עתודה צבאית?

yanivb

New member
עתודה צבאית?

שלום לכולם! לפני שבועיים, פחות או יותר, קיבלתי מכתב זימון להרצאה בנושא עתודה צבאית, וכי הצבא מבקש ממני לשקול את הנושא בכובד ראש. האם זה אומר משהו על הקב"א שלי? על הדפ"ר? יכול להיות ששלחו לי את המכתב כי אני לומד 5 יח"ל בכימיה ביולוגיה אנגלית ומתמטיקה? מה שיעור המתגייסים שמקבלים את הזימון הזה? (ובשפת רחוב: זה שווה בכלל משהו?) כשאתם עונים, תנסו להיות ספציפיים עד כמה שאפשר בקשר לציוני הקב"א שהמכתב יכול להעיד עליהם. ד"א: נכון שהמכתב שהם מצרפים להורים, עם כל הלחץ הפסיכולוגי שיש בו, מצחיק?

שרקי

New member
מה התוכניות שלך לחיים?

עתודא, פירושה - לימודים לתואר שרות קבע של 3 שנים (מותנה בעבודה במקצוע) אם המקצוע שתלמד הוא הנדסה/מדע מדוייק, צה"ל יממן לך.

yanivb

New member
זה לא מה ששאלתי..

אתה יכול לענות לשאר השאלות?

שרקי

New member
טוב אז..

זה אומר שהם מאמינים (קיבלו מב"ס שלך) שיש סיכוי שתתקבל/תגמור לימודי תואר בהצלחה... לרוב מוחלט של עתודאים נתוני קצונה

גם לי זה היה ככה -

אמממ..אני התקבלתי לעתודה ..לרוב זה אומר שהקבא" הוא גבוהה - ומי שמקבל עתודה גם בטח קיבל מלא תפקידי קצונה במנילה (או איך שלא כותבים את זה). עתודה זה שווה בגדול ...אבל יש את החסרונות של זה כמו לכל דבר... בהצלחה

yanivb

New member
שרקי אח שלי, הכל טוב?

{מושפע מחלומות בהקיציס} סתם לידע כללי, מה זה נתוני קצונה בתרגום לקב"א?

yanivb

New member
רגע רגע רגע...

מה.. אתה רוצה להגיד לי שהם עובדים עם הביה"ס שלי בצמוד לגיוס שלי?

שרקי

New member
../images/Emo54.gif (אבל רציתי כבשה)

נתוני קצונה - קב"א 52 פלוס כמדומני כן, יש דברים שצה"ל מברר ישירות בב"ס (למשל כך בין השאר מחליטים למי לשלוח זימון לתלפיות)

שרקי

New member
עוד דבר אחי

יש ב iol קהילת עתודא ממליץ לך לבדוק גם שם את הדברים שמענינים אותך.... בכל מקרה.... המון בהצלחה...

למעלה