wiz חביבה
הבנתי את שאמרת. אני לא נכנס לעובי הקורה המשפטית. יש שופטים והם מקבלים את ההחלטות, בהגינות, אני מניח. לגבי קצב - עוד לא היה בכלל משפט. מה שאני אומר - מספר דברים : ראשית, מדוע הוא עצמו לא מבקש חנינה. שנית, מדוע רשימה ארוכה של חברי כנסת מתערבים לטובתו ולא לטובת איזה אסיר מסכן בתנאים דומים? שלישית, האם זה נשמע אתי (אתיקה) להתערב, בדיוק בגלל שהוא ואביו היו קולגות שלהם למקצוע. רביעית - לא נראה לי שאדם במצב של קומה זקוק לבנו על יד מיטתו בפרט אם לבן יש התחייבויות משפטיות. אני עונה לך מה דעתי : לגבי 'ראשית' - אני מוצא ארוגאנטי לא לבקש חנינה ישירות ובמו ידיך מהנשיא. כמובן - אם עושים את זה האחרים זה נשמע מטעמים הומניטרים. אם הוא כותב לו בעצמו - יש בזה משום הודעה בחטא ובעונש. לגבי ענין זה - אולי יש בעייה משפטית : אני לא בטוח שאדם, בזמן שהוא "יושב" ועוד לתקופה קצרה - אני לא יודע אם הוא יכול לפנות לנשיא. לגבי 'שנית' - לא פשוט להגיע לנשיא עם הבקשה. יש פרוצדורה בירוקראטית ארוכה עם חוות דעת של שר המשפטים לנשיא - השאלה הנשאלת אם אדם כמו עמרי, ש"מקוצרת" לו הדרך באופן שכזה - האם הוא שווה לפני החוק לאסירים אחרים?! על פניו נראה לי שלא. מקוצרת פה הדרך ועוד יש הפעלת פרוטקציה אם לא לומר "לחץ" ישיר על בית הנשיא. אני לא אוהב את זה בדמוקראטיה! אני לא אוהב! זה מסוכן! אזרחים מסוג א' ואזרחים מסוגים אחרים. ולכן 'שלישית' - זה לא מעשה שיש בו אתיקה! פרלמנטרים לא צריכים לפנות "בעבור" פרלמנטארים אחרים שמסתבכים עם החוק (!)אחרת התמונה היא של רפובליקת בננות! של חונטה דרום אמריקאית. של איפה ואיפה. ואחרון חביב - שיגיש בקשות לבקר אצל אביו פעמיים בשבוע, כל פעם ליום שלם. לאביו זה לא יעזור. לו זה היה עוזר פסיכולוגית אם היה יושב ליד האב החולה - אבל מנסיוני, הם לא מגיעים...מבחינת כולנו - זה בערך אותו הדבר : אל תספרי לי שהוא יושב בית סוהר כמו "כולם". אז חלק של "חנינה" יש כבר...אבל יש חוצפה לרצות את "כולה" ועוד עם מדבקה של גלאט כושר. אני לא אוהב את הדרך. אם היה פונה ישירות והנשיא נענה ללא כל התערבות חיצונית - הנשיא בדר ואישר כמו לכל אדם אחר ואני סומך את ידי על זה ולא פוצה פה. ככה זה לא נראה לי. יום נהדר יהודה