עשרת הקומיקסים הטובים בהיסטוריה

טרקן

New member
עשרת הקומיקסים הטובים בהיסטוריה

מה הם לפי דעתכם עשר סדרות (ולא יצירות מופת שאינן סדרות כמו מאוס של ספיגלמן) הקומיקס הטובות בהיסטוריה? זאת הרשימה שלי, הקומיקס, שם האמן ומאיזה ארץ הוא בא: 1.אסטריקס-רנה גוסיני ואלברט אודרזו(צרפת). 2.טינטין- הרז´ה (בלגיה). 3. קורטו מלטזה- הוגו פרט (איטליה). 4. אקירה- אוטומו קצוהירו (יפן). 5. פרינס וליאנט- הרולד פוסטר (קנדה). 6. לוטננט בלוברי- ז´אן ז´ירו (מואביוס) (צרפת). 7. ג´ג´ דרד- סימון ביסלי (בריטניה) ועוד שורה של אמנים 8. אליקס- ז´ק מרטן, ז´אן פליירס,רוז´ה ללו (בלגיה) ורפאל מורלס(שוויץ). (כל אחד בנפרד). 9. תורגל- גז´גוז´ רוסינסקי (פולין) וז´אן ואן הם (בלגיה). 10. קלווין והובס- ביל ווטרסון (ארה"ב)

ויאגרה

New member
לצערי...

רובנו לא ניחשפנו לחלק גדול מהחוברות הללו - את אסטריקס, את טינטין ואת קלווין והובס קראתי כשהייתי קטן בתרגום לעברית, את החוברת ג´ג דרד אני מכיר רק לפי הסרט בכיכובו של סילבסטר סטאלון (או לפחות אני משער שלזה התכוונת). מלבד זאת - רובנו מכירים קומיקסים שהם של חברות כמו מארוול, דיסי, קרוסג´ן או אימאג´.

Scum Bunny

New member
Judge Dredd

זה לא קומיקס בפני עצמו, אלא קומיקס מתוך החוברת 2000AD שמכילה עוד כמה קומיקסים לא רעים בכלל באופן קבוע, וגם one-shots מעולים. אם אני לא טועה, החברה 2000AD נקנתה על ידי חברת משחקי מחשב קטנה, שבינתיים נצלה אותם רק כדי להפיק משחק מחשב אלמוני אחד (שאריזתו כללה אמנם גם חוברת קומיקס ספציפית למשחק) ועוד נותר לראות מה הלאה. אני אחפש עוד מידע במועד מאוחר יותר, אחרי שאנוח מהמילואים. מה שכן, אני זוכר שראיתי בזמנו חוברות של 2000AD בחנות הקומיקסים של תחנה מרכזית בת"א בשקלים בודדים. אבל זה היה לפני כמה שנים...

Scum Bunny

New member
עוד על 2000AD

אז אחרי מחקר קצר, הנה מה שיש לי להוסף על 2000AD: 2000AD היא חוברת קומיקס בריטית המפורסמת מדי שבוע בבריטניה. רוב הקומיקסים העיקריים בה הם בצבע (צבועים ביד, ברמה של ציורי הכריכה של רוב הקומיקסים האמריקאים) אך יש גם קומיקסים one-shots בשחור לבן, ולפעמים אף סיפורים קצרים. רוב החוברות מכילות כמה כותרי קומיקס, כאשר הסיפורים הם בדרך כלל stand-alone, אם כי יש גם קומיקסים בעלי קווי עלילה המשכיים. לפעמים יש אפילו חוברות המוקדשות לנושא אחד או קומיקס אחד (כמו גאדג´ דרד הידוע לשימצה). כותרים עיקריים אחרים של 2000AD מלבד Judge Dredd: Rogue Trooper (חייל סינטתי כחול עור הנלחם בצבא של דיקטטור מרושע), Durham Red (ערפדית ולוחמת אקדחים בעתיד הרחוק), Slaine (לוחם קלטי פסיכוטי בעולם של פנטזיה), ועוד ועוד. רוב הקומיקסים נוטים להיות אפלים יותר ומורכבים יותר ממקבילותיהם האמריקאיות (כולל שפע של אלימות גרפית) אכל גם לוקחים את עצמם פחות ברצינות ומכילים הרבה יותר הומור. זה קומיקס למבוגרים במובן האמיתי שלו, בניגוד ל Heavy Metal Magazine שמתמקד בעיקר בסקס ובציורים יפים, עם מעט מאוד עלילה או המשכיות. אגב, הסרט לא היה טוב כמו הקומיקס (למרות שבניגוד להרבה אחרים אני דווקא אהבתי אותו) אבל כבר יש שמועות על "השופט 2", הפעם עם האויב החביב מכולם של השופט האהוב, הלא הוא Judge Death.

