אלחנלה נגמר מהר, ככה שיש עשן בלי טעם ובלי סחרחורת סתם מגעיל... לא מרגישים אפילו שרוף!

smile2life

New member
עזבתי את סטאר

ועברתי לאל נח'לה כשאין לי סבלנות להדליק גחלים של מנגל

lizard

New member
גם אני משתמש בגחלים של אל'נחל'ה

הבעיה שבצורת עישון לא נכון וממש מסיבית הם נגמרים מהר. אבל יש לי בערך 360 גחלים אז אני לא מודאג

lizard

New member
קניתי 4 קופסאות של 120 גחל

ב35 שקל לקופסא. כשזה יגמר אני אעשה גיחה לטאבה להצטייד שם כמו שצריך.

למעלה