פאדי עם כל הכבוד לפורום ו

tena noga

New member
פאדי עם כל הכבוד לפורום ו

ביקרתי בסרגל למעלה ולא ראיתי אפילו ביוגרפיה אחת ,על שום זמר ושום אומן ושום מלחין ושום משורר ושום כלום הדבר היחיד שראיתי זה ביוגרפיה באנגלית של הזמר אנטוניס רמוס(וגם זה באנגלית). אם תתן לי אפילו קישור אחד לאיזה ביוגרפיה של אומן שמישהו טרח וכתב (לא קישורים לאתרים של האומנים).אני יודה לך. יום טוב

F a d i

New member
הכוונה למילון מונחים שלנו-קבל קישור

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumTerms.asp?id=581

איזקיס

New member
תודה שהוספת פאדי ../images/Emo24.gif...ודרך אגב

אם יש טעויות כתיב או כתב אני מבקש שתתקן........... εγω θα σε πλιρονω μετα....חחח

F a d i

New member
חחחח אורי

וסליחה אם הרסנו את התרגום שלך בשרשור לא קשור

tena noga

New member
מבלי לפגוע בכבודו של אף אחד

ככה נראית ביוגרפיה של אומן כזה גדול כמו דיוניסיו? 1. דיוניסיו סטרטוס נולד 1935 בכפר קטן בצפון יוון.(נדמה לי שבניגריטה) התגורר בסלוניקי ואח"כ באתונה. נפטר ב-1990 בגיל 55 יודעי דבר אומרים שהיה אלכהוליסט ונרקומן והיה ידוע כרודף שמלות. השיר הידוע של נוטיס ספאקיאנקיס o stratos מוקדש לו כשבשיר נאמר עליו שהוא היה איש נערץ ואהוב. הארץ משותקת וחיי הלילה הם כמו יתום איך עזבת חבר,נפרדת מהחיים ועוד ועוד ועוד... אין ספק stratos היה אחד הענקים. אלבומים מומלצים של STRATOS: 1.EGW O KSENOS 2.AN XANAZOYSA 3.MEGALYTERS EPITYXIES TOY 4. 1960-1990 Stratos Dionisiou 5. (AKSEXASTES EPITYXIES (2CD 6.TA SPANIA 7.vrexei Fwtia sth Strata Mou (2CD) בקישור למטה ניתן לראות עטיפות של חלק מהדיסקים הנ"ל תודה ל-shabtai2 תהיה בריא פאדי

F a d i

New member
קודם תבדוק מה ההגדרה של מילון מונחים

ואז תבוא חוץ מזה יש לך יותר טוב מוזמן לכתוב תהיה בריא גם אתה...

tena noga

New member
../images/Emo13.gifתודה שהתבעסת

אני לא חושב שההגדרה של מילון מונחים צריכה להשתנות פתאום כשמדובר בדיוניסיו.הרי כולם נמצאים באותה הקטגוריה שם כאילו מה???????

