עתליה - הגעתי גם לפה. אני בחרדה

עתליה - הגעתי גם לפה. אני בחרדה

כאמור יצאה לי בטא חיובית. אחרי 3 הפלות, הריון מחוץ לרחם ו-2 ילדים. שוב בטא חיובית. אין בעיות קרישיות ולפי המלצתך פניתי דחוף לקופרמינץ.. היום יש לי תור. רציתי קצת לדעת מה אני אמורה לספר לו מה להביא. מה קורה עם קלקסן במהלך הלידה? זה לא מסוכן? איפה מזריקים? זה זריקות מוכנות.. ? אשמח לכל בדל אינפורמציה על האיש ועל התרופה. תודה!!!1

להביא תיעוד של כל ההיסטוריה

המיילדותית וכן בדיקות דם, מה שיש לך. עד הלידה יש עוד קצת זמן, ועד אז תוכלי לקרוא בטאגליין (השורה בראש הפורום) את השרשור הענף על הקלקסן. יש שם מידע רב. כעקרון, הזריקות מוכנות, במינון המתאים ןמזריקים בתחילה בבטן ואח"כ בירך. לפני הלידה מפסיקים בתיאום עם הרופא. לתשומת ליבך שפרופ' קופרמינץ מאוד בעד קלקסן, גם כשאין אינדיקציה מעבדתית. יש נשים שזה עבורן אכן "תרופת הפלא", אולם יש נשים שעצם ההזרקה מסכנת את הריונן (למשל, נשים עם דימומים), על כן, יש לשקוך בכובד ראש את המצב. מחזיקה לך אצבעות, ברוכה הבאה!

אז הייתי אתמול אצל קופרמינץ נתן לי

קלקסן (40 מ"לג) הבעל קצת חושש מאוד - מעדיף שלא אקח. אני מתעקשת שכן. אבל שמעתי ממנו משהו מוזר - הוא אמר שניתן לקחת רק בשליש הראשון של ההריון - איפה שלי יש בעיה.. תמיד שהוע 8. זה נשמע טוב? להפסיק? כי הבנתי שאם מתחילים אי אפשר להפסיק.? גם החלק של הלידה בלבל אותי. אני מבינה שצריך לתכנן את הלידה להפסיק מראש קלקסן ואז לקבל זרוז? ואם זה מצב חרום וצריך קיסרי? תודה!!

כעקרון יש דבר כזה

אבל האמת היא שהגישה הרווחת יותר היא להזריק את הקלקסן למשך כל ההריון + ששת שבועות משכב הלידה. אולי קופרמינץ חושב שיש אצלך איזושהי בעיה נקודתית בשליש הראשון, אבל אני לא רואה איך אפשר לשלול את האפשרות לסיבוכים בהמשך, אם ההריונות פשוט לא הגיעו לשלבים מתקדמים יותר... אני לא הייתי מפסיקה. לגבי הלידה - זה לא כזה מסובך כמו שנראה לך... קודם כל, בד"כ לקראת הלידה עוברים להזריק את הקלקסן לא על הבוקר אלא בהמשך היום, כדי שיהיה אפשר לראות מה מתפתח ובהתאם להחליט אם לקבל את הזריקה היומית או לא. קיימת גם האופציה להחליט מראש על ייזום לידה בשבוע 37/8, בעיקר משום שהריון המלווה בהזרקת קלקסן הוא הריון בסיכון גבוה, ויש הגורסים שאין צורך למשוך הריון כזה מעבר למינימום הדרוש להבשלת העובר. ואם זה מצב חירום, אפשר לעשות קיסרי בהרדמה מלאה (אבל על זה אני לא סגורה). בכל אופן, על זה עוד יש לך הרבה זמן לדבר עם הפרופ'... אגב, איך התרשמת ממנו? עתליה

