פאזלים.....

דני*דין

New member
פאזלים.....

שלום לכולם אחרי הפסקה ארוכה המחשב חזר אלינו בתקווה שיחזיק מעמד הפעם. רציתי להעלות את סוגיית הפאזלים. האם ילדיכם אוהבים להרכיב אותם,באיזה גילאים ובאיזו דרגת קושי??? טום משוגע על פאזלים והיום הוא מרכיב לבד עד 15 חלקים ועם טיפונת עזרה גם 20 חלקים. רציתי לדעת אם זה נורמלי ,מתקדם או חלילה בפיגור מבני גילו(3). תודה לכולם מראש והמשך יום יותר טוב לכולנו ביי גיא

פאזלים

יובל מאוד אוהבת פאזלים. היא בת ארבע, מצליחה להרכיב לבד פאזלים של 32 חלקים, ועם עזרה - גם 49 חלקים. בגיל שלוש הלהיט היה פאזלים של 16 חלקים. אני לא יודעת אם זה נחשב נורמלי, מתקדם וכו´ - אני רק יודעת שאני הייתי ועודני משוכנעת שהיא גאון של אמא.

רותי ע

New member
הלחצת אותי ../images/Emo3.gif

רצה לקנות פאזלים... לילד אין אף פאזל (למעט אלו מעץ אבל זה לא נחשב). המשימה-עד גיל 3 להרכיב לפחות 15 חלקים. ויש לנו רק 5 חודשים...

דני*דין

New member
מצטער לא התכוונתי../images/Emo5.gif

לילך,זוגתי שתחיה,היא נותנת את הטון בחינוכו של טום והיא שמה לב שאצל חברים טום מרכיב בקלי קלות פאזלים ואז היא התחילה כל הזמן להביא לו פאזלים יותר ויותר מסובכים ועם קצת הדרכה הוא יושב איתי היום וכאשר הוא ניתקל בקושי ,כמו לדוגמא עם הפאזל 20 החלקים,הוא אומר לי "אבא ,קודם כל בוא נסתכל בתמונה ונראה איפה פו הדב יושב...."-אני פשוט נפלתי מהכיסא... אני בגילו לא ידעתי מה זה אפילו(אני חושב..) אז יאללה ביי גיא

odeia

New member
רותי, תירגעי, הילדה שלי רק לפני שנה

התחילה לעשות פזלים קטנים ורק היום היא מצליחה לעשות קצת יותר גדולים ולא תמיד לבד. כל ילד יש לו את היכולות שלו, צריך לחזק אבל לא להלחיץ.

רותי ע

New member
חברה חברה, לא לקחת אותי יותר

מדי ברצינות
מה שכן באמת לא חשבתי על הנושא ולא יזיק לבדוק את היכולת שלו...

אושרתת

New member
אז ככה גיא,,,הלכתי לארון של המשחקים

של אושר לבדוק מה מס´ החלקים הכי גדול שיש לה,,,והיה כתוב 12 חלקים שבתוכם 12 חלקים קטנים וכו´ וכו´,,,וזהי הכי גדול
בכלל לא חשבתי על זה,,,עד הרגע! אבל נראה לי הגיוני ביותר פזל 20 חלקים לגיל הזה.. אושר בת שלוש וחצי. ודרך אגב, אומרים שכל ילד וההתפתחות שלו, אז לא כדאי לקחת את השכן/הדוד/האחיין לדוגמת השוואה בענין הזה.

yondy

New member
בן ה- 3 שלי מרכיב לבד 25 חלקים

אבל הוא עדיין עושה קקי בטיטול, אז אל תילחץ!

mom&shaked

New member
כמובן שגם אני רצתי לבדוק את מספר

החלקים בפאזל ולממצאים: שקד מרכיב בעצמו (ללא עזרה בכלל) פאזל של 8 חלקים, יש לו 5 שונים והוא שולט בכולם, האם זה תקין? הוא בן שנתיים ושלושה חודשים.

iris and ben

New member
פאזלים../images/Emo127.gif

הבן שלי בן 20 חודשים ומשחק בפאזלים מעץ הוא יודע לעשות את הפאזלים בני ה-3 ו-4 חלקים אבל לא המסובכים-הוא יודע לעשות את הצורות ופירות יש לו עוד פאזלים מעץ כמו חיות/מכוניות וכו´ אבל הוא יודע לקשר צורה לצורה אבל לא לשים במדוייק

מהנסיון

לא זה לא מוקדם מדי וזה נהדר. אצלנו גם מאד אוהבים פאזלים והיום כשיש את זה גם במחשב אז המחשב שולט. בהתחלה באמת התחלתי עם חלקים של 9 עד 18 וכשראיתי שזה הולך טוב המשכנו הלאה והגענו עד 50 חלקים לגיל 4.5 ומשם לא התקדמתי למרות שיש להן גם פאזלים של 100 ויותר ואת זה עושים רק עם עזרה מאבא ואמא.

rachell

New member
אני חולה על פזלים

ומעבירה זאת גם לבת שלי היא בת 5 ועושה בנאמנוצ אצ הפזלים מביצת ההפתעה של קינדר וגם כאלה של 50 חלקים ואני כבר מחכה לקנות לה את הפזלים של ה - 1000 ו - 2000 חלקים נראה לי שזה שונה מילד אחד לשני אני מכירה כמה מבוגרים שמתקשים בפזלים של 25 חלקים

ענתש

New member
אני יודעת שזה לא קשור אבל...

אני חייבת בדיחה: בלונדינית אחת מתקשרת לידיד שלה ואומרת לו: תשמע, קניתי פאזל נורא קשה, אני ממש לא מצליחה להרכיב אותו. אולי תבוא לעזור לי ? שואל הידיד: ומה יש בתמונה של הפאזל ? תסתכלי על הקופסה... אז היא אומרת לו: תרנגול. טוב, מגיע הידיד, מסתכל על הפאזל ואומר לה: בואי, קודם נשתה קפה. אחרי זה אני אעזור לך לאסוף את הקורנפלקס מהריצפה... זה רק בגלל שהפורום הזה כל כך נחמד... מקווה להצטרף אליכם בקרוב (עוד שבוע עד התאריך שלי, ואז נראה אם יבוא לה, לקטנה, לצאת...
)

אושרתת

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif שיווו ענת אל תצחקי עלי , לא

הבנתי
בערך הבנתי,,,,,הסבר בבקשה פפפככככ איזה פדיחות

imale

New member
../images/Emo31.gif בדיחה שוביניסטית

"מצטערת" על "חוסר חוש ההומור" - אבל אני ממש לא בעד בדיחות מסוג זה.

דיאנה1

New member
על הקופסה של קלוגס יש ציור של

תרנגול. (קלוגס זה סוג של קורנפלקס. והפתיתים של קורנפלקס, עם קצת דמיון, נראים כמו חלקים של פאזל...) דווקא מצחיק בעיני. בתור אמא לבלונדינית מקסימה וחכמה אני מרשה לעצמי לצחוק מבדיחות על בלונדיניות...

למעלה