אוטוביוגרפיה קצרה של מיטרופאנוס

אוטוביוגרפיה קצרה של דימיטריס מיטרופאנוס - חלק ראשון "... ... נולדתי ב-טריקאלא (עיר בנונית במרכז-צפון יוון), המקום בו נולדה אימי וגם אני. שם נולדתי גם אני ב2 באפריל 1948... ושם גדלתי. הכרתי את אבי כשהייתי בן 29. עד אז הייתי רשום כ"יתום", חשבנו שאבי נהרג במלחמה. (המתרגם: ב1948 הגרמנים עוזבים את יוון, אחרי כן מתחילה מלחמת אחים, הקומוניסטים עולים להרים ונלחמים נגד המצב הקיים). עד שהגיע מכתב שאמר שהוא חי ברומניה, מאז חלפו עוד 13 שנה עד שיחזור . בבית חיינו אימי ואחותי (יותר גדולה ממני) ואני, היו גם 2 אחים של אימי בבית סוהר ובגלות בגלל סיבות פוליטיות, בשנת 52 אחד מהם השתחרר. הייתי בן 4 ואני זוכר שלקח לנו כמעט 6 חודשים להסתדר בייננו. לא הייתי מקבל מרות מאף אחד בבית כי הורגלתי להיות המנהיג, הגבר היחיד ! הוא חי איתנו שנה וחצי עד שתפסו אותו שוב. בתקופה הזאת חיינו קצת יותר טוב, כי הוא עבד כרואה חשבון בחברה ב-טריקאלא. אחר כך אותו המצב שוב : נשארנו שלושתנו. אימי עבדה בבית בתעשיית השמיכות להאכיל אותנו, מכינה אותן במשך החורף ומוכרת אותן בחגיגות בקיץ. השוטרים היו מבקרים קבועים בבית...אני זוכר שבשנת 53 שתפסו את דודי ועצרו אותו , נכנסו השוטרים לבית וחיפשו אותו ואז הוציאו את כל הדברים שלנו לחצר. כזאת הייתה התקופה, כזאת גם השכונה, שכונתי שכונה ענייה וכולם שמאלנים. בכל בחירות באו דווקא שם שוטרים להצביע שיהיה איזון. קראו לה "מוסקבה הקטנה". אפילו עכשיו שבאו הרבה תושבים והשכונה כבר יותר גדולה, המסורת השמאלנית עדין קיימת. עוללים היינו כולם ביחד הילדים של שכונתי, כולם באותו מצב, לא היה לנו מותרות. כמעט 10 באותו גיל,יחד במשחק, יחד בבית-הספר, כל ימי ראשון אחרי הכנסייה שיחקנו כדור רגל עם הילדים של הכפרים מסביב, כדור ושום דבר אחר. היה גם נהר שעבר מהעיר והגיע עד שכונתנו, הרבה ירוק , ושם היינו נאספים כל היום. ובהפסקות בבית-ספר שיחקנו גם כדור רגל. הייתי תלמיד טוב, אבל אני לא חושב שהבית-ספר היה התעסוקה האהובה עלי. היה משעמם לי לקרוא. הייתי קורא במידת הצורך רק כדי לעבור את המבחנים. בשנים האלה לא קראנו הרבה, לא היו לנו גם ספרים. החינוך בחינם לא היה קיים אז ולא היה כסף לקנית ספרים, כל מה שלמדנו רק בכיתה ובהפסקה מספר בהשאלה. ביוונית העתיקה הייתי גרוע, אבל במתמטיקה הכי טוב. מגיל 12 התחילו גם ה"קאנטאדס" ( שירים מתחת המרפסת של נערה בלילה,כדי להראות לה אהבה). בנינו להקה...אחד היה מעוניין בבחורה הזאת, השני בבחורה ההיא ,ובכן עברנו מכולן שלא יהיו... תלונות. הייתי שר "סולו" כי כל החברים ידעו שאני מסוגל לשיר לבדי, וגם קולי לא התאים ללהקה. היה רדיו בבית מאז שדודי בא לגור איתנו, אני זוכר שבבוקר היינו מאזינים לתחנה מבולגריה ששידרה מוזיקה מאוד יפה עם אקורדיון, בצהריים ההינו מאזינים לתחנה מ"אמאליאדא" (כפר קרוב ) עם שירים עממים מדהימים. קאזאנג'ידיס היה הזמר האהוב עליי בילדותי, אבל באופן כללי לא היינו שומעים הרבה, כי לא נשארנו בבית. וכל פעם שהיה לי זמן , הייתי הולך לשחק כדורגל. ( המשך ) -------------------- אוטוביוגרפיה קצרה של דימיטריס