עשרים שניות על ראש-חודש שבט - מחר....

עשרים שניות על ראש-חודש שבט - מחר....

כיוון שראש החודש יוצא בשבת אז מקדימים למחר את כל הפעילויות שנילוות לראש-חודש. תחפשו בגוגל ותספרו לכולם. זה כמו יום כיפור קטן ובשבת אומרים "הלל".

einat162

New member

"מוסף לראש חודש" - גם כן ....

יש תפילה שנקראת "מוסף לראש חודש" וגם אותה אומרים - מלבד תפילת "הלל" (( שלקוחה מכמה פרקים בספר תהילים)) הדלקת נרות בערב ראש חודש וכו. וחוץ מזה יש לנו את הענין עם "דקר" שטבעה בימים האחרונים של חודש " טבת" ובגלל מזג האויר אז אנחנו נצטוונו לציין כל אחד בביתו הוא או בבית כנסתו הוא הוא את טביעת הדקר - חוץ מהירושלמים שיכולים לגשת פיזית להר-הרצל עדיין בחודש "טבת" כלומר היום מחר . ישנה מערה-עתיקה בהר-הרצל ששם אפשר להניח נר זכרון מבלי שהוא יכבה מהרוח . אם אתם כבר מזדמנים לבית החולים שערי-צדק אז זה ממש ממול. אני רק מקווה שבורא עולם לא מתבלבל בין שערי הר-הרצל לביה"ח שיערי צדק כיוון שבית החולים נקרא "שערי צדק" ולא "בית חולים שערי צדק" . גם מנהל בית החולים עלול להתבלבל ולחשוב שהוא אלוהים בזכות שמו של בית החולים ומיקומו בירושלים. טעויות מתרחשות ואנחנו כאן בשביל זה. ועכשיו הארה = מי שלא מאמין בתפילות בגלל ניסיון אישי מר - עדיף לכתוב את התפילות במקום לומר אותן במקרים כאלה.

תמיד סיקרן אותי מה הקטע של האנשים האלו...

מה המוטיבציה להיכנס לכל פורום אפשרי ולחפור בידיעה שהרוב המוחלט של האנשים לא קורא את זה אפילו...

דוגרי, לדעתי זה לא זה ולא זה

כמו שאני רואה את זה, מה שהם מרגישים כשהם כותבים לאנשים מסרים דתיים דומה למה שאני מרגישה כשאני כותבת לאנשים מסרים תזונתיים: אם מישהו, איפשהו, ישנה משהו בחיים שלו בגלל ההודעה שלי - זה היה שווה את כתיבת ההודעה.

כנראה בגלל הצורך הבסיסי ביותר בחיים .. לזיין ומאחר ואנשים כאלו ישארו בתולים עד יום מותם אז נשאר להם רק לזיין לנו ת'מוח

חשבתי שההפטרה של פרשת "וארא"...........

שום דבר לא הכין אותי ל"הפטרת שבת ראש חודש". (שהיתה אתמול). כלומר - מי שניסה בעצמו לברר מהו פרק ה"הפטרה" נכשל. קשה לי להבין למה העיתונות לא העבירה לנו את המסר. מדובר ב"ישעיהו ט"ו" (("אוכלי בשר החזיר")). מי שפיספס מוזמן לקרוא את ההפטרה הזאת. אני יודעת שזה משהו כנראה מאוד סודי כי לא ראיתי בשום מקום הכוונה לזה. הנה נחשפתם לסודי הסודות ......אבל הפרשנות של זה - תצטרכו להתאמץ ולפענח בדרך כלשהי ... בינתיים זאת תעלומה אבל תעלומה שאתם יודעים עליה לפחות

ישעיהו פרק ס"ו ולא כפי שציינתי ..........

האותיות ממש קטנות ואני במקום חשוך - בדקתי וראיתי שטעיתי. למי שלא הבין אני חוזרת על כל הסיפור. 3 פעמים בשבוע מוציאים את ספר התורה מארון הקודש. שבת שני וחמישי. לאחר הקריאה בתורה קוראים את ההפטרה של הפרשה - זה ספר תורה מיוחד של הפטרות. ישנם כמה פעמים (אני לא בקיאה) שלא קוראים את ההפטרה של הפרשה אלא משהו שונה לחלוטין .... בגלל שהשבת יוצאת בראש חודש שזה המקרה אתמול. מדובר בתעלומה בשלב זה - למה הסתירו מאיתנו את העובדה שמדובר בשבת ראש חודש - דבר שלא איפשר לנו לקרוא את ההפטרה הנכונה - אם לא ביקרנו בבית הכנסת. זה סוג של עונש? - לא יודעת. קשה גם להבין את ההפטרה - ישעיהו ס"ו בלי מישהו שבקי בזה שלומד את זה שקרא מפרשים וכו . והנה אני עומדת בידיים ריקות - יודעת שיש סוד ולא מבינה את פישרו. אתם מוזמנים להעלות השערות ופירושים - ולחפש תשובות בגוגל.

למעלה