פאגאן - מהו?

Justin Angel

New member
פאגאן - מהו?

- יש לזכור שהשעה מאוחרת, הכותב עייף ואחרי כמות נדיבה של פיזיקה בעירוי ישיר דרך העיינים ישירות מהספר - כמה שיחות של עם אנשים היום הובילו אותי באמת לשאלה שהטרידה את מונחתי זמן מה, מיהו פאגאן? איך תמצא להגדיר פאגאן? כיצד תתחום אותו יפה במסגרת של תכונות? מאפיינים? אופי? בניגוד לשאר הימים היום באמת הייתי נחוש למצוא תשובה לשאלה, אבל מה לעשות מבחן גדול בפיזיקה ביום ראשון ובהתאם לכך אני יושן ארבעים וחמש דקות בלילה, אז לא יוצא להרהר יותר מדי על הסוגיה. אחרי שהמוח שלי נכנס בפעם הרביעית הערב לעומס יתר והתחלתי לשיר A nation once again כדי להירגע קצת, הלכתי לעדן החלון. נשענתי עליו, הבטתי החוצה, ולקחתי נשימה עמוקה ולאחר כמה שניות נשפתי. באותו רגע עלו לי בראש אירועים מעניינים. הנשימה שכרגע נשפתי יכולה להיות בעתיד או שהייתה בעבר נשימתו הראשון של תינוק שכרגע נולד, או אולי נשימתו האחרונה של הגוסס, וכנראה חלק מענן גז בינכוכבי. ואז הבנתי, פאגאן לא נמצא במילים, לא בהגדרות מילוניות לינאריות יפות, הוא בהרגשה בלבד. העובדה שכל הפאגאנים רוכשים כבוד רב לנשים הוא אומנם מכנה משותף, אבל לא מאפיין. אי-אפשר לעשות רשימת מאפיינים של כל הפאגאנים (שכנראה תכלול בתוכה כבוד לנשים, אהבת טבע, ריבוי אלים וכך הלאה) ואז לסמן ווי ליד כל מאפיין ומי שיש לו את הכל הוא פאגאן, אלא צריך להפנים שלהיות פאגאן פירושו להיות חלק מהכל. להיות פאגאן זה לא רק לדעת שיש שם טבע\יקום\אלים, אלא להפנים את זה לכל פינה של ישותך, ולהגיע להבנה שאתה הוא הכל. אתה חלק אינטגרלי בהכל ומהכל. בין אם אתה דרואיד ואתה תבין את הכל ביישום לתבניות של מחזוריות, להבין אם אתה וויקאן ואתה תיישם את זה להבנות של דואליות, החשוב הוא שאתה מודע לעובדה וחי אותה שאתה הוא הכל. אני לא אדגים, היות וכל אחד יכול לתת לעצמו עשרות דוגמאות אם לא יותר. יהיו כאלו שיגידו שגם מונותאיסטים ואתאיסטים וכל מיני ירקות אחרים הם כאלו, אבל הם לא. כאשר פאגאן דבר ראשון ירגיש עצמו כחלק, אנשים אחרים ינסו קודם לתרץ ולהסביר, לשלוט ולאלף, ולשנות והחליף, אבל לא להיות. אלו היו שני הפני שלי על מיהו פאגאן, רק תזכרו שאני כרגע חווה את המקביל של פיזיקאים לטריפ אסיד ואני אשמח לשמוע תשובות ידודתיות :) (אם לא הבנתם משהו, פשוט תשאלו ואני אכנס אחרי שאני אשן ומשאבי המערכת בKernel32.dll שבאונה הימנית שלי יתפנו) ברכות זוהרות

Rinor

New member
יופי של תשובה

ג´סטין ידידי... אני אומר אם ללמוד פיסיקה בנמרצות כזו מביאה אותך להארות כאלו...המשך ללמוד
מסכים אני עימך במאה אחוז...פרוש הדבר הוא בהחלט להיות שלם, שלם עם היקום, עם עצמך, אנחנו הוא העיקר ואנחנו צריכים להיות שלמים בכל, אנו לא תלויים בשום דבר אחר, לא אהבה, לא כסף, לא מישהו...כל הדברים האלו באים כנלווים, כעזר, כבונוס, החשוב שאנו נהיה שלמים, בכל מובן שתסתכלו על זה. אין לנו מה לפרש במילים, פשוט לחיות, לזרום, ולהיות שלם... ניר...