מיטרופאנוס - חלק שני. -------------- * -------------------- בקיציים הייתי עובד לעזור למשפחתי. בהתחלה , כמלצר בטברנה של דודי... אחר-כך , בגיל 12-13 , הלכתי לעבוד במקום שהיו מנסרים עצים. החורף באזור הוא מאוד קשה, חתכנו כמות גדולה של עצים והפרנסה הייתה טובה. בערך בגיל הזה ,מזמינים אותי לראשונה למשטרה, מסבירים לי מי היה אבי, (עדין אני רשום "יתום"), מי היה דודי, מי המשפחה שלי, וממליצים לי ללמוד מקצוע כי אם רקע משפחתי כזה לא יהיה לי עתיד בבית-ספר, משום שלא יתנו לי ללמוד באוניברסיטה. מהנקודה הזאת אני מתחיל להסתבך בפוליטיקה ומתחיל לחפש. ואתה יודע ... לא צריך לעשות הרבה ...כשיש לך סטיגמה...אחרי כל מה שאתה עושה , באים אליך. אבל לא עשינו כמעט כלום, כי ידענו שמסתכלים על כל תנועתנו. אבל רק שהיינו נאספים , היה מספיק.סיבה כדי להשהות אותנו מבית ספר, "אסור לך ללכת שוב לשם", כיתור ,בעיות... הייתי בכיתה ג' בתיכון והבנתי שלא הולך יותר. סטירה שנתן לי מורה , כי דיברתי על דעותיי , זעזעה אותי וגם את אימי. אף פעם לא הרביצו לי בביתי... אימי הייתה הבנאדם היחיד שאף פעם לא אמר לנו מילה על פוליטיקה. (תחשוב שכשעצרו את דודי , זו הייתה הפתעה בשבילנו). מאז מתחילות הצעות מאמא. אבל כבר הייתי בגיל מתקדם ולא היה לה קל למנוע ממני. בשנת 59 דודי השתחרר ולא חזר ל"טריקאלא". הוא נישאר באתונה איפה שעבד כמנהל מתפרה. אחרי כיתה ג' בתיכון , כבר 64, אני גם הולך לאתונה לגור איתו. בעבר נסעתי פעמים לאתונה לחופש, אבל זה שונה מלגור שם. אתה יודע, ילד מ"טריקאלא", הכפרי... לקח לי חצי שנה להתרגל, לא הורגלתי לחיות כעירוני. נדבקתי בחיידק הפוליטיקה, אני הולך להירשם בנוער השמאלני... והתיק שלי רודף אותי גם במשטרת אתונה. בכל זאת הייתי תלמיד יותר טוב מאשר בעבר, אני אוהב כימיה. אבל לפני תום הלימודים התחלתי לעבוד. זמר. ---------------- * ----------------- החברה של דודי התכנסה ב"פלאקיוטיקו סאלוני" (המתרגם : "סלון של פלאקא", פלאקא היא שכונה במרכז אתונה, איפה שהיו המון טברנות ומועדונים עם מוזיקה יוונית ) איפה שהיה שר ביטיקוציס. אחרי סיום ההופעה, שמו אותי לשיר. שיר של תאודוראקיס, אני לא זוכר טוב. קרה שביטיקוציס היה עדין במועדון, שמע אותי , קרה לי ואמר לי "אתה חייב להיות זמר ואני אקח אותך ל"COLUMBIA" (חברת תקליטים)". אני לא לקחתי את זה ברצינות, אבל לאט לאט אהבתי ת'רעיון, במיוחד כשראיתי והכרתי את קאזאנצידיס, ההינו ערב אחד במועדון "טריאנא" , איפה שקאזאנצידיס היה שר יחד עם מארינלה, ונשארתי כל הלילה לשמוע אותו. בעמידה, על מנת לא לפספס כלום, כדי לראות את הכול, את הכול. בלילה ההוא הכרתי אותו, דרך חבר שהכיר אותו ולאחר מכן הלכנו כולם ביחד לבית שהיה גר עם מרינלה (המתרגם : היו נשואים ). האמת היא שאז התעניינתי רק בקאזאנצידיס, לא ראיתי שום דבר אחר לפניי, אפילו לא את ביטיקוציס... (אפילו אחר כך שעבדתי עם תאודוראקיס, ההינו רבים משום שאני הייתי תמיד בעד קאזאנצידיס). אחרי ההופעות כשהיינו הולכים באיזשהו מקום והייתי מוצא JUKE-BOX ,הייתי שם אסימון לשמוע את קאזאנצידיס... ------------------ *---------------------