טרקן

New member
ג´ג´ דרד מופיע גם בחוברת משל עצמו

מלבד כמובן 2000 AD שהיא חוברת מצויינת שממשיכה את המסורת הבריטית של חוברות קומיקס מצויינות כמו האיגל שיצאה משנות החמישים עד השמונים ובשיאה מכרה מיליון חוברות כל גיליון, בין השאר, בגלל קומיקס מדע בדיוני משובח "דן דייר".

*GormE*

New member
ראיתי את אקירה (הסרט)

זה היה מ-ש-ו-נ-ה!! (אבל עשוי מצויין) אבל אני מכירה איזה קומיקס ממש משונה מצ´ילה, קונדוריטו שמו זה עוף עם חברה כוסית שהולך עם כפכפים

אקירה!!!!!!!! שולטטטטטטטטטטטטטט

זה סרט מעולה.. כל חוברת של אקירה אפשר לקנות נראה לי ב300 שקל באינטרנט

שאלה קשה...

אני מאוד אוהב הרבה דברים אבל משום מה רובם בד"כ פרוייקטים קצרי טווח, או במקרים קיצוניים, מיני סדרות שבסוף הגיעו ל TP אחד. (לכל המעוניינים להעיר לי ביבשושיות TPB אני איש של , I NEED TP FOR MY BUTTHOLE... מי אמר למי ומתי?). אבל בין מה שרץ כסדרה אני יכול לציין את: 1. PEANUTS- סנופי צ´ארלי בראון וודסטוק וכל שאר הדמויות, שנינות הומור (וגם ציני) וקו פשוט וקליל. כתב: לא זוכר תשם הפרטי שולץ (ארה"ב) 2. מזדהה עם אסטריקס - כסדרה רצה היא פשוט מעולה - לא צריך לפרט כתוב למעלה... 3. SIN CITY, כן, זו סדרה רצה גם בחוברות בודדות, ולא רק בTPים בעובי ספר תנ"ך ממוצע... כותב ומצייר פרנק מילר (ארה"ב). 4. GROO THE WONDERER (שזה השם של הסדרה עצמה ולא של המיני סדרות הנוספות), קצת בעיה להגדיר את זה כסדרה כי כל חוברת היא ONESHOT, וגם המיני סדרות יצאו ויוצאות במקביל לסדרה הארוכה (המון מיני סדרות יש ל GROO), אבל בסך הכל יש דמויות קבועות שחוזרות על עצמן וכמובן גרו, רופרטו כלבו הנאמן, הקוסם והטרובדור... כותב מארק איווניר (ארה"ב) מאייר: סרג´יו ארגונס (ארגנטינה/ארה"ב). 5. דילברט למרות היותו קודם כל קומיקס רשת ורק אח"כ גם בדפוס... מעבד (מרעיונות ומכתבי הקוראים וחברים) ומאייר סקוט אדאמס (קנדה/ארה"ב), 6. המורה חווה - לא יודע מי מכיר ומי שמע, אבל אני אוהב את הסטריפ ההזוי והמטורף הזה שכתבו רוגל אלפר וירמי פינקוס כל יום חמישי בעיתון "העיר", בפסטיבל הקא"ק האחרון שאלתי אותו אם הם אי פעם יוציאו המשך או יפרסמו ספר בצורה מסודרת והוא לא שלל על הסף (אבל גם לא היה ממש אופטימי שזה יקרה). 7. גארפילד צחוקים איתו - ג´ים דיוויס ארה"ב. 8. בכל זאת, אי אפשר להתעלם ממארוול לחלוטין - ומכל המבחר שהם מייצרים, היחידי שמעניין אותי וגם זה בצורה מאוד שולית הוא "ספיידרמן". אני לא חושב שכדאי שאני אכתוב את שמות כל אלו שציירו כתבו ועסקו בהרכבת הטייטל הזה, אני לא מכיר את כל השמות וזה גם לא כל כך משנה. זהו אין לי יותר. ורק לגבי טין טין רציתי לציין שהדמות שלו היא במקורה דמות של יוצר אנטישמי ובחלק מהחוברות המוקדמות של טינטין הוא גם חבר בהיטלריוגנד, שזו הייתה תנועת הנוער של הנאצים. לא שזה משנה לי היום. אני אישית קורא לפעמים ספרי טינטין אם הם נופלים לי ליד, כמו שאני לא מתנגד לשמוע מוזיקה של וואגנר. מה שהיה לפני 50 ופלוס שנים, דעת היוצרים ולא בא לידי ביטוי ביצירותיהם וביצירות ממשיכי דרכם היום, לא מפריע לי. אני מעדיף ליהנות מהמימד התרבותי שלהן היום. כנ"ל גם הדרדסים ד"א (שגם היו פרופגנדה נאצית...).

