עת להכריע

iamyoda

New member
עת להכריע

עם תחילת השבוע החמישי ללחימה וערב ההחלטה הבינ"ל בנושא, נערכת ישראל להכריע את המלחמה בלבנון - אחרי שהשלים את ההשתלטות על רצועת הביטחון ההיסטורית, ישאף צה"ל בימים הקרובים להגיע עד הליטאני, ואולי אף צפונה מכך במטרה להשיג ניצחון חד משמעי על החיזבאללה. קרוב לחודש לאחר תחילת הלחימה בצפון, ממשלת ישראל החליטה לאמץ את דעת הצבא ולנסות ולהגיע להכרעה צבאית. תפיסה זו התגבשה לנוכח הקרבות העזים בין צה"ל והחיזבאללה, המשך ירי הרקטות וחוסר היכולת מצד ממשלת לבנון ליטול אחריות על דרום לבנון. ישראל יודעת כי לרשותה עומדים ימים ספורים בשל המוטיבציה של הקהילה בינלאומית, בעיקר של חברות מועצת הביטחון כולן, להביא לסיום את פרק הלחימה הנוכחי. אי לכך, ביצעה ישראל מספר מהלכים בימים האחרונים החושפים טפח מהאסטרטגיה שתיושם בימים הקרובים בלבנון. במידה וישראל תפעל במלוא כוחה בכדי להגיע להכרעה, היא יכולה להשיג אותה בתוך שבוע עד 10 ימים. לכתבה המלאה

a e q u i t a s

New member
אתה באמת מאמין

אתה באמת מאמין שניתן להגיע להכרעה צבאית בשדה הקרב, והאם פירוק החיזבאללה על ידי ישראל הוא דבר אפשרי, כי אני ממש לא מאמין שניתן להגיע להכרעה צבאית, כלומר שלילת רצון האויב מלהילחם, מדברים פה על אירגון טרור, שלא כל כך איכפת לו מלבנון, מבחינת נסראללה - נאמנותו נתונה לשיעה ולאיראן ופחות ללאומיות הלבנונית - דבר שבעצם מקשה על קבלת החלטות רציונאליות מצידו וגרירת לבנון לספין נוסף. אני מאמין שניתן על ידי שימוש משולב בכוח צבאי (שכבר נראה שלי שמוצה כולו) לדיפלומטיה קשיחה לנכס נכסים מדיניים, לדעתי כרגע זה הפתרון היחידי, למצוא את עצמו בליטאני או צפונית אליו, בזמן שהעולם כולו מצפה להפסקת אש, שישראל אגב מיצמצה והסכימה, אנו עוד עלולים למצוא אותנו במצב שאני בחצי לבנון ואז נסיגה ללא השגת היעדים.

"דיפלומטיה קשיחה"

במה היא שונה מ"הכרעה צבאית בשדה הקרב"? מתי ישראל "הסכימה להפסקת אש"?
כמו שהיא "הסכימה" למדינה פלסטינית?
אתה באמת חושב שאפשר לעבוד על כל העולם, עם מכונת התעמולה ה"מערבית" המשומנת היטב?

a e q u i t a s

New member
אני מאמין יותר

אני מאמין יותר למכונת התעמולה המערבית המשומנת, מאשר למכונת הכחשה הרוסית המקרטעת (שעד היום טוענים שסוריה לא מעבירה נשק מתוכחם לחיזבאללה) אבל לעניינו, אני מאמין שמהלך הצבאי מיצה את עצמו, ובזירה הבינלאומית יש הרבה תן וכח ולא מעט "תעצרו אותי לפני שאני.." אני מאמין שאולמרט, כראש ממשלה שלא צמח בצבא מבין את מגבלות הכוח. הצבא פגע בתשתיות טרור של החיזבאללה בלבנון, לא מספיק אומנם אבל יש כרגע צורך ללכת לקידום המהלך המדיני, אני לא כל כך מבין את הקשר בן מדינה פלסטינית למלחמה בטרור בלבנון, ולעבוד על העולם? האם זה סתם ניסיון אולי נואש להכפיש את ישראל ואת האמיפרילזם האמריקאי? האם מאופי הודעתך נוצר הרושם שאין לסמוך על על אמריקה וישראל?!

