עתודאים - מרק"ם

חפ1234

New member
עתודאים - מרק"ם

היי האם מבחני המרק"ם לעתודאים שבוע הבא הם הסבב הראשון לעתודאים או שכבר היו סבבים קודמים? כלומר.. יש עתודאים שכבר קיבלו הודעות קבלה באוניברסיטה העברית ? תודה בי

litallit

New member
תשובה

רוב העתודאים מזומנים עכשיו , אבל יש כמה עתודאים שזומנו כבר ביוני לשני החלקים של מרק"ם. אני עברתי מרק"ם כבר ביוני, אבל עדין אין תשובות כי הם קיבלו את תוצאות הבגרות רק בימים אלו והם עדין מעבדים נתונים...

וגם לא יהיו

עד שיהיו תוצאות המרק"מ של שאר העתודאים. אגב, זה מאוד מעניין אותי לפי מה יקבע הציון שלך- בהשוואה לציוני שאר העתודאים, או בהשוואה לציונים של כל מי שניגש איתך למרק"מ באותו המועד? ועוד דבר שמעניין אותי- במועדי המרק"מ הקרובים יזומנו גם אקדמאים(שרובם המוחלט הוא כמובן לא עתודאים), האם הציונים שלנו יקבעו בהשוואה לשלהם, או שוב, רק בהשוואה לעתודאים האחרים? יום ראשון אני אנסה לברר את זה עם הפקולטה.

אני יודעת שבמו"ר הציונים נקבעים

לכולם ביחס לכולם. סביר להניח שבמרק"מ המצב יהיה דומה.

מה הכוונה?

זה די לא אפשרי לתקננן את הציונים בצורה כזו, כי נגיד וניגשו 200 ביוני, ושאר ה100 רק בספטמבר, איך התוצאות של יוני כבר פורסמו אם התקנון עם ביחס לכולם? אני מניח שהתכוונת לפעמון גאוס שתקף גם בחלוקת הציונים של מו"ר/מרק"מ, ואז מועדים קודמים יכולים לאזן את התקנון ולהפחית משתנים בלתי רצויים, אך עדיין-פילוג ציונים ספיציפי חייב להיות 'חדש'(כל הציונים הגולמיים עוברים יחדיו לציון בסקלה מסויימת).

תיקון קטן

הכוונה שלי הייתה שהציון נקבע לכולם ביחס לכולם באותו מועד. כלומר הציונים של עתודאים נקבעים גם ביחס לאקדמאים ולא רק ביחס למועמדים העתודאים האחרים.

אה, נשמע הגיוני-כמו בפסיכומטרי

ככה נגיד, השפעה של מעריך מסויים שתפס 'יום מסויים'(עצבני/נחמד) פוחתת, ובטח עוד כמה דוגמאות שמצדיקים את האפשרות הזאת. במחשבה שנייה, אני לא חושב שיש ממה לחשוש, כי אם כל העתודאים יתוקננו גם עם האקדמאים, ציוניהם הנמוכים יחסית(מה שצפוי) לא יבואו לידי ביטוי כי המיון יהיה לפי מכסת העתודאים ולא לפי מכסת כל המקומות, ככה שמה שחשוב זה ההבדלים בין העתודאים עצמם ולא בין האחרים. זה מה שמוביל, אגב, לעובדה שלאקדמאים יש מכסה.

לאו דווקא

במועד הזה של מו"ר, כל מי שיעבור את סף הקבלה שיהיה באותו זמן, יתקבל, גם אם יתקבלו יותר אנשים מהתכנון המקורי.

לא כזה מסובך

כרגע יש סף קבלה מסויים, שיורד בכל פעם שמישהו מבטל קבלה ומקבלים את זה שאחריו ברשימה. כשיהיו הציונים של מו"ר של ספטמבר, ויחושבו לכולם הסכמים כולל מו"ר, ההחלטה על קבלה תיעשה לפי סף הקבלה שיהיה קבוע באותו זמן, בלי הגבלה על כמה מועמדים יתקבלו. כל מי שיעבור את סף הקבלה שיהיה, יתקבל.

litallit

New member
זה בהחלט מדאיג אותי מאוד!!!

אני חושבת שהציון שלי במרק"ם נקבע ביחס למועד של יוני שהיו בו מעט מאוד עתודאים...מה שמפחית את הסיכויים שלי...

afunlish

New member
יש מרקם בספט??

האמת שהייתי בטוח שיש ר קמו"ר החודש... בכל אופן השאלה היא האם נכון להניח שבגלל שהאונ' העברית עוד מקיימת מבחנים עדיין ישנם מקומות פנויים, ושקבלות לא נעשות רק על בסיס ביטולים? או שעתודאים ואקדמיים מתחרים על מקומות נפרדים מכל השאר, ואני סתם מתרגש בלי סיבה? אשמח על כל התייחסות תודה.

afunlish

New member
עזרה חבר'ה

היי! אני באמת אשמח אם מישהו יכול להעריך/להגיב על ההודעה הקודמת. תודה.

afunlish

New member
תודה

היי! קודם כל תודה רבה. יותר חשוב מזה, המון בהצלחה לך ולכל נבחני ספט'.

למעלה