פאול קור- האם זה להטוט ויזואלי

sagiberg

New member
פאול קור- האם זה להטוט ויזואלי ../images/Emo35.gif

השבוע צדה עיני את הספר החדש עם ציוריו של פאול קור- שם הספר הוא 'יופי של עולם' וכמו ספריו האחרים של קור הוא מיועד לפעוטות. היות וספריו (כספיון הדג הקטן, הדג שלא רצה להיות דג, המטפס הקטן והפרח הזוהר....) היו אהודים מאוד בביתנו, עצרתי בכדי לדפדף. כמו תמיד, ציוריו של קור יפים ומלאי חיים ואליהם נילווים דפי "מראה" נוצצים. אלא שהפעם , אולי בגלל הטקסט, עלתה בי תחושה שהספר מנצל את הציורים כדי לתת מוצר שהוא יותר להטוט . מה דעתכם ?

חוטהשני

New member
הספרים של פאול קור בעיני היו אכזבה. סליחה על הקטילה הקלה שאני הולכת להביא כאן.. אבל.. בתור סטודנטית לחינוך מיוחד כולם היללו את הספרים שלו- ובאמת בזכות התכנים של הספרים שלו (חלקם עוסקים בדימוי עצמי...) + הצורה הויזואלית היפה שלהם (אין מה לאמר פאול קור היה מאייר ספרים מדהים ../images/Emo47.gif ) הספרים התאימו לעבודה עם ילדים במסגרת חינוך מיוחד.. בשלוש השנים האחרונות יצא לי לעבור על כמה יצירות שלו (2 שרכשתי לבתי- ועוד כמה שמצאתי בספריה או קבלנו בהשאלה מהגן..) ואמרתי לעצמי שהספורים לא מדהימים כל כך.. הסתכלתי בעמוד הראשון הפנימי של הספר (ספרנית או לא ספרנית.. ../images/Emo3.gif) ופשוט נדהמתי להווכח שאת הספרים שלו בעצם הוא לא כ"כ כתב ../images/Emo2.gif כלומר היה לו איזה רעיון או מסר שהוא הביע בציורים שלו- וכל סיפור שלו נכתב בעצם ע"י אנשים אחרים ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif (אני לא זוכרת במדוייק.. אבל כתוב כך.. סיפר: פאול קור עיבד/ה: ???? (לא זוכרת את השמות במדוייק..) די התאכזבתי מזה ../images/Emo10.gif

מון שרי

New member
חלק מהספרים הוא כן כתב

וחלק הוא רק צייר. אני אישית אהבתי ועדיין אוהבת את הספרים שלו וכך גם ילדי. אבל שמעתי קטילות לא מעטות מאנשים שמתעסקים בספרות ילדים.

וחשבתי שאני היחידה שלא התלהבה...

מהתוכן. הציורים מקסימים, נכון, אבל לא מצאתי משהו מיוחד בתוכן. לא קניתי אף אחד מספריו. אחותי קנתה לבת שלי את הספר "הצבע הכי יפה" וזה נחמד ללימוד צבעים (למרות שאני לא מתה על התרגום).

עינת ג

New member
את לא לבד

נכון פאול קור היה הרבה יותר טוב באיור מאשר בכתיבה. היוצר הלך לעולמו לפני כשנתיים. לזכותו יאמר שבאחד ממכתבי תשובה לילדים (שנפגשו בו כיוצר בבית הספר וכתבו אליו), הוא העיד על עצמו שהוא הרבה יותר מאייר מסופר. ובכן, גם מודעות גבוהה היתה לו. אז ניתן לו את כל הקרדיט על האיור. ובספרות לגיל הרך זהו מרכיב חשוב כמעט כמו הטקסט.

חוטהשני

New member
את יכולה לומר לי מה איזה ספרים הוא כן כתב ? יש לי בבית שלושה ספרים- ../images/Emo41.gif הילד שאהב את הירח.. סיפר וצייר- פאול קור- כתבה- אבירמה גולן. ../images/Emo41.gif כספיון.. סיפר וצייר- פאול קור- הביאה לדפוס ../images/Emo2.gif - אבירמה גולן. ../images/Emo41.gifגן החיות הקסום- פאול קור... חרזה ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif - פועה הרשלג... גם בספר הדג שלא רצה להיות דג שראיתי היום בספריה- לא הוא כתב את המילים...

למעלה