פאול צלאן - משורר שואה?

schlomitsmile

Member
מנהל
אף אחד אינו בעד הפצת צלבי קרס זו בדיוק הנקודה- החוק הגרמני האוסר הפצתם, מופעל נגד אנטי נאצים, שהסמל שלהם הוא צלב-קרס מחוק באיקס, או אגרוף מנפץ צלב-קרס. מבחינת החוק היבש, צודקת אולי פרקליטות מדינת באדן-וירטנברג, אבל נראה לי שעל-פי ההגיון הישר צריך להפעיל פה שיקול דעת וגמישות. הרי משמעות הסמל האנטי נאצי ברורה לכל בר-דעת, וטוב שנוכחותם ונחישותם של הנושאים אותו, תופגן ברבים.

deebeebee

New member
אין מקום כאן לגמישות

הסמל מופיע ומופץ גם כאשר שמים עליו קו. יש לדאוג לסמל/לוגו אחר שאינו מראה את צלב הקרס.

schlomitsmile

Member
מנהל
למה? האם יש כח מיסטי לצלב הקרס, והוא עלול להפנט אנשים, למרות שברור לכל, שכאן מדובר על קריאה למחוק ולנתץ אותו?

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo52.gifלא הבנתי: זה משורשר לשאלה שלי, האם הכוונה היא שזה אמור לענות עליה? לא הבנתי את התשובה.

שלומית, זה לא קשור לשאלתך

זאת ידיעה שמצאתי ואני לא רוצה לפתוח שרשור חדש עבור כל ידיעה. סליחה שלומית

deebeebee

New member
לא מבינה במיסטיקה

אבל לי לא נראה שכדי למחוק סמל זה צריך להראות אותו באותו מידה שאני לא מזכירה את שם הצורר לפני שאני אומר ימח שמו. הרי מה הטעם להגיד ששמו ימחק אם אני חוזרת על שם זה שוב ושוב?

schlomitsmile

Member
מנהל
אוקיי. אבל מתנגדי הנאצים דוקא אינם רוצים ששמם של הנאצים ימחק, כי אם שמם ימחק, הרי גם זכרון מעשיהם, ואיתו גם הלקחים המוסריים וההיסטוריים, ימחקו. ויש די והותר כאלה שמנסים למחוק כל זאת. יש לזכור ולהזכיר מיהם, את עובדת קיומם, ואת ההכרח המוסרי והקיומי להאבק בהם עד חרמה.

למעלה