הרעיון שהדרדסים קומוניסטים

הוא לא חדש, אבל גם לא נכון. לצערי אני לא יכול לאתר את החוברות הספציפיות הרלוונטיות (כי הן פריט אספנים שנמכר לפני חצי שנה בE-BAY בכמה עשרות אלפי דולרים), אבל אני כן יודע בוודאות כמה עובדות ואיפלו כמעט שעשיתי עבודת חקר בנושא כחלק מהציון בבגרות בהיסטוריה... א. הדרדסים עוצבו על ידי מורה איטלקי ממילאנו שהיה אוהד לא מוסתר של מוסוליני ופשיזם. את התכנים הוא יצר כחוברת לימוד לערכי הפשיזם בעבור לידים בגיל הגן והכיתות הנמוכות (עד גיל 10). אמנם פשיזם אינו נאציזם והגזענות שמגולמת בו היא מבסיס פילוסופי שונה, אבל הדמיון רב... ב. באמצע שנות השלושים, אחרי שהפך לפקיד במשרד החינוך והתקדם בסולם התפיקידים, מונה אותו המורה להיות שר החינוך בממשלת מוסוליני. ממרום תפקידו הזה, הוא הציג את פרי יצירתו (שד"א לא נקראה אז SMURFS והייתה מעוצבת קצת יותר זוייתית ובשחור לבן) בפני פקידים במשרד התעמולה ובמשרד החינוך של הרייך (ז"א הנאצים). ג. הנאצים נורא התלהבו... הם חשבו שלהתחיל להטמיע את ערכי התורות כבר בגיל הגן בצורה לא מודעת זה הכי טוב, כי הילדים מקבלים את התורה כהתניה חינוכית תת מודעת. ד. לצורך כך צויירו בין 4 ל-10 (אני לא ממש בטוח כבר במספר) סרטונים מצויירים בני 10 דק´ כל אחד, ואויירו חוברות לימוד למערכי שיעור מתאימים. הילדים היו רואים את הסרטונים כחלק מההקרנות בקולנוע לפני סרטים אחרים, ובאירועים שארגן משרד החינוך. ה. במוזיאון השואה בוושינגטון יש עותק במצב די גרוע של אחד הסרטים הללו. ו. חוברות הלימוד נדירות ביותר מכיוון שכללו הפעלות יצירתיות כמו גזירה וכ"ו... ז. לאחר מחלה"ע השניה, הממציא של הדרדסים נתפס ונשפט למוות כמו רוב חברי ממשלת מוסוליני. ח. לפני מותו, הוא הספיק להוציא סדרת סיפרוני ילדים של הדרדסים בכמה שפות שכללה 4 כרכים. ח. בשנות הארבעים החל צייר ממוצא איטלקי לעשות חוברות קומיקס של הדרדסים בבלגיה (וזה מה שאתה התכוונת) ובהמשך בשנות ה-50 החלו בגרמניה לצייר את הסדרה המצויירת. ט. קיימים באינטרנט מאות אתרים על הדרדסים, ברובם הגדול אים התייחסות לדרדסים המקוריים אלא מתייחסים ליצירה "המודרנית" יותר שלהם. י. בין אתרי האינטרנט הרבים יש גם כאלו שמנסים שלכנע שהדרדסים קומוניסטים. זה יכול היה להיות משכנע אלמלא ההיסטוריה הייתה שונה. אפשר לפרש את העלילות הנוכחיות כקומוניסטיות, אבל גם זה לא יהיה מדוייק. לגבי טין טין אותו הדבר... היוצר המקורי יצר חוברות שבהן טין טין היה בהיטלריוגנד, גם במרה הזה מנסים לשכוח את ההיסטוריה, וחבל. לאחר מלחה"ע טין טין הפכה להיות סדרה הרבה יותר מוצלחת עם נושאים יותר מעניינים שמתאימים לילדים (סיפורי הרפתקאות עם מוסרי השכל חינוכיים). כמו שאמרתי לגבי טין טין בהודעה הקודמת כך גם לגבי הדרדסים, אני מאוד אוהב את התוכנית, ואת הדמויות, ולכן כשגיליתי את העבר התחלתי להתעניין. לא הפסקתי ואני לא אפסיק לאהוב אותה, ואפילו יש לי בבית קלטות וידאו של הדרדסים... יצא ארוך, אני מתנצל..

