פאגניזם בישראל??????

carlos1

New member
פאגניזם בישראל??????../images/Emo35.gif

אז שלום שוב לכולם!!! אקוה ששאלתי לא תגרור כל כך הרבה אנטאגוניזם, כמו השאלה הראשונה!!!!!! אז......אם אני פוגע במישהוא,סליחה מראש. למרות שלעניות דעתי,אין צורך להיפגע,כלל ועיקר!!!!!!!!!!!!!!!11 אז....עד כמה חזקה, התנועה/הקבוצה הפאגנית,בישראל??? על כמה אנשים מדובר,ועל כמה,ואילו תנועות,בנמצא,בישראל??? קרלוס.

שאלה מסובכת

אני לא יודע בדיוק איך לענות לך. יש להגדיר כאן את המושג "תנועה" שיכול להתפרש לפנים רבות. נראה לי שהמושג "קהילה" עדיף כאן. למה התכוונת ב"כמה ואילו תנועות יש בנמצא בישראל"?

carlos1

New member
התכוונתי ל.....

התכוונתי, לשמם של התנועות,מספרם,כלומר, כמה תנועות ישנם?? ומה המספר המוערך של החברים בהם.

Justin Angel

New member
השאלה אינה נכונה.

מפאת שאין תנועות פאגאניות בארץ. יש את "הרוח הגדולה" שהם בית-ספר לתרבות אינדיאנית ושאמניזם, אבל לא תנועה. וגם יש את "שומרי היער" שאין לי באמת מושג מי אלו. בארץ אין תנועות פאגאניות, נקודה. אני הערכתי שיש כ150 פאגאנים כיום בארץ אחרי שישבתי והרצתי כמה מספרים והסתברויות קלוקלות בצירוף עם נתונים שהיו לי לפני חצי שנה, אבל כמו שגרסיאלה אמרה "הערכת שיש 150 פאגאנים בארץ? אז יש כפול!" :) אני באמת אשאר עם ההערכה של 300 פאגאנים בארץ.

Dia Leoghann

New member
שלום קרלוס

אני מעריך שהקהילה הפגאנית בישראל מונה כ-40 או 50 אנשים פעילים, ואני מניח שיש עוד כ-100 או 150 שאינם מגיעים לפורומים באינטרנט, מפגשים וקבוצות. כך שלדעתי ישנם לא יותר מ-200 פגאנים בארץ, המכירים בעצמם כפגאנים. יש אנשים שנוהגים על פי חישובים משלהם ומציעים מספר גדול בהרבה מ-200, ואפילו כפול או משולש מזה. קצת קשה לחלק את הפגאנים בארץ לקבוצות כיוון שרובנו מאוד אינדיווידואלים, ואת לימודנו עשינו לבד וכך כל אחד יצר לעצמו דרך שונה לגמרי. בכל זאת ישנם כמה זרמים שניתן להבחין ביניהם. ישנו זרם הוויקה, שהוא כנראה גם הגדול מבין הזרמים בארץ, אך גם הנזיל ביותר - כלומר אנשים שלא ממש יודעים איך להגדיר את עצמם בדרך כלל יגידו שהם וויקאנים. ישנו הזרם הדרואידי כולל 3-4 אנשים. ישנו הזרם השאמאני, שאני חושב שהוא קצת מפריד את עצמו מאיתנו (שלא בצדק) שהוא זרם די גדול ואותו לא הכללתי בחישוב שלי למעלה. ישנם גם כמה אסטרואירים והיט'נים, מאמיני רליגיו רומאנה, מחדשי הדת הכנענית ועוד ועוד. בשלוש מילים: קשה מאוד לדעת.

LeeCooper69

New member
מה אחוז הפאגאנים בכללי?

כי אןם יש 7 מיליון אנשים בארץ אני מאמין שיש הרבה יותר פאגאנים מ200

Weirdi

New member
7 מיליון?!?!?!?!

מאיפה המספר הזה? יש בערך 5 וחצי מיליון אזרחים בישראל. בערך מיליון וחצי מהם לא יהודים. אני חיה בעיר של 50,000 אנשים בערך. אני אישית מכירה 50 אנשים שמחשיבים את עצמם פגאנים - וחיים בעיר..(!!!) אז זה לא הגיוני שיש 200 פגאנים בארץ... נראה לי שיש הרבה יותר. אבל זה תלוי, אם מדברים על כל אחד שמתחיל או מתעניין או על אנשים שעוסקים מעל למספר שנים מוגדר... וכו וכו. לסיכום: אי אפשר לענות...:)

Justin Angel

New member
ברור...

אם לך יש 50 פאגאנים איפה שאת גרה, לי יש 1,000 מוסלמים במגירת הגרביים.

TheBlueOne

New member
ג'סטין יקירי

במקרה (או שלא) אני ו-Weirdi גרים באותה עיר.. אני לא בטוח שיש 50 פאגנים בעיר אך אני יכול לומר בשקט ש- 15 יש :). או לפחות כך הם מחשיבים את עצמם...

Justin Angel

New member
בסדר, כמו שאני צננצת עם כנפיים.