מנין לך מידע

על "מכונת ההכחשה הרוסית המקרטעת" בכלל, ועל "שעד היום טוענים שסוריה לא מעבירה.." בפרט? אני אישית שומע לפעמים חדשות מרוסיה וגולש באתרים רוסיים, ומעולם לא נתקלתי בטענה שאתה מייחס לרוסיה, לכן אני מסוקרן לדעת מניין המידע שלך. האם אתה סבור שארה"ב וישראל זקוקות ל"הכפשה", מעבר למה שהן מכפישות את עצמן במעשיהן?
אתה סבור שאפשר לסמוך על אמריקה וישראל?!

a e q u i t a s

New member
הרי פורסם בתקשורת וגם הרוסים

אתה מכחיש שנשק רוסי הגיע לידי החיזבאללה? הרי כול הוכחה שאני אביא לך גם ממקורות מידע לכאורה אמינים כלומר כלי תקשורת זרים, אתה מימלא תגיד שהם קשורים בקונספרציה מערבית משומנת היטב להכפיש את הסורים.. אבל רוב האבדות בקרב חיילי צה"ל נגרמים כתוצאה מהפעלת נשק שובר איזון שהגיע לחיזבאללה על ידי סוריה, שקיבלה מידי הרוסים, כלי הנשק שאני מדבר אליהם זה אר-פי-ג'י 29 חודר שיריון, טיל סאגר דור רביעי, לפי מקורות נוספים נמסר שיש להם את טילי קרקע אויר SA 18 ס"א... לטענת הרוסים, כפי שפורסם בעיתון האלקטורני וול סטריט גו'נרל ובעוד כמה כלי תקשורת בארץ ובעולם, הרוסים הכחישו לאחר שישראל פנתה אליהם, ואף הביאה להם חלקי טילים שפגעו בטנקים ישראלים, לטענתם ללא המספר הסידורי אין אפשרות לדעת, מן סוג של בריחה מאחריות.

../images/Emo6.gif "שובר איזון" זה מצוין ../images/Emo45.gif

כלומר, עד עכשיו היה איזון: מול חיל האוויר והשריון הישראליים, והפצצת כל שטח לבנון, ופצצות עומק אמריקאיות, ומלא-מלא-מלא נשק אמריקאי אחר - היה איזון, ופתאום האיזון הופר לטובת חיזבאללה
בהודעתך הקודמת טענת, שהרוסים מכחישים את עצם העברת נשק מסוריה לחיזבאללה, כאילו הרוסים טוענים שכל הנשק מגיע אל חיזבאללה מהאוויר, ועל זה שאלתי אותך מניין המידע על הכחשה זו. בנוגע לטענה ספציפית על נשק ספציפי, שהגיע לסוריה מרוסיה לפי טענת המקורות שלך - על זה אין לי מושג. אגב, מדובר, אם הבנתי נכון, בנשק הגנתי.

a e q u i t a s

New member
אולי זה מצחיק, אבל גם עצוב

אני לא איש קהילת המודיעין, וכל המידע מוזן לי על ידי התקשורת, פשוט תקיש בגוגל מילות מפתח כמו חיזבאללה רוסיה, ותוכל לראות כתבות שונות, יש שם גם כפתור של חדשות, מביא סיקור מאתרי חדשות מכל העולם, אפשר אולי גם מומלץ להיכנס לאתר באנגלית המגון רחב יותר, וזה בנוגע למקורות שלי. גם רקטות 122 מ"מ שיורים על קרית שמונה ונהריה יכולות להיות נשק הגנתי, כנ"ל גם טילי סאגר ואר פי ג', זה תלוי לאיזה מטרה היא מיועדת, טילי הנ"ט שנורו בתחילת העימות נורו מתוך שטח לבנון על מוצבי צה"ל לאורך הגבול. כך שזה בעצם תלוי בהשקפה שלך ולאיזה צד אתה עומד. הנשק שמדובר לפחות לפי סיכום מקריאה של כמה וכמה מקורות מידע באינטרנט, כפי שרשום בקטע הראשון, מדבר בעיקר על טילי נגד טנקים מסוגים שונים ואמצעי קשר, תצפית והצפנה, מיותר לציין שאף אירגון טרור אסור שיחזיק בנשק כזה גם לצורכי הגנה ובטח גם לצורכי התקפה, שכן עצם פעילותם היא לא חוקית. ולכן אחד הסעיפים ביוזמת סניורה והצעה של מועצת הביטחון היא אמברגו נשק כלפי החיזבאללה ומילציות חמושות בלבנון, והחרמה של מדינות המוכרות או משלחות משטחם אמצעי לחימה לאירגון החיזבאללה.

המממ... ידיעות של היום, ע' 18

"אולמרט, נתק מגע": "...כל למשל, 20 מטרים מהבית שבו השתכנה אחת הפלוגות, מוסתר בתוך שורת ברושים שנטועה לאורך פרדס - נמצא שלשום משגר "טאו 2", המילה האחרונה בטילי נ"ט, מתוצרת ארצות-הברית".