אני צריכה הרגעה - אני מפחדת ומבולבל

תת . כאילו ההחלטה בידי. קניתי כבר קלקסן וזה אצלי - אמורה להזריק מרגע שרואים שק.. וקופרמינץ אמר ש- א. אין לי קרישיות ב. אין לי מה שנקרא הפלות חוזרות כי היו לי 3 אבל "רק" 2 ברצף.. ג. אין הוכחה סטטיסטית שזה יעזור לי ואולי אם הייתי מחזיקה מהדק כל ההריון זה גם היה עוזר ולא היינו יודעים אם זה מהמהדק או מהקלקסן.. ד. אני מפחד ששוב לא יהיה דופק בשבוע 8. ומפחד מהקלקסן וההזרקה למשך כלללל ההריון ומפחד להפסיק בשבוע 13 כמו שהוא אמר שאני יכולה אחרי שהבעל לחץ כי גם הוא בהיסטריה והוא לא יכול להרגיע אותי ואומר - תחליטי את. ומה יהיה עם הלידה והאפידורל? אוףףףףףף מה עושים? קופרמינץ היה חביב למדי. היה לו את כל הזמן שבעולם לקראת הסוף כבר נמאס לו קצת.. הוא נתן מרשם וזהו. עוד שאלה - באיזה שהוע אני? ההחזרה היתה ב-21.12.06 ....... תודה

קודם כל השאלה הקלה

חכי רגע, תני לי לפתוח יומן... היום את בדיוק בשבוע 4+0 ("יום האיחור" בהריונות טבעיים). לגבי השאר, לדעתי קופרמינץ היה מאוד הוגן איתך ונתן לך תמונה מאוד מציאותית. הוא צודק במאה אחוז שאי אפשר להבטיח נסים, גם לא כשמדטבר ב"תרופת הפלא" קלקסן. נכון, במידה מסוימת מאכזב לשמוע דבר כזה כשאנחנו מחפשות תשובות חד-משמעיות, אבל בעיניי זה עדיף על פני מישהו שיבטיח לך הרים וגבעות ללא כיסוי. לגבי הפחדים - תשמעי, כשאת מחליטה להיות אמא זה אומר שמאותו רגע את מחליטה להתחיל לפחד, כי פתאום יש משהו שחיוני לחיים שלך כמו ששום דבר אחר לא יכול להיות. אז אולי אני או מישהו אחר יכולים להגיד משהו שישכך את הפחדים, אבל הם תמיד יהיו שם. כל מה שאנחנו יכולות לעשות זה להחליט איזה סיכונים אנחנו מוכנות לקחת, ובעיניי (לפחות) הפחד ממה שיקרה ללא הקלקסן גדול יותר מהפחד ממה שיקרה בגללו. לדעתי ככל שהזמן יעבור וההריון יתקדם
תראי שהשד לא נורא כל כך. בכל אופן, העיקר הוא להיות שלמה עם ההחלטה שלך, ואת יכולה להתלבט כמה שאת רוצה, אבל ברגע שהחלטת - לכי עם זה עד הסוף. אגב, הצחקת אותי בדוגמה עם המהדק... אני ממש מדמיינת לעצמי את הפרופ' לוקח מהדק מהשולחן שלו כשהוא אומר את זה
עתליה

תודה עתליה את כל כך עוזרת לי.

קבעתי פגישה עם הרופא פוריות ביום שני. נראה לי שאני אמשיך את המעקב אצלו ואם יראו שק לפחות אני אתחיל להזריק ביום שלישי. מה שכן אני חושבת שאני אפחד להפסיק בשבוע 13 (לכשאגיע לשם - זה תמיד נפסק לפני) האם מזריקים בבוקר או בערב? קופרמינץ אמר באזור הטבור וראיתי בהוראות שזה במותניים. מה נכון? האם זה משנה אם זה בוקר או ערב? תודה תודה תודה לך. אני מרגישה שאני בידיים טובות!!

Honey Annie

New member
קלקסנוש

אני מזריקה קלקסן בהוראת קופרמינץ משבוע 26. הוא שלח אותי ל - MRI ללא ניגוד לראות שאין דימומים כך שאין סכנה. בנוסף לקראת הלידה אין ממש בעיה. יוזמים לידה בשבוע 38 וחצי ובכלל הבעיה היא רק עם אפידורל ואם עוברות 8 שעות מרגע הזרקת הקלקסן אפשר אפילו אפידורל. לפחד להזריק קלקסן? למה? לא הבנתי מה החששות? הדבר היחיד שיכול לקרות זה שזה לא יעזור וזו לא הבעיה אבל הסיכונים ממש מינוריים. הלכת למומחה - קיבלת דעה מנומקת נורא - למה לקחת על עצמך החלטה לא מנומקת אחרת? לגבי כאבים - זה סביר לגמרי לדעתי אם עושים משהו שמסיח את הדעת מייד אחרי ההזרקה ולא חושבים על זה יותר מדי.

