עתינים כחולים - עזרה!

עתינים כחולים - עזרה!

שלום, לדוד שלי יש עיזים וכבשים.. לאחרונה היתה המלטה של 3 גדיים מקסימים מהעיזה שושה, והם ינקו ממנה בימים הראשונים כרגיל.. אחרי 4-3 ימים מההמלטה העתינים שלה נהיו ממש בצבע כ ח ו ל !! זה ממש נורא, היא לא נותנת להם לינוק ממנה, כנראה זה כואב לה... זו תופעה נפוצה? כדאי להתייעץ על וטרינר? (אתם מכירים וטרינר טוב באיזור ירושלים?) עוד בעייה קטנה בנוגע לסוסה בת 5 שנים: הסוסה של דוד שלי בת 5, והחלטנו להכניס אותה לכושר. הוא קשר לה ראשייה וחבל ועשה לה "טיטיטי..." עם הלשון והיא רצה, הוא סובב את החבל כך שהיא תרוץ במעגלים , הוא עשה לה את זה למשך 9-10 דק' ....... אתמול בערב הוא הבריש אותה וגילה כי היא הולכת קצת עקום והעצם שמעל הזנב קצת כפופה מהרגיל, יכול להיות שזו רק התכווצות שרירים בגלל הריצה? יש לה סייחה קטנה בת חודשיים וחצי והיא הולכת איחריה לכל מקום, גם היא רצה אחרייה את כל הסיבובים האלו אבל לא קרה לה כלום.. מישהו נתקל בזה פעם? ב ב ק ש ה ת ע נ ו ל י ע ל ה ש א ל ו ת ד ו ד ש ל י מ ו ד א ג !

אני באמת ממליץ לפנות לווטרינר

אתם לא עובדים עם ווטרינר קבוע עם כל החיות שיש לכם? מעבר לזה שאין לי מושג לגבי ווטרינרים מאיזור י"ם.

popi199

New member
לגבי העיזות אין לי מושג

לגבי הסוסה התיאור לא מספיק. בדר"כ התכווצויות שרירים לא באים עם עויתות פיזיות. אבל לא מובן לפי התיאור שלך על איזה עצם מדובר, עצם בגב? ברגל? בכל מקרה זה לאו דווקא קשור לריצה. הלונג' שהוא עשה לה לא אמור לגרום לנזק, הזמן לא ממושך אלא אם כן היא רצה בפראות. הסוסה צולעת? בכל מקרה, כשמכניסים סוס לכושר אחרי חוסר עבודה חשוב שזה יהיה הדרגתי, כמו כל דבר שעושים עם סוסים.

למעלה