צריך להבדיל בין שני מושגים

הכרעה כוללת- פתרון אמיתי כולל לכל המצב ולטווח ארוך מצריך הסדר מדיני בינלאומי. הכרעה צבאית בשדה הקרב כהכנה ובסיס לפתרון המדיני היא בחלט אפשרית ולא, היא עדיין לא מוצתה, חיזבאללה עדיין חזק מידי מכדע שצבא לבנון החלש וממשלת לבנון השברירית יוכלו להתמודד איתה, גם בעזרת כוח בינלאומי חזק, שחזק ככל שיהיה, חייבים לקחת בחשבון את המגבלות שלו, את עד כמה הוא באמת מוכן להתעמת עם שאריות החיזבאללה, עם העובדה שהוא יחשב ככוח זר כובש בשליחות הציונים (הם ילכו על הקו הזה), עד כמה הוא יהיה מוכן למנוע הברחות, מה ה"מחיר" שיהיה מוכן לשלם, הרי ברגע שיהיו "יותר מידי הרוגים", זה יהיה "לא פרופורציונלי", הם יתחילו עם המתמטיקה שלהם, וישכחו למה הם שם ומה מטרתם. אולי פירוק לחלוטין של החיזבאללה הוא לא ראלי, הרי שאם היה ראלי שברי הפעולה הזאת מצידינו יכלה להגמר כבר מזמן, לבנון לא יכולה/לא רוצה לפרק את החיזבאללה (ת'כלס זה לא משנה, היא לא תעשה את זה), סוריה עדיין משיכה לשתף פעולה עם אירן, אירן כבר הרבה מאד זמן עושה צחוק מהקהילה הבינלאומית, עושה רושם שגם האולטימטום האחרון שניתן להם, להפסקת העשרת האורניום עד סוף החודש לא באמת מזיז להם. לכן המשך החלשת החיזבאללה נחוץ, ישנם עוד הרבה מאד מטרות, מספיק בסשביל לחימה מאד מאד אינטנסיבית עד סוף החודש (מינימום), העיניין המדיני, שבא במקביל, שים לב שעדיין לא נקבע הכוח הבינלאומי, לא הוחלטו סמכויותיו, לא הוגדר תפקידו, יש רק דיבורים ברמת הרעיון, ברמת הביצוע, ברמה הקונקטרטית עדיין לא קרה כמעט כלום. כל העולם מצפה מהיום הראשון להפסקת אש מאחר וכל הסיכסוך הזה עבורו הוא לא יותר מאוסף תמונות, סטטיסטיקות ובאופן כללי לא יותר מכאב ראש זניח, מבחינתם ישראל עושה את זה רק בגלל החטיפה, היא עושה את זה כדי "להעניש" אותם, לגרום להם "לשלם מחיר", כאשר ברור לחלוטין שזה לא העיניין, זה הרבה יותר גדול ועמוק מזה, זה לא סתם כאב ראש אלא מאבק רציני שמקרין על כל העולם, חלק מהטרור העולמי, זה לא כדי להעניש, זה כדי לשנות מציאות מהבסיס, לקחת שחקן מרכזי בזירה האיזורית - חיזבאללה, ולהוציא אותו מחוץ למגרש.

כאילו נכתב היום,

למרות שהיום עמוס עוז נסחף עם כל האספסוף, כמנהגו - פעם ככה ופעם ככה. מתוך המוסף הספרותי של הארץ. עמוס עוז מגש הכסף 1982 ...וְהָאָרֶץ תִּשְקֹט. וּלְעַיִן נִדְהֶמֶת הִתְגַּלּוּ הַדְּבָרִים בִּדְפוּס, בְּעִתּוֹן: יִשְׂרָאֵל נֶהֱרֶגֶת, הוֹרֶגֶת, לוֹחֶמֶת, כְּדֵי לָתֵת לַאֲמֶרִיקָה אֶת לְבָנוֹן. ( . . . ) כִּי הָרַגְנוּ גַם מַתְנוּ בַּמִּשְׂחָק הַגְּלוֹבָּלִי בְּחֶשְׁבּוֹן דִּיפֶרֶנְצְיָלִי, בְּאִגּוּף קוֹלוֹסָלִי בְּמִצְוַת אַסְטְרָטֶג אוּנִיבֶרְסָלִי. שָׂרַפְנוּ, נִשְׂרַפְנוּ. עַד קְרַב אַחֲרוֹן. וְלֹא סְתָם, בְּלִי חֶשְׁבּוֹן וּמִדָּה: הָיִינוּ מַגַּשׁ הַכֶּסֶף שֶׁעָלָיו נִתְּנָה לְבָנוֹן לְדוֹד סֶם שֶׁאֵינֶנּוּ אוֹמֵר תּוֹדָה. כָּךְ יֹאמְרוּ וְנָפְלוּ לְרַגְלָהּ עוֹטְפֵי-צֵל. וְהַשְּׁאָר יְסֻפַּר בְּתוֹלְדוֹת יִשְׂרָאֵל.

למעלה