חלק-3

אוטוביוגרפיה קצרה של דימיטריס מיטרופאנוס - חלק שני. -------------- * -------------------- בקיציים הייתי עובד לעזור למשפחתי. בהתחלה , כמלצר בטברנה של דודי... אחר-כך , בגיל 12-13 , הלכתי לעבוד במקום שהיו מנסרים עצים. החורף באזור הוא מאוד קשה, חתכנו כמות גדולה של עצים והפרנסה הייתה טובה. בערך בגיל הזה ,מזמינים אותי לראשונה למשטרה, מסבירים לי מי היה אבי, (עדין אני רשום "יתום"), מי היה דודי, מי המשפחה שלי, וממליצים לי ללמוד מקצוע כי אם רקע משפחתי כזה לא יהיה לי עתיד בבית-ספר, משום שלא יתנו לי ללמוד באוניברסיטה. מהנקודה הזאת אני מתחיל להסתבך בפוליטיקה ומתחיל לחפש. ואתה יודע ... לא צריך לעשות הרבה ...כשיש לך סטיגמה...אחרי כל מה שאתה עושה , באים אליך. אבל לא עשינו כמעט כלום, כי ידענו שמסתכלים על כל תנועתנו. אבל רק שהיינו נאספים , היה מספיק.סיבה כדי להשהות אותנו מבית ספר, "אסור לך ללכת שוב לשם", כיתור ,בעיות... הייתי בכיתה ג' בתיכון והבנתי שלא הולך יותר. סטירה שנתן לי מורה , כי דיברתי על דעותיי , זעזעה אותי וגם את אימי. אף פעם לא הרביצו לי בביתי... אימי הייתה הבנאדם היחיד שאף פעם לא אמר לנו מילה על פוליטיקה. (תחשוב שכשעצרו את דודי , זו הייתה הפתעה בשבילנו). מאז מתחילות הצעות מאמא. אבל כבר הייתי בגיל מתקדם ולא היה לה קל למנוע ממני. בשנת 59 דודי השתחרר ולא חזר ל"טריקאלא". הוא נישאר באתונה איפה שעבד כמנהל מתפרה. אחרי כיתה ג' בתיכון , כבר 64, אני גם הולך לאתונה לגור איתו. בעבר נסעתי פעמים לאתונה לחופש, אבל זה שונה מלגור שם. אתה יודע, ילד מ"טריקאלא", הכפרי... לקח לי חצי שנה להתרגל, לא הורגלתי לחיות כעירוני. נדבקתי בחיידק הפוליטיקה, אני הולך להירשם בנוער השמאלני... והתיק שלי רודף אותי גם במשטרת אתונה. בכל זאת הייתי תלמיד יותר טוב מאשר בעבר, אני אוהב כימיה. אבל לפני תום הלימודים התחלתי לעבוד. זמר. ---------------- * ----------------- החברה של דודי התכנסה ב"פלאקיוטיקו סאלוני" (המתרגם : "סלון של פלאקא", פלאקא היא שכונה במרכז אתונה, איפה שהיו המון טברנות ומועדונים עם מוזיקה יוונית ) איפה שהיה שר ביטיקוציס. אחרי סיום ההופעה, שמו אותי לשיר. שיר של תאודוראקיס, אני לא זוכר טוב. קרה שביטיקוציס היה עדין במועדון, שמע אותי , קרה לי ואמר לי "אתה חייב להיות זמר ואני אקח אותך ל"COLUMBIA" (חברת תקליטים)". אני לא לקחתי את זה ברצינות, אבל לאט לאט אהבתי ת'רעיון, במיוחד כשראיתי והכרתי את קאזאנצידיס, ההינו ערב אחד במועדון "טריאנא" , איפה שקאזאנצידיס היה שר יחד עם מארינלה, ונשארתי כל הלילה לשמוע אותו. בעמידה, על מנת לא לפספס כלום, כדי לראות את הכול, את הכול. בלילה ההוא הכרתי אותו, דרך חבר שהכיר אותו ולאחר מכן הלכנו כולם ביחד לבית שהיה גר עם מרינלה (המתרגם : היו נשואים ). האמת היא שאז התעניינתי רק בקאזאנצידיס, לא ראיתי שום דבר אחר לפניי, אפילו לא את ביטיקוציס... (אפילו אחר כך שעבדתי עם תאודוראקיס, ההינו רבים משום שאני הייתי תמיד בעד קאזאנצידיס). אחרי ההופעות כשהיינו הולכים באיזשהו מקום והייתי מוצא JUKE-BOX ,הייתי שם אסימון לשמוע את קאזאנצידיס... ------------------ *--------------------- דימיטריס מיטרופאנוס - חלק שלישי הגיע הזמן לשירים ובכן, אני הולך לCOLUMBIA כמו שאמר לי ביטיקוטסיס. ועוד מישהו (מר לאמברופולוס) הוא הכיר לי את זמבטס, בסיגנון "כך את הבחור לאמן אותו". ככה אני מוצא את עצמי לעבוד עם זמבטס. אני עבוד עד חצות וחצי ואחר כך אני עוזב כי בבוקר צריך ללכת לבית ספר. הכרתי גם את תאודורקיס... אני רואה אותו גם בCOLUMBIA. ביום שני אחד ב1966 אני שר פעם ראשונה בהופעה של תאודורקיס בקולנוע "PALLAS" . משתתפים גם פולופולוס, פאראדורי, ואני שר שני שירים מהתקליט ""AXION ESTI... ובקיץ מיקיס (תאודורקיס) הוא עורך מסע הופעות ביוון וגם בקפריסין. מההופעות האלה נהייתי קצת מוכר לקהל שאז היה בא גם בPLAKA ׁסטודנטים והדומה... ככה אני מוצא את עצמי עובד בESPERIDES בLYCHNARI בTABANIA. (שלשה מועדוני לילה מאוד מפורסמים בזמנם) אני נותן גם כמה הופעות יחד עם לאואדיס ואחר כך הדיקטטורה באה. מפלקה ,גם ככה גם אחרת, היו מוסיפים אותנו לעיתים קרובות ומחזיקים אותנו במישטרה. ועכשיו עוד יותר... אני חוזר לזמבטס ומאז מתחילה הדיסקוגרפיה שלי. בCOLUMBIA עושים לי חוזה לשנה. אני מקליט רק שני שירים שאף פעם לא יצאו לאור. אני עובד בTABANIA ולילה אחד בא המנהל של HELLASDISK (אחר כך POLYGRAM ) שומעים אותי ומצעים חוזה איתם. ומשום ש בCOLUMBIA לא יצא דיסק שלי לאור, לא היית לי בעיה להחליט. השיר הראשון שהקלטתי היה ""HAMENH PASCHALIA (הפרח האבוד). לא הספיק לצאת לאור ובא 21 באפריל (העליה ה"רשמית" של דיקטטורה :חוקה צבאית וביטול הזכויות הדמוקרטיות, צנזורה וכול') אסרו את השיר הזה מיד. אז התקליט הראשון שלי בעצם יצא עם זמבטס : "THESSALONIKI" ו""METAKSOURGEIO (מדובר על תקליט קטן 45). ועוד תקליט אחר כך... אבל "THESSALONIKI" מכר הרבה, היה להיט ומחזיק מעמד עד היום. אני חייב הרבה לזמבטס, אולי הוא היחיד שאני חייב לו כ"כ הרבה. הוא התנהג איתי עוד יותר מטוב ואיתו חוויתי את החוויות הראשונות שלי. עבדתי איתו אז במשך שנתים וחצי רצוף. אחרי התקופה הזאת זמבטס החליט לא לעבוד אז אני הולך עם מרינלה ב-PALIA ATHINA תהנו גרב

sony121

New member
כל הכבוד גרב ידידתי!!!!!!!5 כוכבים

גדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! למה את לא עונה לטלפון

F a d i

New member
../images/Emo13.gif חח לא התבעסתי בכלל

בכלל הרעיון של מילון המונחים הזה כאן זה לרכז למקום אחד את כל מה שנכתב כאן ונכלל בקטגוריה ולפעמים זה כמה שורות ולפעמים זה יותר

sony121

New member
כתבנו -כתבנו למה זה לא במילון

כתבנו וגם כותבים... למה זה לא במילונים או במאמרים לא מתווכחת בכלל ...זה כבר שיקול של פאדי ידידי ...אבל כתבנו וכותבים.
הנה קח לך קישור לדוגמא

sony121

New member
חח ראיתי את השאלה שלך

דומני שאני לא עובדת כאן בפורום.ידידי וגם לא אצלך
...אני אענה לך מתי שיתחשק לי!!! וכשיתחשק לי לכתוב על האומן(קלונארידיס) אני אכתוב...אני רק יכולה להגיד לך שהוא ישן-מהוותיקים והטובים. שנה טובה

למעלה