November rain

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif

נתת לעצמי עוד הוכחה כביכול למה אני רואה את עצמי כפאגאני יותר מכל דבר אחר. עניין של חוויה, של הרגשה, של תפיסה, של היקום כולו ועד שאיפה קטנה של אוויר בשעת לילה מאוחרת.. נובמבר

מי אגם

New member
אהבתי ../images/Emo24.gif

מזמן לא שמעתי הסבר יותר יפה למיהו פאגאן... רק אני רוצה להעיר משהו שקצת הפריע לי - אף אחד לא צריך לכבד אישה כי היא אישה. צריך לכבד כל אדם ויצור חי באשר הוא/היא/it. אני חושבת שההודעה שלך ראויה להיכנס למאמרים. ומותר לי להניח שיש לי חלק בכך שהתחלת לתהות מהו פאגאן?

Justin Angel

New member
תודה :)

ברור שלא מכבדים מישהו בגלל המין שלו, אבל זה ערך מוסף. אני תופס מישהו בכיצד הוא מתקשר אליי, למשל את אמא שלי אני לא תופס כאישה, אני תופס אותו כתפקיד שהיא מתקשרת אליי "אמא" :) כנ"ל על מורות, מורים, פרופסורים וכך הלאה. הם נטולי הגדרה מינית, מילא הם Unisex. אצלי "נשים" כ"נשים" נתפסות ככל מי שאני מתעיין במיניות שלה, למשל אם אני אצא אם מישהי אני אתן לה את הכבוד שמגיע לה כבן-אדם, אבל את יהיה את האקסטרא הזה בצד מבחינת כבוד, הערכה והתייחסות. כן, אני יודע, אני מיוחד :) לא היה לך קשר גדול מדי לזה... זאת שאלה שמתבשלת אצלי כבר לפני כמה חודשים והגיע לנקודת רתיחה שקיימתי "דיון תרבותי" עם השאמאן המקסים דרור על מיהו פאגאן. הוא העדיף את ההגדרה המילונית שניתנה לנו ע"י מונותאיסטים, ואני לא הסכמתי עם ההגדרה הזאת.

hsotrt

New member
הממממ... once at a time

א. אתה צודק באומרך שפאגאן צריך להרגיש אחד כזה, אחד עם היקום ולהציב בפניו ישות ולאחד עצמו אימה ועם הסובב, להרגיש חלק מפאזל גדול... אך!! אני לא מסכים עם העבודה המינורית שהזכרת שריבוי אלים הוא אחד מהסממנים של פאגאנים, ואת זה אסביר לך ביתר פרטיות כי לא על זה הדיון! אני מסכים, מסכים בהחלט, ראוי למאמר דרך אגב...

Justin Angel

New member
תראה...

זה פורום, יש לך דעה, תגיד, מקסימום אני אגיש אותך עם תפוח בפה כארוחת ערב. מה כבר הנזק בזה? :) ריבוי אלים הוא אחד מהמכנים המשותפים אצל פאגאנים כיום, ומבחינת הגדרה מילונית זה באמת מה שמאגד את הדתות הפאגאניות. אני לא אומר שאתה חייב להאמין ב37 אלים ולסגוד להם במקדשים מאורגנים יפה, אבל האמונה ב2+ אלים כן משותפת לכל הפאגאנים.

itai90

New member
תשובה יפה

ואני מסכים איתך בקשר לכבוד לנשים בברכת האור פם

למעלה