ע. ידיים על יד אחת

נעממהה

New member
ע. ידיים על יד אחת

בהמשך לדיון (הקצרצר בנתיים) על אלמנטים שאפשר ללמוד בחופש- זה אחד שלקחתי על עצמי עמידות ידיים זה דבר שתמיד אהבתי לעבוד עליו, אז החלטתי שהגיע הזמן להתקדם ולעבור ליד אחת. אני יודעת שהידיים צריכות להיות הרבה יותר חזקות כי כל המשקל עובר להיות רק על יד אחת, אבל חוץ מזה אני לא ממש יודעת טכניקות ודגשים מיוחדים. ניסיתי לחפש קצת באינטרנט אבל לא מצאתי משהו משמעותי שיעזור לי. אחד הדברים שכן ראיתי, זה שמומלץ שלפני שעוברים לעמידת ידיים על יד אחת, העמידת ידיים הרגילה צריכה להיות יציבה מאוד ולהחזיק בה לפחות דקה בלי לזוז. מכיוון שאת זה יש לי (תוצאה של זה שלא משנה איפה, מה, מתי- עושים עמידת ידיים), ושעמידות ידיים לא מצריכות אולם התעמלות מאובזר, חשבתי שזה באמת אלמנט מתאים לזמן הקרוב. למישהו יש טיפים? דגשים? טכניקות? כרגע אני עושה עמידת ידיים בפיסוק, מעבירה משקל לאחת הידיים (ימין חזקה הרבה יותר..), מטה את הרגליים לכיוון היד שנשארת על הרצפה- ומנסה להרים את היד השניה. הכי הרבה שהצלחתי להחזיק זה בערך 5 שניות.. תודה!!

לימוד ע.ידיים על יד אחת

המומחיות שלי. בפישוק הרבה יותר קל. זה מעולה שאת מתאמנת בפישוק. קודם כל צריך לדעת לעמוד ולהתייצב על יד אחת, זה לא דבר טבעי. אז תעשי עמידת ידיים עם הגב לקיר, תפשקי את הרגליים, תעבירי משקל ליד אחת (נכון, ישנה גם הטייה קלה של הרגליים לכיוון היד) ותנתקי *לאט* את יד שמאל מהקרקע. את היד החופשית ניתן למקם לצד הגוף, קדימה, או הצידה (מומלץ). במצב זה, ליד הקיר, את אמורה עקרונית להחזיק על יד אחת כמה זמן שאת רוצה. אח"כ את עושה את אותו דבר, אבל 20 ס"מ יותר רחוק מהקיר. כשאת מרגישה שאת מתנדנדת את תומכת בקיר ואז את אמורה לחזור ולהתרחק מהקיר. לאחר מכן את מרחיקה עוד את המרחק של העמידת ידיים מהקיר. מומלץ לתרגל כל פעם על יד אחרת, ולא רק על יד חזקה. ככה את יכולה לעשות עמידת ידיים על יד אחת, וכשאת מאבדת יציבות לעבור ליד השנייה (או לסגור לעמידת ידיים בשתי ידיים ואז לעבור ליד השנייה). אם יש לך אפשרות להישען על משהו יותר נמוך מקיר, משהו שמגיע לך עד השכמות או עד הגב התחתון- זה גם יכול להיות שלב מעבר אחרי הקיר. כשאת עושה עמידת ידיים על יד אחת לא ליד קיר בכלל, ואת מאבדת יציבות ורוצה להניח את היד השנייה (לחזור לעמידת ידיים עם שתי ידיים), תשתדלי להניח את היד השנייה כמה שיותר לאט וחלש. זה יעזור להישאר להחזיק בעמידת ידיים על שתי ידיים ואז לנתק שוב את היד. טכניקה של עמידת ידיים על יד אחת אחרת, מתחום הברייקדאנס (לא קשור בכלל להתעמלות) זה לקפוץ על יד אחת ולבצע תנועות עם הרגליים (מספריים). זה גם כן משהו שהוא יותר קל מלעמוד על יד אחת בלי לזוז. אפשרות נוספת לתרגול ע.ידיים על יד אחת, היא בעזרת עוזר (חברה/אמא/אחות/וכו') שיחזיקו אותך וייצבו אותך בכל פעם שאת מאבדת את האיזון. כמו-כן, חשוב מאוד להקפיד על חימום טוב ויסודי של שורש כף היד וכן שחרור שלה לאחר ה"אימון" כי זה המון עומס על כף היד ויכול לגרום לדלקת. שבי בישיבת עקבים, והניחי את *גב* כף היד על הרצפה עם האצבעות כלפייך, והפעילי לחץ קל במצב זה. כנ"ל עם האצבעות החוצה, פנימה, אחורה. סיבובי כפות ידיים, גלים וכל התרגילים שאת מכירה לכפות ידיים. לא לבצע באותו יום עם אימון של כפיפות מרפקים או תרגילים אחרים שמעמיסים על שורש כף היד. במקביל כדאי לחזק ידיים, חגורת כתפיים וגב עליון. בהצלחה!

למעלה