עשרים וחמש שנה שמרה ירדן

שרוף

New member
עשרים וחמש שנה שמרה ירדן

על גבול שקט עם ישראל וזאת משום האיום הסורי מצפון והאיום העיראקי ממזרח. היה הסכם בהבנה שירדן לא תפעל נגד ישראל מגבולה ולא תאפשר לקבוצות רדיקליות כמו אש``ף מרחב פעולה משטחה. פעולת הצבא הירדני ב (ספטמבר השחור)1970 בו טבח וסילק את אש``פ משטח ירדן היה חלק מההבנות האלה. מן הצד הישראלי היתה הבנה שאם הצבא הסורי או העיראקי יפלשו לירדן תראה בכך ישראל סכנה קיומית ותחוש להגן על ירדן. והנה היום המלך עבדאללה וחברי ממשלתו המומים ומופתעים מהמהלכים הישראלים ומהכונה לותר על בקעת הירדן לטובת הפלשתינים. הם יודעים שויתור כזה מסכן את ביטחון ירדן בצורה מוחשית מאוד. ומערער את יציבות משטרו של עבדאללה. מהלכיה האחרונים של ישראל הם המשך המחדלים המתמשכים של ישראל בעת האחרונה. העזרה לאחד המשטרים המושחתים ביותר בתבל המשטר הטורקי בתפיסתו של אוצ`לן מנהיג המורדים הכורדים הפקרת צד``ל לידי החזבאללה וצבא לבנון. ועכשיו הפקרת הממלכה ההאשמית לידיו של טירוריסט רוצח שהמילה שלו ומסמך חתום על ידו לא שווים יריקה. שלא לדבר על הסיכונים הבטחוניים לישראל מצד האיום הסורי והעיראקי.

אורי ז.

New member
חשבון נפש ארוך

ישראל משתפת פעולה עם תורקיה בהתאם לאינטרס הישראלי. לא תמיד זה מוסרי, כמו למשל עם דרום אפריקה. אל תשפוט מדיניות חוץ במונחי מוסר רגיל ומה יהיה רע אם ערפת יהיה מלך ירדן? חמה חוסיין היה מלך רחום וחנון ?

שרוף

New member
מה יהיה רע?

מה יהיה רע?

אתם באמת מתכוונים למה שאתם אומרים? האם רוצה אתה את סאדאם חוסיין עשרים וחמש קמ` מירושליים? עד כדי כך אתם עיוורים? זה לא מוסרי לשתף פעולה עם משטר מושחת דרום אפריקה וטורקיה. תראה לאן אמות המוסר הירודות של הממסד הישראלי הביאו אותנו. למעלה ממיליון עניים החיים בתת תרבות. קבוצות לחץ סקטוריאליות שהשתלטו על המשטר בישראל. במשוואה בין אינטרסים כלכליים למוסר מעדיף אני את המוסר. לא הכול מתחיל ונגמר בכסף. תשאל את חיילי צד``ל על מוסר אני בטוח שיש להם הרבה מה ללמד אותך.

אלון גל

New member
אתה רואה מליבך

בוודאי שאתה לא מדבר בשם עבדאללה כמו ישראלים רבים וטובים אתה יודע יותר טוב מהגויים מה טוב לגויים אם היו עושים משאל בירדן על השאלה האם ישראל צריכה לתת לפלשתינים את הבקעה מה היתה התוצאה?

שרוף

New member
אני לא מדבר בשם עבדאללה

בחשבון הסופי חיסול ירדן רע מאוד לישראל. על מי עדיף לסמוך? על שלטון שהוכיח שהוא עומד בהסכמים איתנו או על ראיס טירוריסטי שעדיין לא כיבד אף הסכם שחתמנו איתו.

למעלה