עשרת אלפים השאלות הם שאלה אחת

darmha

New member
עשרת אלפים השאלות הם שאלה אחת

עשרת אלפים השאלות הם שאלה אחת, פרק 36 מהספר עפר על הבודהא - תירגום :גל ר. 12 לאפריל 1974 סוּן-סָּה-סוֹאן-סָן יקר. הנה מספר שאלות בשבילך: איך מלמדים את הדהרמה? מה אתה מלמד? עם אתה לא מבין, מה תוכל לומר על מהוא זֶן? האם אדם לומד דברים? האם אדם מבין יותר? אני מקווה שאתה נהנה בקליפורניה מלאת השמש – רק גשם וקור בפרובינץ. להתראות בקרוב, לוייס. 20 לאפריל 1974 מה שלומך? תודה על הגלויה היפה. מה שלומם של אלבן, רוג´ר, בובי, סטפן, ג´ורג´, סוזי וניק? במכתבך ישנם שאלות רבות. עם יש בך שאלות, כל הדברים הם שאלות. למה אתה חיי? למה אתה מת? איך אתה יכול לראות, להריח, ולטעום? למה השמש עולה במזרח? למה הירח מאיר רק בלילה? וכדומה. אבל עשרת אלפים השאלות הם רק שאלה אחת. השאלה היא "מי אני" (“what am I?”) בתמונה ששלכת לי, משהוא מחזיק חרב. זאת לרב היהלום של המלך. עם תוכלי לחתוך את כל מחשבתך בעזרתה, אז עשרת אלפים השאלות ייעלמו. אז תומרי לי: מה זאת החרב יהלום הזו? עם את תמצאי אותה, חייך יהיו חופשיים לגרמיי ומעשיך יהיו ללא היסוס*. עם לא תמצאי אותה, שד השאלות יהרוג אותך ותיפלי לגהנום. אז הנחי את הכל!** טוב יותר לשמור הפה סגור כשהאביב עבר. הנה קונג-אן: "כשהפעמון נשמע, אתה לובש את הקָסַה" מה זאת אומרת? ענייך, אוזנייך, אפך, לשונך, גופך והמיינד שלך, כולם, מתעתעים בך. האני האמיתי שלך הוא ללא ששת החושים. אך ששת החושים שלך משתמשים בך, אז תשאלי את עשרת אלפים השאלות. עלייך לחזור אל האני האמיתי שלך. אז תביני. הפרפר קורן על הפרח ושותה את הצוף. הנה שיר בשבילך: מה הוא בודהא? "ארבע קילו פישטן." "חרא יבש על המקל." איני מבין מילים אלו. התינוק מוצץ את אצבעות רגליו. להתראות בקרוב. ס.ס. *Hindrance **Put it Down!

למעלה