עתידו של איש ה-QA מבחינה מקצועית.

עתידו של איש ה-QA מבחינה מקצועית.

אז יופי. היום אנחנו צעירים ונמרצים אבל מה יקרה בהמשך? לאן יש ללכת מכאן? אז כמו שאני רואה את זה צריך 5 שנים כאיש צוות, אחרי זה ראש צוות 2-3 שנים ואז ראש צוות גדול/מחלקה לעוד 10 שנים. אגב, אני רואה הרבה אנשים שמתפקיד של איש צוות או ראש צוות בדיקות עוברים לתכנות ולא נשארים בתחום של הבדיקות.
 

vinney

Well-known member
מתודולוגיה

יש אנשים שעושים קריירה שלמה על נושא הQA, הכל תלוי באיך אתה רואה את זה. לרוב, גם בחברות, תפקיד QA נחשב למשרת סטודנט, או מתכנת מתחיל. זה לא תמיד מוצדק, לפעמים איש QA מקצועי ומנוסה שווה הרבה יותר ממתכנת בפיתוח האפליקציה. אחרי נושא הבדיקות עצמו, יש נושא המתודולוגיה. QA זה לא רק לחפש באגים, בדיקות תוכנה זה חלק מהבטחת האיכות. הבטחת האיכות כוללת בתוכה גם בדיקות תהליכים וייעולם, בדיקות כלים והטמעתם, וכתיבתם והטמעתם של נוהלים. כל הנושא הזה מאוד חשוב, ודווקא די מתפתח בשנים האחרונות.
 

erandd

New member
קידום הוא שאלה של כישרון

לדעתי אם תהיה טוב בתחום עבודתך יהיו מספיק כיוונים בשבילך להתקדם גם ללא תיכנות. בכל מקרה אם אתה שואף לקידום תצטרך לחפש עבודה בחברות גדולות או בינוניות. בסטארט אפ אין כל כך לאן
 

אבי ע

New member
בפירוש לא... ../images/Emo39.gif

מודה שאני קצת מופתע להיתקל כאן בדעות (שכנראה משקפות חלק מהחברות המתחילות) שחשבתי כי אבד עליהן הכלח כבר לפני כמה שנים. בחברה שאני עובד בה ובחברות בינוניות וגדולות שאני מכיר לא תמצא זכר לגישה הישנה שתפקידי איכות בכלל (QA) ואיכות תוכנה בפרט (SQA) נחשבים כמשרת סטודנט או מתכנת מתחיל. תפקידים אלו נחשבים כתפקידים מקצועיים חשובים בפני עצמם, מתוגמלים בהתאם לפי רמה אישית, נסיון ויכולת מוכחת. לעולם לא יתקבל אליהם מישהו שיהיה אפילו שמץ חשד שהוא מתייחס לתפקיד רק כמקפצה לתפקיד בתחום אחר. נדרש נסיון בתחום אם כי במקרים מיוחדים אולי ניתן יהיה לוותר עליו בזכות כישורים אישיים יוצאי דופן. השכלה פורמלית בתחום היא יתרון אך אינה חובה, בין היתר משום שהיא נדירה. אצלנו השינוי מהגישה המיושנת שהזכרתי החל לפני 5 שנים והושלם תוך כשנה, כלומר כבר 4 שנים הגישה שהצגתי לעיל היא גישת החברה לנושא, ומעמד אנשי האיכות בהתאם. יתר על כן, לא פעם נתקלתי בפרוייקטים (בעיקר באתר הלקוח) שבנסיבות מסויימות איש האיכות לוקח פיקוד בפועל אם נוצר פער ניהולי, כי הוא זה שיודע טוב מכולם מה צריך לעשות כדי להביא את התוכנה למצב הנדרש על ידי הלקוח. לעתים אפילו הרגשתי שאנשי הפיתוח פיתחו תלות מוגזמת באיש האיכות מבחינה זו. לגבי השאלה המקורית: העתיד באיכות הוא בדיוק כמו העתיד בפיתוח, בשיווק, במכירות וכולי. ניתן להתקדם במסלול ניהולי בתחום דרך ר"צ, מנהל זוטר ואחר כך בכיר, ובחברות רציניות לעתים גם דירקטור או סמנכ"ל לנושאי איכות. ניתן להתקדם במסלול מקצועי לא ניהולי (למי שנמאס לנהל, כמוני למשל, או לא מתאים לניהול) ולהיות מומחה מקצועי לאיכות המוצר הספציפי ולמתודולוגיות בכלל. וניתן כמובן, אם מרגישים שהעסק מוצה, לעבור לתחום אחר: לא בהכרח פיתוח, גם שיווק למשל מתאים מאד לאיש איכות מנוסה שצבר נסיון רב בהצגת התוכנה ללקוחות וישכנועם באיכותה.
 

אבי ע

New member
הכותרת מתייחסת כמובן

לטענה שמעמד איש האיכות הוא של סטודנט או מתכנת מתחיל...
 

vinney

Well-known member
אני דווקא מסכים עם זה

אני הצגתי את המצב כמצב מעוות ופסול, ועדיין יש חברות שמתייחסות בזלזול רב לנושא האיכות. למרות שאני "עברתי צד" וכרגע נמצא בתחום הפיתוח, יוצא לעתים, שאני מתעקש (אולי בגלל הרקע הQA שלי :)) יותר על נושא בדיקות ועבודה מסודרת מאנשי הQA בחברה שלי, ולדעתי זה צריך לבייש אותם.
 

erandd

New member
הכוונה למתייחסים לQA כמקפצה

ברור שיש לפסול על הסף אנשים שמתייחסים לעבודתם ב QA כקרש קפיצה או כתחנת ביניים מחייבת בדרך לג'וב אחר.
 

drorpip

New member
עדיף ציפור אחד ביד...

איש QA זה תפקיד לא פשוט, אבל היום בההיטק הכל מסובך. אז בסה"כ לדעתי יש עתיד בתחום.
 
למעלה