עשרת הדיברות
עד פרק 12

Hadar169

New member
עשרת הדיברות
עד פרק 12

וואו כמה דברים קרו בפרק 11 ובחלק השני של פרק 12

משה ניצל מגזר דין מוות על רקע האימון שהפך לדו קרב אלים בינו לבין רעמסס בגלל נפרטרי! רעמסס הפצוע מעיד בסופו של דבר לטובתו של משה ומודה שהוא זה שהתחיל בדו קרב ומשה רק נאלץ להגן על עצמו כשמייד אחר כך הוא מתעלף מהפציעה, מפתיע מה שעשה..כנראה כדי לעשות רושם על נפרטרי, ועוד עכשיו אחרי שהמצב שלו השתפר הוא מחליט להעמיד פנים שהוא עדיין לא התעורר..היה מצחיק איך כמעט משה תפס אותו בולס אוכל חחח בסופו של דבר אף אחד לא מת וכולם נושמים לרווחה, אבל גם המצב של אלישבע ואהרון מסתבך! כשהיא נאלצת ללדת מוקדם מהצפוי באמצע העבודות בשדה החיטה. נו ברור אחרי שהיא התאמצה כל כך היה ברור שההריון שלה בסיכון וגם אחרי שהיא ילדה היא איבדה הרבה דם וכמעט מתה
מזל שהכל עבר בשלום עד ש..אפוקי הורה לשרוף לאהרון ואלישבע את הבית! מסכנים..כאילו לא מספיק כל מה שהם עברו. כמובן שיוכבד פתחה בפני הבן שלה והמשפחה שלו את הבית עד שגם אצלה הכל מסתבך - היא מובלת בסירה על ידי הקצינים של הארמון אחרי שבעלה של הנוטמירה דיזבק הורה להרוג אותה על שפלשה לתא של משה
אגב איזה מרגש היה איך שהיא ראתה אותו בפעם הראשונה
אחרי כל כך הרבה זמן. באסה שהנוטמירה בדיוק הייתה שם והיא לא יכלה לגלות לו את האמת. אבל לפחות הנוטמירה עדיין נשארה אישה טובה שיודעת לגלות רחמים ובדקה התשעים איך שהיא מגלה על ההוראה של בעלה היא מורה לעצור הכל ולשמור על חיי יוכבד
מסכנים מרים ואהרון שבינתיים משתגעים מדאגה.

אגב איזה יפה עשו את התלבושות והפיאות המצריות עם כל החרוזים והקישוטים
נראה שלפחות השחקנית שמשחקת את נפרטרי נאלצה באמת להסתפר בשביל התפקיד, כי לפעמים רואים אותה ללא הפיאה.

lili1992

Active member
לדעתי יש סיבה אחרת

הפרשנות שלי קצת מרחיקה לכת, אבל כיוון שזו תקופת המקרא, מותר לי:
לדעתי הסיבה לכך שרעמסס התעורר פתאום מהתרדמת, בלי שום הסבר רפואי לכך, כדי ללכת למשפט, היא התערבות אלוהית. אלוהים גרם לרעמסס ללכת להעיד לטובת משה כדי להצילו ממוות בטוח. זו הייתה הדרך היחידה להצילו. עוד "הוכחה" שאני מוצאת לכך היא שאחרי העדות הוא התעלף, כלומר חזר למצב הקשה הרגיל.
בקשר לזה שהוא מזייף את מצבו לאחר שכבר יצא מכלל סכנה - זה ושאר הדברים שבהמשך (צפיתי עד פרק 16) - מעידים על אופיו הרע, ודרכו הלא ישרה להשיג דברים.
כרגע הוא נראה לנו כמישהו מפונק שמנצל את כוחו בדרך לא מקובלת, אבל זו בעצם הכנה למלך אטום הלב שבהמשך מסרב לשחרר את בני ישראל, על אף כל המכות שנוחתות על מצרים.
לגבי נפרטרי - כן, השחקנית באמת הסתפרה.
לגבי הנוטמירה, נכון היא אדם טוב, אבל יש דברים שהיא אומרת שהם פשוט מעצבנים (אחרי פרק 12).
ועוד הערה על העלילה עד כה - עניין ההתאהבות של משה ורעמסס בנפרטרי הוא זה שפתח את רצף העלילה הנוכחי, כשמרבית האירועים החדשים שקורים (אפילו עד פרק 16) הם תוצאה ישירה של מה שהתחיל בפרק 6.
אני לא אומרת שהכל קשור, אבל אני מקווה שבקרוב יהיה משהו חדש שלא קשור בזה כלל.
דרך אגב - מהיכן התמונה?

