פאדיחה... מה דעתכן ? (ארוך)

ענתש

New member
פאדיחה... מה דעתכן ? (ארוך)

לפני כשבועיים נפגשתי עם חברה טובה שלי (נשואה) ועם עוד בחור שהוא ידיד משותף שלנו שלא ראינו המון זמן (כמה שנים) ולאחרונה במקרה החברה פגשה אותו איפה שהוא אז אירגנו מפגשון קטן. במהלך המפגש היא עדכנה אותו שהיא התחתנה (מאד מהר) וגם אני עדכנתי אותו דבר (ואפילו כבר יש ילדה
). הוא שאל משהו על איך זה שכל כך מהר... אז סיפרתי לו את הסיפור הבא: לבעלי יש חבר שאמר לו לפני שהתחתנו "איך אתה יכול להחליט כל כך מהר להתחתן ? אתם בכלל לא מספיק זמן יחד". אז בעלי הסביר לו ש"כשזה זה אז יודעים". החבר הזה לא הסכים (היתה לו חברה כבר 4 שנים) וכשבעלי שאל אותו איך הוא ידע מתי להתחתן עם חברה שלו החבר ענה ש"אולי עוד 4 שנים נקום בבוקר ונדע שאנחנו כבר רוצים ילדים אז אולי נתחתן". מה שקרה אחרי זה זה שהחבר נפרד מחברה שלו, הכיר מישהי ואחרי 3 חודשים הם הודיעו שהם מתחתנים. כמובן שהוא בא לבעלי ואמר לו שהוא נורא צודק וכשזה זה אז יודעים. עד כאן הסיפור. ואז הבחור (הידיד המשותף, למקרה שאיבדתן את המקום בעלילה) ספר שהוא וחברה שלו כבר מכיתה ט´ יחד והוא עוד לא יודע אם הוא רוצה להתחתן. כמובן שרציתי לקבור את עצמי (זו עוד לא הפאדיחה... רגע) ואמרתי ש"יש אנשים שמתאים להם מהר ויש אנשים שצריכים את הזמן שלהם וזה נורא אישי" וכאלו דברים (אגב, אני באמת חושבת את זה). וככה נגמר הנושא. בקיצור (הנהה באה הפאדיחה) - השבוע חברה שלי דיברה עם אותו ידיד, מסתבר שהוא התלבט באותו הזמן אם להפרד מהחברה שלו וכנראה שנתתי את הפוש האחרון. הוא פירק את החבילה. איזו פאדיחה ! אני מתה.... מה דעתכן ? מה לעשות ?

יעלי2

New member
את דפקת את המסמר האחרון בארון שלהם

סגרת את הגולל על נושא שהוא התלבט בו המון זמן ושברת את גב הגמל שהיה שבור מזמן. נגמרו לי הקלישאות אבל חוץ מזה שנתת לו את ה"טריגר" לא עשית דבר ולא את זו שגרמה לפרידתם. הוא ממש חיפש "אותך" הרבה זמן כי לא היו לו ביצים קודם. חבל לי על הבחורה אב לך אין קשר לזה.

שירי71

New member
גם לדעתי זה המצב

אל תקחי אשמה על מה שאת לא שמה בו. אין כאן אשמים זה מסוג הדברים שקורים ואם הקשר שלהם מספיק חזק וטוב הם יחזרו ואם לא אז לשניהם פתוחה הדרך החוצה כעת אני דווקא ממש לא חושבת שיש לך מה להרגיש רע.

אתי@

New member
לפי געתי את דווקא נהגת בשיא

הדיפלומטיות, לא אמרת שום דבר אישי על החבר, אלא אמרת משפט מאוד מאוד כללי ולא מחייב, שמסיר ממך אחריות לכל מה שקרה בהמשך
למרות שאולי בסופו של דבר המשפט הזה שלך היה המניע לפרידה. הרי הידיד שלך התלבט ממילא אם להמשיך את הקשר או לא, ואני בטוחה שהוא התייעץ עם עוד המון אנשים שאמרו לו דברים דומים... אז את לא צריכה לחוש רגשות אשמה

שמופית

New member
מסכימה עם הבנות !

את ממש לא אשמה ואני לא רואה פה שום פאדיחה. להיפך. נראה לי שהבחור עוד יודה לך בעתיד...

Ronnie*

New member
קודם כל, זאת לא פאדיחה...

זאת החלטה שלו, אחרי הכל... מעבר לזה, מתוך ניסיון אישי, אני לא מסכימה ל"כשזה זה אז יודעים". לפעמים זאת החלטה שקשה לקבל, מהרבה סיבות, שלא בהכרח קשורות בקשר אלא יכולות להיות קשורות באופי של האדם עצמו. ולפעמים, דווקא אחרי הרבה שנים הרבה יותר קשה לקבל את ההחלטה מאשר בקשר חדש וצעיר... לי זה לא היה קל, בכלל בכלל לא. ואני לא חושבת שהחלטתי לא נכון.

אתי@

New member
מסכימה איתך ../images/Emo45.gif כשזה קשר ארוך שנים

(כמו אצלנו) הלבטים הם שונים מאשר בקשרים קצרים, וההחלטה לאו דווקא יותר קלה...

dili

New member
לפעמים אדם צריך איזו מילה כדי להזיז

את עצמו. אני לא חושבת שיש לך חלק כלשהו בפרידה שלו מחברתו, אמרת מה שחשבת, הוא לקח את הדברים, עיבד אותם בראשו והחליט מה שהחליט. אני יכולה לספר סיפור אישי: בעלי סיפר לי אחרי שהתחתנו, שאחרי 6.5 שנים יחד, אמא שלו באה אליו ושאלה אותו אם הוא רציני לגביי, היא אמרה לו שאם הוא לא רציני, אז שלא יחזיק אותי, כך שאני אוכל להמשיך בחיי ולמצוא בן זוג רציני וכו´. הוא שמע את דבריה, עשה את ה"חושבים" שלו והחליט...הוא החליט שהוא רציני והציע לי נישואין. שאלתי אותו אם הוא לא הרגיש שלוחצים אותו (כי פתאום נבהלתי שאולי אנחנו יחד לא מהסיבה הנכונה) והוא אמר שזה מה שהוא רצה תמיד, אבל כנראה היה זקוק לדחיפה הזו. אף אחד מאיתנו לא מתחרט על זה היום.

אופה3

New member
זה בכלל לא קשור אליך, מה הקשר

אז מה עם הוא נפרד ממנה, זה לא באשמתך, מה אם היום תדברי עם מישהו, ומחר הוא יקפוץ מהגג, אז מה זה באשמתך, מה פתאום, פשוט זה כנראה היה קשר רופף, ולא מתאים בכלל, והוא היה בתקופת של מחשבות, ומה שסיפרתן לו, פשוט עזר לו להגיע להחלטה הכי חשובה, אז עם הוא ידיד טוב, אז יתכן שעזרת לו, לא להקבר במערכת יחסים דפוקה וזהו. שום דבר לא באשמתך בכלל לא שיהיה ערב טוב

למעלה