עשרת הדיברות - סופסוף הגעתי לסנה הבוער

Hadar169

New member
עשרת הדיברות - סופסוף הגעתי לסנה הבוער

חיכיתי לזה
אבל קודם כל כמה קרה מאז מעבר הזמן השני! נראה שעברו יותר מעשר שנים - למשה וציפורה נולדו שני ילדים ולפרעה ונפרטרי ילד אחד והם כמובן הפכו לרעים ובלתי נסבלים חח
איזה חתיך יהושוע אחרי מעבר הזמן
מדובר כמובן גם בראשי של סדרת ההמשך "הארץ המובטחת" שיכניס את בני ישראל למצרים. מעניין אם רקורד יביאו לנו גם אותה. מה שכן אני לא מתפלאת שבחרו להמשיך עם אותו שחקן יש לו טונות של כריזמה.

בני ישראל סובלים הרבה יותר תחת פרעה הנוכחי ובהנהגת עמרם הם מתפללים לאלוהים - סצנה ממש מרגשת איך שכולם בכו התחננו קרעו את הבגדים וזרקו את הקמעות המצריים. בסופו של דבר אלהים נשמע לזעקותיהם ונגלה אל משה ומבקש ממנו שיעזוב את מדיין ויחזור למצריים כדי לשחרר את עמו
גם אהרון חסר האמונה סוף סוף מקבל את הסימן שהוא כל כך רצה כשאלהים פונה אליו שיילך לקראת משה. אגב התרגום היה קצת שונה מהנאמר: כשמשה אמר לאלהים שהוא לא יידע מה להגיד ואיך להגיד בתרגום היה כתוב "הנני כבד פה וכבד לשון" אבל כאמור משה הנכחי לא מגמגם בניגוד לזה המקראי ככה ש..
בכל אופן ממש אהבתי איך שעשו את סצנת הסנה עם היד המצורעת והמטה שהפך לנחש, בכלל כל הסצנות האחרונות היו ממש יפות ומרגשות
גם פה עשו את זה מאוד מדוייק, ציטוט מהתנ"ך

וּמֹשֶׁה, הָיָה רֹעֶה אֶת-צֹאן יִתְרוֹ חֹתְנוֹ--כֹּהֵן מִדְיָן; וַיִּנְהַג אֶת-הַצֹּאן אַחַר הַמִּדְבָּר, וַיָּבֹא אֶל-הַר הָאֱלֹהִים חֹרֵבָה. ב וַיֵּרָא מַלְאַךְ יְהוָה אֵלָיו, בְּלַבַּת-אֵשׁ--מִתּוֹךְ הַסְּנֶה; וַיַּרְא, וְהִנֵּה הַסְּנֶה בֹּעֵר בָּאֵשׁ, וְהַסְּנֶה, אֵינֶנּוּ אֻכָּל. ג וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה--אָסֻרָה-נָּא וְאֶרְאֶה, אֶת-הַמַּרְאֶה הַגָּדֹל הַזֶּה: מַדּוּעַ, לֹא-יִבְעַר הַסְּנֶה. ד וַיַּרְא יְהוָה, כִּי סָר לִרְאוֹת; וַיִּקְרָא אֵלָיו אֱלֹהִים מִתּוֹךְ הַסְּנֶה, וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה מֹשֶׁה--וַיֹּאמֶר הִנֵּנִי. ה וַיֹּאמֶר, אַל-תִּקְרַב הֲלֹם; שַׁל-נְעָלֶיךָ, מֵעַל רַגְלֶיךָ--כִּי הַמָּקוֹם אֲשֶׁר אַתָּה עוֹמֵד עָלָיו, אַדְמַת-קֹדֶשׁ הוּא. ו וַיֹּאמֶר, אָנֹכִי אֱלֹהֵי אָבִיךָ, אֱלֹהֵי אַבְרָהָם אֱלֹהֵי יִצְחָק, וֵאלֹהֵי יַעֲקֹב; וַיַּסְתֵּר מֹשֶׁה, פָּנָיו, כִּי יָרֵא, מֵהַבִּיט אֶל-הָאֱלֹהִים. ז וַיֹּאמֶר יְהוָה, רָאֹה רָאִיתִי אֶת-עֳנִי עַמִּי אֲשֶׁר בְּמִצְרָיִם; וְאֶת-צַעֲקָתָם שָׁמַעְתִּי מִפְּנֵי נֹגְשָׂיו, כִּי יָדַעְתִּי אֶת-מַכְאֹבָיו. ח וָאֵרֵד לְהַצִּילוֹ מִיַּד מִצְרַיִם, וּלְהַעֲלֹתוֹ מִן-הָאָרֶץ הַהִוא, אֶל-אֶרֶץ טוֹבָה וּרְחָבָה, אֶל-אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבָשׁ

וַיַּעַן מֹשֶׁה, וַיֹּאמֶר, וְהֵן לֹא-יַאֲמִינוּ לִי, וְלֹא יִשְׁמְעוּ בְּקֹלִי: כִּי יֹאמְרוּ, לֹא-נִרְאָה אֵלֶיךָ יְהוָה. ב וַיֹּאמֶר אֵלָיו יְהוָה, מזה (מַה-זֶּה) בְיָדֶךָ; וַיֹּאמֶר, מַטֶּה. ג וַיֹּאמֶר הַשְׁלִיכֵהוּ אַרְצָה, וַיַּשְׁלִכֵהוּ אַרְצָה וַיְהִי לְנָחָשׁ; וַיָּנָס מֹשֶׁה, מִפָּנָיו. ד וַיֹּאמֶר יְהוָה, אֶל-מֹשֶׁה, שְׁלַח יָדְךָ, וֶאֱחֹז בִּזְנָבוֹ; וַיִּשְׁלַח יָדוֹ וַיַּחֲזֶק בּוֹ, וַיְהִי לְמַטֶּה בְּכַפּוֹ. ה לְמַעַן יַאֲמִינוּ, כִּי-נִרְאָה אֵלֶיךָ יְהוָה אֱלֹהֵי אֲבֹתָם: אֱלֹהֵי אַבְרָהָם אֱלֹהֵי יִצְחָק, וֵאלֹהֵי יַעֲקֹב. ו וַיֹּאמֶר יְהוָה לוֹ עוֹד, הָבֵא-נָא יָדְךָ בְּחֵיקֶךָ, וַיָּבֵא יָדוֹ, בְּחֵיקוֹ; וַיּוֹצִאָהּ, וְהִנֵּה יָדוֹ מְצֹרַעַת כַּשָּׁלֶג. ז וַיֹּאמֶר, הָשֵׁב יָדְךָ אֶל-חֵיקֶךָ, וַיָּשֶׁב יָדוֹ, אֶל-חֵיקוֹ; וַיּוֹצִאָהּ, מֵחֵיקוֹ, וְהִנֵּה-שָׁבָה, כִּבְשָׂרוֹ.

lili1992

Active member
חכי שתגיעי לתחילת עשר המכות

רק אגיד שמראים איך כל מכה משפיעה על המצריים ועל העבריים, מה קורה בארמון ומהי תגובתו של פרעה. האמת שסצנה אחת גרמה לי לצחוק

חלק מהמכות משפיעות באיזורים מסויימים, וחלק מהן משפיעות רק על אנשים מסויימים, בחלוקה לעמים כמובן. ויש את אלה שבאמצע - ה"חצי עבריים, חצי מצריים".
וכמובן, תוך כדי ההפצרות החוזרות ונשנות של משה לפרעה לאפשר לעם לזבוח לאלוהים במשך שלושה ימים במדבר, מכניסים דיאלוגים ברמה האישית, מעבר לטקסט המקראי.
בפרק 124, לראשונה רעמסס אומר למשה משהו שונה, שדמויות אחרות דיברו עליו כמה פרקים לפני כן.

Hadar169

New member
יא כבר הגיעו לזה

אני כרגע די בפער של איזה שלושים פרקים חח
מקווה להגיע לזה כמה שיותר מהר נשמע ממש מגניב
אני הגעתי לשלב שמשה ואהרון נפגשים במדבר ועומדים להגיע למצריים כשציפורה והילדים חוזרים למדיין באמצע הדרך אחרי שמשה כמעט הלך למות בגלל שלא מל את בנו בזמן. איזה עצוב שהם נפרדו אבל לפחות זה זמני
המפגש של משה ואהרון אחרי שנים היה ממש מרגש

lili1992

Active member
הגיעו הגיעו, נמצאים בעיצומן של המכות

לא אגיד מאיזה פרק התחילו המכות או לאיזו מכה הגיעו, אבל רק אגיד שזה בהחלט ממש מרשים לראות את זה, ולא רק ויזואלית אלא את ההשפעה שיש למכות על הדמויות השונות מבחינת העלילה.
הפרידה מציפורה - פרידה זמנית, אך ארוכה. אני ציפיתי למשהו, שאכתוב בהמשך, ובסוף לא עשו כך. מוזר.
לאיזה פרק הגעת?
בהמשך הפרקים את תראי את שאר המפגשים של משה עם הדמויות העבריות והמצריות, מההווה ומהעבר. ואחרי שזה ייגמר מתחיל החלק התנ"כי

Hadar169

New member
אני הגעתי עד פרק 99

והנה סוף סוף משה ואהרון הגיעו למצריים

אני ממש מחכה לראות כבר את המפגשים המחודשים של משה עם כולם זה הולך להיות
ממש מרגש
ואז תחילת העימות עם רעמסס ונראה שהמכות יגיעו כבר מייד
אחרי
איזה יופי שלא מרחו את זה מחכה כבר לראות זה ללא ספק שיא העלילה.
אגב נפרטרי נפלה על השכל חח מה שהיא עשתה לחנה רק בגלל קנאה, צודק
פאסר שאמר שהיא מתחילה להזכיר את יונת

למעלה