Hadar169

New member
נראה לי זה שילוב של השניים

לפני שרעמסס התעורר נפרטרי הייתה אצלו ודיברה אליו נראה שאיכשהו הוא הצליח לשמוע מה שהיא אמרה התעורר והחליט לעשות מעשה. אז נראה שרצו להראות שהייתה התערבות אלוהית באמת ולדעתי על הדרך הוא גם רצה להרשים את נפרטרי שזה מה שדחף אותו לעשות את זה. עכשיו שהוא לגמרי התעורר הוא מנסה לתמרן גם את אבא שלו כדי שייתן לו להתחתן עם נפרטרי חח

&nbsp
גם פרק 13 היה חזק אהבתי במיוחד את הסצנות עם יוכבד-איך שהקצינים הוליכו אותה במדבר דרך הנילוס ושנייה לפני שערפו את ראשה הגיעו הקצינים האחרים כדי להורות מהר על ביטול ההוצאה להורג
איך שהיא התפללה וכשהבינה שניצלה הרימה את הידיים ואז הקשת
והקצינים ההמומים שראו שאכן תפילותייה נענו.
&nbsp
ואיזה מותח סוף הפרק כשמשה מאתגר את הנוטמירה ודיזבק כשאומר להם שהוא חושד שהשפחה העברייה שהגיעה לתא המעצר שלו היא אימו הביולוגית! הגיוני מאוד שהוא כבר יתחיל לחשוד דיזבק והנוטמירה מאוד שקופים עם כל המיסתורין שלהם ואיך שהם מנסים להרחיק אותו מהעניין

&nbsp
התמונות שאני מוסיפה זה מחיפוש כללי בגוגל אני פשוט כותבת את שם הטלנובלה
בצירוף מספר הפרק:)

Hadar169

New member
סתם לידע כללי-כל הסצנות ב"נילוס" ומסביבו צולמו בצ'ילה

במדבר שנקרא אטקמה

snirf

Active member
ויש הרבה סצינות שם...קטע שהם טסים עד צ'ילה

Hadar169

New member
עד פרק 18
מי היה מאמין שדווקא מיונת ייצא משהו טוב

איכשהו "בזכותה" משה מתקרב לשורשיו אחרי שהיא הוגה את הרעיון המפוקפק לביים מתקפה על פאסר רק כדי שרעמסס יציל אותו וייראה כגיבור בעיניי נפרטרי שזרקה אותו אחרי שתפסה אותו על חם כשגילתה שהוא כבר בריא כמו שור
היה משעשע איך שהכל התפקשש להם כשברגע האמת המושיע היה משה! חחח.. וזה בעצם גם מה שסלל את דרכו לכפר העברי כשהוא רדף אחרי אותו "תוקף" עד לשם ובדרך הפיל בטעות את יוכבד! בפעם הראשונה אחרי כל השנים הם זכו לעמוד אחד מול השנייה איך שיוכבד ומרים התרגשו
בהמשך משה מקשר בין הפנים של יוכבד לפנים של "אותה אישה שפלשה לתא המעצר" ומבין שמדובר באותה אחת ושייתכן שזו אימו האמיתית! מעצבן דיזבק הנדחף שקילקל את רגע המפגש המחודש שלהם אחרי שמשה חזר לשם-מסתבר שהוא שלח קצין שלקח את אלישבע ובנה כבני ערובה ואיים עליהם עם סכין מאחור כדי שיוכבד לא תגלה למשה את האמת
בניגוד אליו, הנוטמירה ממשיכה להראות אנושיות כשהיא אומרת לו שהיא יודעת שהיא התנהגה באגואיסטיות כשלקחה את משה מאימו ושהיא פוחדת לאבד אותו.

ואיזה חצוף אורי שבסוף מימש את איומיו ולקח את בצלאל מלילה
נכון שבצלאל הסכים ושזה לא היה בכח אבל עדיין מסכנה לילה, ועוד אחרי כמה ימים כשבצלאל התגעגע אלייה במקום להחזיר אותו הוא די מאלץ את לילה לבוא אליהם לארמון.. הוא ממש לא הותיר לה ברירה זה או להיות עם הילד שלה שם או לא לראות אותו.
וכאילו לא מספיק שהיא נאלצת לבגוד מבחינתה באל שלה עוד יש לה על הראש את יונת תרתי משמע
איך שחתכה לה את השיער מתוך שינה
היא ממש

איזה באסה שנפרטרי בכל זאת סלחה לרעמסס אבל משה לא הותיר לה יותר מידי ברירות כשהוא ממשיך לדחות אותה בלית ברירה מבחינתו למרות שרואים שגם לו זה לא קל
כמובן שגם פה יש את ההתערבות של יונת שתימרנה את רעמסס להתחנף לנפרטרי ולא ללחוץ עלייה ועכשיו הוא משחק אותה ידיד סבלני חח חבל שנפרטרי נופלת היישר לתוך המלכודת שלו

וגדול מה שאהרון ונון עשו לאפוקי חח גרמו לו להשתכר כדי להגחיך אותו מול המלך באתר הבנייה, כמובן שזה הצליח אבל נראה שאהרון התחיל לעוף על עצמו יותר מידי
שמח לעיד גם שמשה נפגע מזה בצורה מסויימת ועוד מתחצף לנון. נכון שזה נובע מהסבל שלו כל השנים כשניתקו ממנו את אחיו ונכון שבתוך תוכו הוא אוהב את משה. אבל עדיין זה לא מצדיק את ההתנהגות המזלזלת שלו

למעלה