טרקן

New member
לגבי הרז´ה והנאצים

יוצר טינטין הרז´ה יצר, בשנות כיבוש בלגיה בידי הנאצים, עבור עיתון בלגי שמזוהה עם הנאצים, אך האבטיפוס של טינטין לא היה בהיטלר יוגנד אלא בצופים הבלגיים. בסיפורים הראשונים של טינטין מתוארים כושים ויהודים בצורה גזענית (כל זה תוקן עם העברת טינטין משחור לבן לצבע). זה מה שנתן להרז´ה את תדמיתו האנטישמית גזענית. ולגבי הדרדסים עד עכשיו לא שמעתי על הקטע הפאשיסטי שלהם לפי מה שידעתי הם נוצרו בידי האומן הבלגי פיו. בכל מקרה המדיניות הנאצית לגבי קומיקס לא היתה מעודדת במיוחד מה שהתבטא בין השאר בשליחתו של אומן הקומיקס הגרמני פלואן למחנה ריכוז.

giri

New member
הדרדסים לא היו קומיקס

הם היו תוכנית לימודית.

טרקן

New member
הם היו קומיקס

הם נוצרו בבלגיה בקומיקס של הוצאת DOPUIS עשרות שנים לפני שהפכו לסדרה מצויירת היסטרית בישראל(אם מדברים על הרובוטריקים והיסטריית שנות ה80).

row

New member
מעניין מאוד

שמעתי כל מיני תאוריות כאלה אבל מעולם לא טרחתי לבדוק אותן ועל זה קבל ח"ח חוץ מזה אם כבר מדברים על היסטוריות של קומיקסים מישהו אולי יכול לספר לי על ההיסטוריה של אסטריקס כלומר מי היוצר וקצת רקע עליו, אם לא יודעים לא נורא פשוט אין לי כוח לחפש לבד אני בטוח שיש אתרים באינטרנט שמסבירים על היסטוריות של קומיקסים, זה בהחלט שווה בדיקה

טרקן

New member
קצת היסטוריה של אסטריקס

אסאריקס נוצר ב1959 בידי צמד הצרפתים, הכותב רנה גוסיני (יהודי יליד פולין) והצייר רנה גוסיני (ממוצא איטלקי), המוצא הלא צרפתי שלשניהם לא מנע מהם לעשות קומיקס על הגאלים אבותיהם של הצרפתים שכן אחד מהדברים שצרפתי לומד כבר ביסודי זה הביטוי אבותינו הגאלים, ולא משנה אם הוא לא בדיוק צאצא שלהם והוא ,נגיד, בן למהגרים מאפריקה. אסטריקס הופיע בהתחלה בהמשכים במגזין הקומיקס PILOTE ומאוחר יותר באלבומים שהראשון בהם אסטריקס הגאלי, בהמשך אסטריקס בקר במסעותיו ונלחם ברומאים. בכל רחבי העולם הקדום: מצרים, רומא , יוון, בלגיה, גרמניה, סקנדינביה, הודו ואפילו אמריקה, בספר אסטריקס והזהב השחור, אסטריקס מגיע אפילו ליהודה ופוגש שם בין השאר יהודי בשם רוזנבלומנטלוביץ´. אודרזו מצייר בתים ומבנים בדיוק מדהים ומקפיד שהכל יהיה פרט לפרט לפי התקופה. בספרים של אסטריקס אפשר לראות שלחלק מהדמויות יש פנים של אישים מפורסמים כמו שון קונרי, ז´אק שיראק (בתור נוכל כמובן), הביטלס, קירק דאגלס, ואפילי גוסיני ואודרזו עצמם. בשנת 1977 מת גוסיני ומאז אודרזו גם כותב את הספרים. ספרי אסטריקס תורגמו לשפות רבות מאוד ויש אתר מיוחד שמוקדש לשפות הרבות של אסטריקס:

*GormE*

New member
חחחחחחח

רנה גוסיני הוא בן ליהודים מפולין בעוד רנה גוסיני בכלל ממוצא איטלקי?? הורים מוכשרים יש לו

למעלה