תודה על תגובתך - את בעצם רצית להגיד

לי שאת לא חושבת שיש בעיה עם להפסיק בשבוע 13 על-פי הוראתו? תודה! תראי, חששות תמיד יהיו וחרדות גם כן. ברגע שיש לך הריון שאת כל כך רוצה והוא נורא יקר לך - את כבר בחרדה. אני מקווה הפעם לטוב וכן אני הולכת להזריק קלקסן כבר מחר אחרי האולט' הראשון..

Honey Annie

New member
הבהרה

תראי, זה עניין אישי נורא. כולנו כאן עם הריונות יקרים נורא ומנסות בכל כוחנו לשמור עליו. מתח מזיק לרמות ההורמונים וכדאי למצוא, לדעתי, איש מקצוע אחד עם אסכולה מנומקת זו או אחרת וללכת איתו. מידה מסוימת של אמון בין רופא לקליינטית חיוני להצלחת הטיפול. אם יש מישהו אחר שאת יותר סומכת עליו - לכי אליו - אבל, הסתמכי על דעה סופר מקצועית אחת ומישהו שאת יכולה לדבר איתו. עצות לא מנומקות מאנשים שלא מכירים את מצבך הרפואי ואין להם מושג בהריונות לא ראויות לסוג האמון הזה. אותי קופרמינץ הרגיע כל כך הרבה פעמים בכל מיני סיטואציות שאני ממש חייבת לו את הצלחת ההריון עד עכשו ובעיקר את הענותי לטיפול שהוא רשם לי. יש עוד רופאים נפלאים - אם יש מישהו שאת סומכת עליו יותר - לכי מייד אליו - ועקבי אחר עצתו. עצות של הבעל אינן מן העניין שכן הוא אינו איש רפואה. לאחר שאמרתי את כל זה, קחי נשימה עמוקה עמוקה, יש להבדיל בין שטויות שאפשר להתגבר עליהן כמו הפחד להתחיל להזריק (אני מוכנה לעזור לך בזה, אם תרצי את יכולה לפנות במסרים) לחשש שהטיפול מתאים או לא. אם קופרמינץ אמר עד שבוע 13 - זו עצה מנומקת שקשורה במחקרים עדכניים ואל לך לפקפק בכך. אם תבחרי ברופא אחר עם דעה אחרת - אל לך לפקפק בדעתו שלו. תבחרי רופא ולכי עם האסכולה שלו. אני מקווה שהריונך יהיה תקין ושתזכי לצאצא בריא ומאושר במהרה.

אני עסוקה בשאלה אם אפשר להפסיק

גם לקחת קלקסן - כי קופרמינץ אמר - לאחר שבעלי לחץ - טוב אפשר גם לקחת רק בשליש הראשון. והייתי רוצה להתייעץ עם עוד רופא מומחה בתחום אם להפסיק באמת בשבוע 13. אם זה לא עושה משהו הפוך היפרסטמולציה או משהו כזה .. היות וקבילתי את קופרמינץ מעתליה האם יש רופא נוסף שאפשר להתייעץ איתו שגם מבין בתחום?

היפרסטימולציה? הרסת אותי עכשיו...

וברצינות - תשמעי, אני לא רוצה שיווצר פה רושם שאני מקבלת אחוזים מקופרמינץ או משהו כזה. בטח, תלכי ותתייעצי עם מי שאת מוצאת לנכון! פרופ' שיף באמת נשמע לי כמו רעיון טוב.
עתליה

Honey Annie

New member
לעתליה

בואי נלך לקופר עם המחשב ונראה - אולי הוא יחשוב שזה רעיון טוב לתת לנו אחוזים? או לפחות ביקור אחד חינם?

למעלה