פאגניזם בישראל??????

L e s t a t

New member
שטויות במיץ

או שאתה נוצרי או שאתה פגני. אלה אנשים שעוד לא החליטו מה הם וגם לא רוצים.

kat re

New member
תכנס לאתר

ותראה שזה לא שהם לא החליטו הם פשוט שילבו את שני הדברים. בשילוש הקדוש שלהם הם הכניסו את האב האם והבן מה דעתך האישית עליהם זה כבר משהוא אחר אבל הם קיימים

Justin Angel

New member
כולנו יהודים וכולנו פאגאנים.

אל תתרגש מטל, הוא רק משחרר קצת קיטור נגד נוצרים :)

אתה מוכן לתת הסבר קצר על רליגיו

רומאנה, בבקשה? פירוש השם הוא הדת הרומית. הכוונה היא לאלים של רומי העתיקה?

Dia Leoghann

New member
כן זו הכוונה.

לי אין ידע בנושא, אבל יש מישהי בפורום וואלה, המכונה כהנת ווסטה, שהיא בתולה ווסטלית (אולי היא בחו"ל כרגע, אבל באופן כללי היא שם). גם אילן אני חושב עשה פעם איזה מחקרון בנושא.

carlos1

New member
שאלה?????????

אותה כהונת ווסטה,בתולה ווסטלית,היא באמת בתולה?? או שזהו רק הכינוי שלה???? האים בתולות באמת משמשות ככוהנות,גם היום??? קרלוס

Dia Leoghann

New member
עד כמה שידוע לי

היא אכן בתולה, ואכן זו דרישה מבנות הרליגיו רומנה המבקשות לעבוד לווסטה.

hadaraviram

New member
בעיות בהערכה מספרית

ישנן כמה סיבות שבגללן קשה, אם לא בלתי אפשרי, לספק הערכה מספרית של פאגאנים בישראל. קודם כל, וזה נכון לגבי כל מדינה, החשיפה לאורח החיים הפאגאני ולרוחניות הפאגאנית אינה רק פונקציה של הצטרפות לקבוצות מוגדרות העוסקות בכך (כמו Covens). מאז שנות החמישים והשישים השתנו המון דברים, ואנשים נחשפים לפאגאניזם דרך האינטרנט, ומקיימים טקסים ופולחנים בגפם ולא רק בקבוצות. זה כמובן מקשה על הספירה. בנוסף לכך, בשל אי ההפרדה בין דת ומדינה בישראל, וההגמוניה של היהדות, חלק ניכר מהפאגאנים יהיו אנשים המוגדרים (רשמית, ולעתים גם ע"י עצמם) כמשתייכים ללאום היהודי - אם לא מבחינה רוחנית, לפחות מבחינה אתנית. חוץ מזה, בהרבה מקרים פאגאניות היא תהליך, ולא רק התוצאה שבסוף התהליך. הרבה אנשים צעירים נמצאים במצב של "חיפוש", וזה כמובן מעורר שאלות - האם הם "פאגאנים" לצורך הספירה, או לא? בקיצור - קשה לספק הערכה בכלל, לא כל שכן הערכה מדוייקת.

snowj303

New member
קושי נוסף

הוא העובדה שאין כמעט ספרות בעברית. דרך מקובלת להעריך הערכה גסה את מספר הוויקאנים האמריקאים למשל היא דרך נתוני המחירות של ספרים בסיסים כמו ה-SPIRAL DANCE ו-DRAWING DOWN THE MOON. בארץ לך תדע. אגב אם אני לא טועה אז הערכות המבוססות על הנ"ל דיברו של 200,000 פגאנים מערביים בעולם נכון ללפני כמה שנים.

למעלה