עתודה טכנולוגית. כן או לא?

יניב18

New member
עתודה טכנולוגית. כן או לא?

אני מתלבט בין להמשיך ללמוד י``ג-י``ד אחרי שאסיים י``ב, לבין להתגייס כקרבי (או לתפקיד אחר שיוצע לי בשאלון העדפות). לכאורה ללמוד שנתיים מחשבים ולצאת הנדסאי תוכנה זה דבר שמאד קורץ לי. החסרון היחיד הוא שזה אומר שבמקום לסיים צבא בגיל 21 אני אסיים אותו בגיל 23 (או 24 אחרי שנת קבע). מה גם שאין ביטחון לגבי העובדה שאעסוק במה שאלמד בצבא.

yaniv18

New member
עתודה טכנולוגית

לגבי העתודה הטכנולוגית אני יודע מחברים שלי שהמשיכו ל-יג ללמוד מחשבים הוא שבכלל לא בטוח שממשיכים ל-יד. ב-יג נותנים לך לעשות מבחנים ל-יד ולממר``ם. אם עברת את שניהם מה שנשאר לך לעשות זה רק לבחור מה בינהם אתה מעדיף. אם תעשה יג (או גם יד) זה לא מבטיח לך שתעסוק במחשבים בצבא אבל אם אתה רוצה לעסוק בתפקיד הזה בצבא ויש לך פרופיל גבוה להמשיך ל-יג ישפר את הסיכויים שלך להתקבל. לפי מה שאני יודע,אם עושים יג ולא עוסקים במקצוע בצבא,לא משרתים קבע.

after

New member
עתודה טכנולוגית

השאלה החשובה שאתה צריך לשאול את עצמך היא איזה אתגר אתה מחפש בשירות הצבאי- האם אתגר מקצועי- אינטלקטואלי, כלומר הרחבת הידע שלך בתחומים מקצועיים בהם אתה עוסק, ורכישת נסיון מקצועי בתחום, מה שיקדם אותך גם לאחר השחרור מבחינה מקצועית, ויפתח בפניך אפשרות להמשיך בקריירה מקצועית בתחום הטכנולוגיה. לעומת זאת, אם מה שמושך אותך הוא אתגר פיקודי- כלומר לשרת בתפקיד קרבי, לחוות חויות משותפות עם חבר`ה קרובים ובהמשך להתקדם לתפקידי פיקוד, שיאפשרו לך לעמוד מול אנשים, להנחות ולהדריך אותם ולהיות אחראי לשלומם. תפקיד כזה יקדם אותך רבות מבחינה אישית- יבגר אותך ויתרום לבטחונך העצמי. עליך לחשוב טוב מה הכיוון שמושך אותך יותר, ולפי זה לקבל את ההחלטה.צוות אפטר.

למעלה