עתודה כחולה?

myname1211

New member
עתודה כחולה?

שבת שלום,
לאחרונה נפתחה בפני אופציה להכנס לפרוייקט עתודה כחולה, מי שלא מכיר - בגדול זה מסלול עתודה רגיל רק שיוצאים ממנו בזמן שירות חובה (אני 10 חודש בחובה), מחיל האוויר כמובן, וחוזרים כעתודאים בחייל האוויר לאחר סיום הלימודים)
בגדול עליי - לפני שהתגייסתי הייתי אמור להכנס לעתודה אך בסופו של דבר בחרתי שלא, מסיבות מסויימות וכניראה מוכרות, והתגייסתי כרגיל.
כרגע אני משרת בחובה, תפקיד שאני לא הולך לעסוק בו באופן ישיר בעתיד (אני אגב מעוניין ללמוד מדעי המחשב ומן הסתם לעסוק בתחום הזה) והאמת היא שלא מרגיש ניצול, סיפוק או איזה גאווה עצמית מהשירות שלי,לא נרחיב כרגע יותר מידי בנושא.
וכמובן למשפט הרגיל של כל מתענייני עתודה - במידה ויכלתי להגיע ל8200 בוודאי שהייתי "קופץ" על ההזדמנות הזאת, אך במקרה שלי אני משוריין לחייל האוויר וישר חוזר לשירות בבהד 1 לקורס קצינים - לא יודע אם טוב או לא.

בגדול, רציתי לשאול, האם באמת כדאי להכנס לפרוייקט?
האם יש ביחידת אופק (אמרו שלשם 90% מבוגרי מדעי המחשב מגיעים שגם הדליק נורה אדומה לאיפה 10% האחרים) שירות מעניין,מספק, מלמד ושבסופו של יום - אפשר לומר שגם תרמתי וגם שהשירות תרם לי?
האם כדאי להכנס למסלול העתודה כעת? 4-5 שנות ניסיון במקסימום.
האם יש פה אנשים שהיו במסלול זה ויכולים לתת קצת מנסיונם, או אחרים שישר הגיעו לאופק לאחר לימודי מדעי המחשב?
האם עדיף לסיים את השירות, ללמוד, ולנסות להתקבל לעבודות בחוץ?

תודה לעוזרים!

.

myname1211

New member
עוד נקודה

אני יודע כמה הצבא קשה. באמת. היו לי כל כך הרבה "מריבות" איתם ומי כמוני יודע כמה הם ראש בקיר.
אך השאלה האם בתור עתודאי השירות יהיה יותר מעניין ומספק?

niruzu

New member
האם זה אומר דח"ש ואתה חוזר אחרי הלימודים

להשלים את יתרת שירות החובה?
כי אם כן- למה לך, למה לך?
תשרת עוד שנתיים, ואתה אדם חופשי....

Im All That

New member
דווקא אם הוא

מעוניין להתפתח בתחום המחשבים אז שווה לו ללכת לזה ולהשיג ניסיון בתחום בצבא.

myname1211

New member
זה בדיוק העניין

תודה לעונים.
קודם כל, כן אני משלים את השירות חובה ואז עוד 3 שנים קבע.
העניין מבחינתי הוא האם הנסיון המקצועי + ניהולי שאשיג יעזור לי במשרות בחוץ?
ממה שאני מבין - בתחום ההייטק הכי חשוב הנסיון, מה שאני שואל האם הנסיון במקום (יחידת אופק) באמת יתן לי רזומה ששווה להשאר במערכת צבאית? ויותר חשוב מבחינתי - האם השירות יהיה מאתגר ומספק?

Im All That

New member
אני רק חודשיים ביחידה

אז אני לא הכי בקיא בזה, אבל אני חושב שזה תלוי לאן אתה מגיע באופק.
סה"כ היא יחידה מאוד טובה עם תנאי שירות טובים.
אתה מחיל האוויר אז אני מניח שאתה יכול לברר יותר על מה שהולך שם מהמפקדים ומהאנשים שמשרתים איתך.
השאלה שלי היא אם יש לך אולי אפשרות לעשות קורס תכנות בבסמ"ח ולחתום על דח"ש של חצי שנה במקום 3 שנים?

JimTheFish

New member
פחות או יותר כל מי שלמד איתי ולא היה עתודאי

עבד בתור סטודנט, חלק אפילו החל מהסמסטר השני (טכניון, לפני כעשר שנים).
במקום הנסיון הצבאי יהיה לך נסיון אזרחי ונסיון אזרחי נחשב יותר מנסיון צבאי מנסיוני.
לגבי אופק אין לי מושג. אני שירתתי במודיעין וברור לי ששלוש שנים בחברה אזרחית היו יותר מועילות לי, גם לקורות חיים וגם מבחינה מקצועית.

במצבך אני לא ממש רואה סיבה טובה לעשות עתודה.

Deicider

New member
הזמן טס, שנתיים וחודשיים יעברו לפני שתשים לב

וויתרת על עתודה פעם אחת - בטוח תצליח לעשות את זה שוב

למעלה