תסלח לי, אבל אני לא מחשיב מתלהבים סטייל אתר מג'יק וSpellsandmagic שהם באמת פאגאנים, רק בגלל שהם שמעו מילה מגניבה. אולי עוד כמה שנים, אבל היום הם רק "מתלהבים". אני מכיר באופן שטחי כמעט כל פאגאן בארץ, ואני הייתי מעריך שקיום של עיר שהיא לא תל-אביב, ראשון לציון, חיפה או ירושלים (ארבעת ערי ישראל עם יותר מ200,000 תושבים) שיש לה יותר מ10 פאגאנים הוא פיקציונלי גרידא.

Weirdi

New member
אכן, 50

אני מחשיבה גם אנשים שעוסקים בנושא מספר שנים וגם אלו שרק מתחילים. אבל אני מכירה 5 רק בשכבה שלי (!!) שעוסקים בנושא ברצינות. וזה רק מה שאני יודעת אני בטוחה שיש עוד שלא מגלים. ודרך אגב- תמיד רציתי לעוף. חבל שאני לא צנצנת עם כנפיים גם.....

L e s t a t

New member
זאת אומרת

שאת מכירה חמש, מסיקה שיש כאלה שמסתתרים ומוסיפה 45 איש לסטטיסטיקה הקיימת, רק באזור שלך? למה הם לא פותחים מועדון או מקום מפגש? אני לא מזלזל, אם הם קיימים, תגררי אותם למפגש..

Weirdi

New member
האאא. לא.

יש 5 *בשיכבה שלי* יש איזה 20 שאני יודעת מהם בשכבת י"א ועוד כמה פגאנים שכבר סימו בית ספר ו/או צבא. זה יוצא אצלי בערך (+-) 30. אני מנחשת, שיש עוד בערך 20 שאני לא יודעת עליהם. ממממממ.... 50?

Justin Angel

New member
כמו שאמרתי.

אני צנצנת חמוצים עם לך יש יותר מ10 פאגאנים בעיר שאת גרה בה. רוב הסיכויים שהילדים שאת מדברת עליהם הם "מאגים"\"מכשפים" מתלהבים ולא פאגאנים. אני בספק עמוק אם כמות כזאת נכבדת של פאגאנים הייתה נעלמת מעייני.

גם לי מותר לקרוא לך יקירי? ../images/Emo8.gif

עליך לקחת בחשבון גם את מרכיב המיקום... נגיד, ישובים נדחים בגליל המאכלסים כ-30 משפחות וחצי מהן פגאניות. אז נגיד שיש המון ישובים כאלה מסביב לעירה אחת. יש יחסי גומלין בדברים כאלה. אני יודעת, אני גרה בגליל. אני משערת שאחוז הפאגנים באזורי הפריפריה גבוה מאחוז הפאגנים בגושדן, גם אם מספרית הוא מעט נמוך יותר. ונוסף לזה, אתה גם מייחס חשיבות כבדה מדי לסטטיסטיקות ושבוי בקונבנציות מתמטיקות ארכאיות. [סתם. נורא התחשק לי לכתב את המשפט הזה. מותר להתעלם.] ואין לך מספיק אמון בצירופי מקרים מדהימים שמזמנים לנו האלים. אתם הגוש-דניקים אולי לא כלכך מודעים לזה, אבל יש המון חיים מאד מאד יפים צפונה לחדרה ודרומה לרחובות, כאן בארצנו הקטנה והיפיפיה. (אני לא מאשימה אתכם, לו גרתי אני בגוש דן כל חיי לא הייתי חושדת בה שהיא יפה.) כל זה לא בא כדי לאשש את דברי המוזרונת, אלא רק בכדי שתתחיל לחשוב איך אתה מסביר לשב"כ את העניין עם המוסלמים, (לא שאני מתכוונת לספר, אבל אתה יודע, יש להם אנשים בכל מגירה), וגם להמליץ לך לעוף בזהירות ולא להתנגש בחלונות. (למרות שיש יתרון בלהיות שקוף, אפשר לעמוד הכי קדימה בהופעות ואף אחד לא יוכל לטעון כנגדך שאינך עשוי מזכוכית.) אני לא מאמינה שכתבתי מכתב כלכך ארוך בעניין כלכך שטותי. כלומר, שולי. כלומר... לוחשוב. הבנתם אותי. אבל אני עומדת מאחורי עיקרי דברי. שאו ברכות ופרשו כנפים. הערב יפה הערב! אוהבת, עינה.

LeeCooper69

New member
מה הקשר יהודים../images/Emo35.gif

אני מדבר על 7 מליון אזרחי ישראל- בוקר טוב. יהודים יש בסביבות ה5 מליון כמו שאמרת. אבל אין קשר בין יהודים לפגאנים. יש גם פאגאנים נוצרים.

kat re

New member
לגביי קומוניסט קפיטליסטי אני לא...

יודעת... אבל שוטטתי לי בין אתרי וויקה שונים ונתקלתי באתר של נוצרים וויקאנים ואם אני לא טועה וויקה זאת דת פאגאנית אז... יש נוצרים פאגאנים

למעלה