פְּלַגְיָאט כדרך חיים וירטואלית ??

פוEט

New member
פְּלַגְיָאט כדרך חיים וירטואלית ??

תקראו משהו מצחיק, קיבלתי לפני מספר ימים דוא"ל מאדם בשם י***ה שאומר : "למה גנבת לי את הקטע שכתבתי?" נדהמתי, וחיש רצתי לבדוק על מה לעזאזל הוא מדבר, בבדיקה קצרה, גיליתי שהו א מדבר על פוסט שכתבתי מזמן בשם "כיצד ליצור מוסיקה מזרחית" . מסתבר שהקטע הועתק למספר פורומים העוסקים בעיקר במוסיקה מזרחית, ואנשים אחרים לקחו עליו בעלות!! חוצפה!! מייד הסברתי לאדם ששלח לי את המייל שזה לא יכול להיות שהוא כתב את הקטע הזה כי אני כתבתי אותו. אפילו הראתי לו את התאריך ! כמובן שאותו אדם הבין רק באיומים מצידי(איימתי בתביעה) שאם הוא לא יפסיק לקחת בעלות על הפוסט שלי, זה יסתיים בית משפט, הוא הפסיק להתנצח איתי. כמובן שכל "הפרשיה" השאירה לי טעם מר בפה ואני בטוח שכל אחד יכול לגנוב יצירות ולקחת בעלות עליהם, ומה אנחנו יכולים לעשות ? לא הרבה, כי נגיד אם האדם שגנב את היצירה יושב בחו"ל ? מה כבר אפשר לעשות לו ? לכן הגעתי למסקנה שגניבה ספרותית באינטרנט, כמו כל גניבה אחרת(מוסיקה,סרטים,וכו) אפשרית ואי אפשר למנוע אותה. מה אתם אומרים?

צודקקק פוEט,,אין אפשרות למנוע וזה ממש כואב,,

כל דבר,,ברגע שפירסמת,, הפקרת לכלל,, אמנם יש,כביכול,,,זכויות יוצרים וכד',,אך לך תדע מי נכנס,,מאין,, ומעתיק,, הרי אננו יודעים עך כל מי שנכנס,, העולם גדול ורחב,,ולא כולם ישרים ואמינים,,

דם דם

New member
תתבייש לך פואט

לגנוב טקסט ממישהו ממך לא צפיתי
אינטרנט זה אינטרנט אי אפשר למנוע גניבה ספרותית זה תחום פרוץ לגמרי. אני יוצא מנקודת הנחה שמי שמפרסם באינטרנט מודע לעובדה שהחומר שלו מופץ לכול ויכול ל"היסחר" בידי כול אחד. אם זה היה קורה לי הייתי אומר לו בנימוס "לך לעזאזל" ולא מתייחס לזה. והרי אין לך מה לעשות נגד אותם פורומים חשוכי אל שגנבו לך את הכתבה.

אם זה ברשת זה הופך לנחלת הכלל

כלומר זה שנתן קישור לפוסט שלך היה בסדר. היה נחמד אם הוא היה מודיע לך על הקישור במקום להעמיד אותך בפני עובדה. לעומת זאת, זה שגנב את הפוסט שלך הוא כבר חצוף. אין הרבה מה לעשות נגד אנשים כאלו חוץ מלתבוע. בלי קשר אני מציעה לך להוסיף לעולם שלך תמונה + שם ושם משפחה. ככה יהיה קשה לגנוב לך דברים ולטעון שהם שייכים לזהות אחרת.

פעם ראשונה שאני קוראת את הפוסט הזה

קרעת אתי מצחוק... ומה שהכי קורע, זה שהבחור פירסם את זה בשיא הרצינות - בכלל לא בתור רשומה הומוריסטית... נראה לי שהוא שהוא בכלל לא הבין את ציניות... היה לי לא מזמן קטע עם גניבת פוסטים - מישהי פירסמה בבלוג שלה ארבע פוסטים שהיא העתיקה ממני מילה במילה, אבל 'למזלי' זה היה פה בתפוז, אז לא היתה בעיה להוריד את הפרסום. אבל לך תדע אם אין כאלה שעושים את זה ואתה בכלל לא יודע מזה... הרי אם הדביל הזה לא היה פונה אלייך (למה לעזאזל שמישהו שגונב קטע יפנה אלייך בכלל????) הרי בחיים לא היית יודע שזה בכלל מפורסם במקום אחר...

פוEט

New member
למה הוא פנה אלי?

ואללה, זה באמת קטע מפגר, לגנוב ולפנות בטענות ליוצר. זה אשכרה כמו פרוץ לבית של מישהו, לגנוב DVD ולאחר שבוע לחזור אליו בעצבים ולטעון שהדיוידי מקולקל!

TaxiMedia

New member
אח שלי!

הרגת אותי עם הפורומים שצירפת. פעם ראשונה אני רואה התקהלות של ערסים באתר אחד. חייב להגיד, עונה על הציפיות. העיצוב של האתר מזוויע ומבקש ממך לצאת החוצה. אתה גולל עם העכבר בין ההודעות ומתקשה להבין מה כאן ההודעה, מה החתימה, מי הגיב למי. לכל אחד יש חתימה עם ימבה דמעות. בדיוק כמו שכתוב בפוסט הקורע שצירפת לנו. פואט, אין דבר יותר מעצבן ממישהו שגונב לך פוסטים ולא נותן קרדיט או מפנה אליך לינק. בעצם, יש. מי שגונב ממך במנות קטנות שלעולם לא תוכל להוכיח. אגב, למי שלא יודע, פוEט זה הבחור הכי יצירתי שיש בינינו. ולא סתם יצירתי, יצירתי וקורע. איך פספסתי את הפוסט הזה, הא ?

פוEט

New member
חחחח

באמת , גם לי לקח כמה דקות טובות בכדי להבין מה שם זה פורום ומה הם החתימות... וכן!! גם לערסים יש פורומים ואלו חדשות מרעישות@@ מי האמין שערסים יודעים לכתוב במחשב? אבל הפורומים שם...ואי ואי.. תודה על המחמאות |אייקון של בלוגר מסמיק ומזיע מצחוק|

דם דם

New member
מי שלא יודע

ברור שיודעם פואט הוא הלב של הבלוגיה הוא אליל הבלוגריות בגילאי 20+ הוא אליל הבנות הפאקציות עם חצ'קונים בגיל ההתבגרות הוא מסוג האנשים שלא הייתי רוצה לפגוש במסטה חשוכה למה הוא היה הורג אותי מרוב א. מתח ב. צחוק ג.זה גמל גדול ד.דרמה התשובה מיד לאחר החדשות *מוזיקה של מי רוצה להיותמיליונר*

אוי, דם דם...

לא מספיק המעריצות פה צריכות להילחם על טיפת תשומת לב ממנו, ככה אתה בא ומגלה לעולם שזה המצב? עכשיו, גם אם היתה איזה בלוגרית תלושה שלא חולה על התחת שלו, מיד היא תצטרף לרשימת ההמתנה לתגובה ממנו... :p נראה לך שהוא יבוא בטוקסידו בצבע סגול מזעזע לחלוקת האוסקרים? D-:

גאמי

New member
יו איך הצחקת אותי דם דם../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif

דרך אגב הוא גם אליל של בלוגריות בנות שלושים פלוס פלוס, עובדה.

siv30

New member
../images/Emo12.gif משעמם לאנשים?

אני פשוט המומה. איך אדם יכול לגנוב ועוד להכריז על זה ולחיות טוב עם עצמו?

למעלה