עשר תובנות לחיים:

כדאי לדבר עם חברים על תחביבים ועל נושאים רגשיים כדי לחזק את החברות.
חשוב לדבר ברור ולעניין כדי להשיג מטרות ביעילות.
אדם לא חייב לדבר, לענות או לגלות מידע.
טוב לדבר בשפה יפה.
כדאי להיות שמח על דברים חיוביים כמו הצלחות ומה שיש.
צריך להשתדל לפתור מריבות בעזרת הסברים, ולפעמים להתלונן כדי שיטפלו.
חשוב לתת הרבה אהבה ודאגה לחברים ולעזור להם למצוא פתרון למצבם.
חשוב ליצור אמנות בצורה מקורית ומעניינת.
חשוב לבצע מחויבויות בחריצות ובנאמנות.
צריך לחיות בריא ונכון.

dory30

Well-known member
התובנות נכונות. אבל השאלה היא עד כמה אנחנו מבצעים את ההנחיות האלה, כי לתת עצות לא עולה כסף (ואם כן, רק למי שמקבל אותן).

אני חושב שאצליח לבצע את העצות. אני בעיקר צריך לחזור להיות יותר עדין ולא תוקפני, העולם והכפר הפכו אותי לתוקפני.

dory30

Well-known member
אני חושב שאצליח לבצע את העצות. אני בעיקר צריך לחזור להיות יותר עדין ולא תוקפני, העולם והכפר הפכו אותי לתוקפני.
למעט אנשים שלא מבינים שפה אחרת, אתה צודק.

רוב האנשים טובים ולכן החברה שורדת, אבל הם טיפשים. בכל מקרה, אסור להיות תוקפני וחשוב להיות עדין. אפשר לפנות לאחראים כשמישהו מסכן אותך.

dory30

Well-known member
רוב האנשים טובים ולכן החברה שורדת, אבל הם טיפשים. בכל מקרה, אסור להיות תוקפני וחשוב להיות עדין. אפשר לפנות לאחראים כשמישהו מסכן אותך.
ואם אין אחראים? או שמדובר בסיטואציה ברחוב והשוטרים לא מפגינים נחישות נגד השודד או התוקף? בסופו של דבר אתה נאלץ לאמץ את "אדם לאדם זאב" של תומס הובס.

נכון, יש אנשים שאינם מסוגלים להבין את השפה שמדברים אליהם. עם התוקף ברחוב צריך ככל שפחות לדבר, הוא לא יקשיב ולא ינסה להבין. למשל נרקומן הוא עם הראש המעורפל שלו ולא יקשיב לי. בדרך כלל אפשר לפתור בעיות במלים הגיוניות. בנוסף חשוב לדעת להתאים את ההיגיון לגורמים בדיבור כמו סוג השאלה. בשאלות שכבר ממילא ברור בהן שיחשדו כמו "האם קיללת אותי? האם גנבת ממני?", אפשר להגיד שאני לא רוצה לענות ושיחליט בעצמו במה להאמין. בשאלות שיש עוד מה להסתיר בהן כמו "האם יש לך כסף?", אולי עדיף לעשות כאילו האמת אחרת בעזרת תשובה ישירה. בעיקרון השומע מפעיל שיקול דעת ומחליט, כך שוטרים ושופטים פועלים. ומה עושים כשאדם לא מאמין וחוקר? אין ברירה אלא לא לענות לו. בכל מקרה, אסור להגיב באלימות. אלימות אינה התנהגות מקובלת בחברה בשום מצב, היא רק יוצרת עוד צרות. אם מתנהגים אליי באלימות, עליי להדוף את התוקף בעדינות, לברוח מיד מהמקום ולהתלונן.

נערך לאחרונה ב:
למעלה