עתיקות יווניות/רומיות ביער להב

IlanShacham

New member
עתיקות יווניות/רומיות ביער להב

שלום לכולם, ביום שישי ערכנו אימון ניווט רכוב ביער להב, כאשר לפתע נתקלנו בשרידי מבנה מרשים, יווני או רומי (סלחו לי שאני לא מבדיל בינהם), על גבעה חשופה כק"מ מערבית למגדל התצפית. לא היו שם כל כיתובים או הסברים. מישהו יודע במה מדובר?

IlanShacham

New member
עד שאתם זזים...

הנה מה שמצאתי: חורבת אבו חוף נצא ממרכז ג'ו אלון מערבה לכיוון מצפה להבים. נרד מגבעת המצפה ונפנה מיד שמאלה, לדרך עפר טובה הפונה מערבה. לאחר 800 מטר נגיע ל"כוכב" - הצטלבות של 5 דרכים. הראשונה מימין תלולה מדי, לכן נפנה בשניה מימין, הפונה לחורבת אבו-חוף, ישוב עתיק שהתקיים הודות למי תהום גבוהים. בישוב נחשפה באר מן התקופה הכלכוליתית. בתקופה הביזנטית היה כאן ישוב גדול שממנו נחשפו כנסיה קטנה עם פסיפס וכנסיה גדולה החצובה חלקית בסלע ועמודיה מונחים על ריצוף האבן. כמאה מטר מערבית לפסגה, על גבול העצים, נמצא מבנה קולומבריום מיוחד, ששימש לגידול יונים בתקופה הרומית או כמתקן קבורה לאפרם של חיילי רומי שנהרגו במרד בר כוכבא. בשטח הישוב גם מערות מגורים, גתות ובורות מים. מקור מים נוסף, באר תלה, נמצא לרגלי הגבעה מצפון.

IlanShacham

New member
או בקיצור - לא יווני ולא רומי

אלא ביזנטי. למי שרוצה לרכב למקום מומלץ לא לפנות ב"כוכב" כפי שממליץ ההסבר למעלה, אלא להמשיך עוד עד לעמדת תצפית הצופה על הגבעה החשופה. מתחת לעמדת התצפית מתחיל סינגל איכותי היורד אל הגבעה.

IlanShacham

New member
לצערי לא...

זה היה כאילו אימון ניווט כזה, לא הבאנו מצלמות

alonaski

New member
מההההההההה????????? ../images/Emo12.gif

אני לא מאמינה שיש בארץ מבנה קולמבריה ששימש לקבורה!!!!
מאיפה המידע הזה, אילן? הולכת לברר ת'עניין!!!

Ekrembo

New member
קולמבריום שימש לגידול יונים בלבד

מזמן כבר יודעים שזה לא מקום קבורה. ראה" תל מרשה"

jeblesh

New member
../images/Emo3.gifמה אתה גם רוכב על אופנים?

מתיי אני יפתר מימך ? אני מחליף תחביב הממ מה נישאר לי אני יודע! קרליג!!!

RONBIKE

New member
איך ניקרא בניין קבורה ??

איני יודע לבטא זאת אך יתכן והמדובר בקונזוליניום- או משהוא דומה לזה.

למעלה