ע"פי סקר של הנשיונאל גאוגרפיק

nכמ

New member
ע"פי סקר של הנשיונאל גאוגרפיק

42% מהישראלים: האל ברא את האדם. בעוד 31% מהנשאלים מאמינים שמוצא האדם הוא מהקוף. (מתוך עיתון מעריב 26.11.2004 בדף האחרון)

פשרה: האל ברא את האדם מן הקוף

רק 55% מהחילונים מאמינים באבולוציה? מוזר.
אולי פשוט לא מעניין אותם מהיכן הגענו והם מסתפקים בסיפור הראשון ששמעו בבי"ס או בתיאוריית הבריאה על פי נמרוד לב... חכמ, יש לך מושג איך נוסחה השאלה בסקר?

nכמ

New member
את הנוסח של השאלה אין לי..

כי זה לא פורסם בכתבה, ע"פ הכתבה(אני משער) שזה השאלות שנשאלו: האם אתה מגדיר את עצמך כ-אתאיסט/חילוני מאמין/מסורתי/דתי/חרדי ? האם אתה מאמין שהאדם נברא ע"י האל או התפתח מהקוף ? האם אתה מכיר את תורת האבולוציה? אגב.. עפ"י התוצאות 27% מתלבטים או חסרי דעה בנושא.

מצויין. אני אוהב שאנשים מתלבטים.

מצידי שיישארו כך. וחסרה פה האופציה בשביל אנשים שמאמינים שהאדם נוצר בתהליך אבולוציוני בהכוונה אלוהית. (וזה בכלל לירון ולא נמרוד. פאדיחות.)

amitais

New member
כל יופיה של תיאוריית האבולוציה

הוא שהיא לא זקוקה להתערבות אלוהית כדי להסביר למה אנחנו כאן.

מן הסתם יש אנשים שחושבים אחרת

הכתובת לשאלה שלך היא למשל חוקרי ביולוגיה/אבולוציה/גנטיקה שהם מאמינים. אני בטוח שלא חסרים כאלה. (ואולי גם המסורתיים שאמרו שהם מאמינים שהיתה אבולוציה.)

amitais

New member
תראה

מי שנולד בחברה מאמינה, וטוב לו שם, אבל מצד שני רוצה להצליח כמדען, ודאי ירצה למצוא מוצא ופשרה בין העולמות השונים. אין לי בעיה עם זה ברמה האישית. אפילו לייבוביץ', שנחשב לבחור די חריף, ודיעותיו תואמות רבות מדיעותי בנושאי חברה ומדינה, לא הצליח להציג פשרה שסיפקה אותי בין השקפותיו המדעיות לאמונתו הדתית.

מדובר בסקר

אז לא רלוומטי מה דעתו של X או של Y או שלך. זה לא בעניין של לשכנע או להתווכח. סקר אמור לספק תשובות שכל משיב יוכל למצוא ביניהן תשובה התואמת את דעתו.

השימפנזה ואנחנו

נדמה לי שקראתי תיאוריה, חדשה יחסית, שהשימפנזה לא השתנתה ב 7 מיליון שנים האחרונות, והאב המשותף של השימפנזה ושלנו (וגם של ההומו ארקטוס והאוסתרלופיתקוסים) זו פשוט השימפנזה החביבה שאנחנו מכירים מהג'ונגל (או מגן החיות). מישהו יודע משהו על תיאוריה כזו?

nכמ

New member
לא מכיר ולא שמעתי..

נראה לי ששמעת את זה בצורה לא נכונה, אם היה לך קישור היה ניתן לבדוק..

nכמ

New member
לדעתי , אי אפשר להגיד מבחינת ההגיון

שאף חיה לא השתנתה בכלל בתקופה של 5 מיליון שנים. במקום זה, יותר מתאים להגיד שהיו שינויים מזעריים בחיה, אבל בגדול היא נשארה כמו שהיא ולא השתנתה. הרי מוטציות ממשיכות לקרות בטבע, ולכן בהכרח העיקרון של המתאים יותר שורד ממשיך וצריכים להיות שינויים כלשהם לאורך 5 מיליון שנים. האם 'התאוריה החביבה' הזאת נתמכת ע"י ממצאים כלשהוא או שזה רק בגדר תיאוריה?

למעלה