פאזל 9,000 חלקים

3Deep

New member
פאזל 9,000 חלקים

היי
מישהו פה פעם התנסה במסגור של פאזל 9,000 חלקים?
מה הדרך הכי טובה לעשות את זה ?

3Deep

New member
האם פספסתם את השאלה שלי לגבי מסגור פאזל גדול?

של 9,000 חלקים
או שפשוט אין לכם ניסיון/דעה/ידע בנושא ?
הפאזל שקניתי בדרך ואמנם ייקח זמן להרכיב, אבל כדאי לתכנן מראש את הסוף

הוא באורך 1.92 וברוחב 1.38 (פאזל אוקיינוס של רייבנסבורגר)

תודה מראש

היי

לצערי אין לי נסיון במסגור פאזל גדול, מציעה לך לדפדף כאן בפורום היה בחור שמסגר אחד כזה אבל זה לא הלך לו כל כך טוב בגלל שחלק מהפאזל התפרק בדרך וכאלה, אבל אולי הוא ייתן לך רעיון.

רעיון אחר שאתה יכול לעשות זה לחלק את הפאזל לחלקים ולהדביק אותו על בד קנבס ולתלות ככה. גם את הדרך לעשות את זה יש כאן בהיסטוריית ההודעות.

123נעמי

New member
ברוך הבא

אין לי נסיון עם מסגור כזה גדול
אבל נשמח לראות ולשמוע איך התגברת על הנושא

בהצלחה

3Deep

New member
בנתיים הלכתי לנגרייה

הזמנתי פלטת עץ (סיבית) בגודל 1.4 על 2 , זה יותר גדול ממידה של פלטה שהיא 1.2 על 2.4 או משהו כזה, אז הם יצטרכו להדביק לה תוספת של 20 ס"מ.
הם גם יקדחו לי 6 חורים לאפשר תליה של הפלטה על הקיר, הם יעשו מן שקעים קטנים בגובה של ראש הבורג כדי שהוא לא יבלוט מעבר לפלטה וישבש את המשטח החלק שעליו אמור להיות הפאזל. והם יביאו לי 6 ברגי ג'מבו לקידוח על הקיר.

הבעיה שלי תהיה לקדוח ולהצמיד את הפלטה לקיר אחרי שהפאזל מוכן, בגדול חשבתי לא להרכיב את הפאזל סביב החורים של הפלטה כדי שאפשר יהיה לחבר אותה לקיר, ואז להוסיף אותם אחרי שהוא כבר תלוי, אבל אז זה מגביל אותי קצת במסגור הפאזל, להדביק אותו, לניילן אותו, לא יודע, עוד לא החלטתי.

אני יכול גם לקדוח את החורים לפני שאני מרכיב את הפאזל כדי לראות שהפלטה יושבת טוב, ואז רק לחבר את הברגים כשאני מסיים, אבל זה ישיאר לי 6 חורים על הקיר באמצע הסלון עד שאני אסיים להרכיב אותו, ולך תדע כמה זה זה ייקח...

זה בכלל מעניין מישהו ?

אותי זה מעניין!

נשמע שהמסגר ממש רציני והולך לקראתך והפתרון נראה טוב מאד בקשר לתלייה אני לא יכולה כל כך לעזור אבל באמת נראה לי שעדיף להשאיר את החלקים מעל הברגים לא מורכבים ולהרכיב ולהדביק אותם רק אחרי התליה.

בהצלחה רבה עם זה! עדכן אותנו איך זה מתקדם.

ונשמח גם לשמוע מה מחיר הפלטה.

3Deep

New member
ההכנות נגמרו

תודה על ההתעניינות

הפלטה עלתה 500 שקל, הובלתי אותה על גג האוטו לבד
הצבתי אותה על חמורים בפינת עבודה, עליה הנחתי עוד 4 קרטוני ביצוע (שביחד יוצאים בול במידות של הפאזל 70 על 100 כל קרטון ביצוע) והדבקתי אותם בקטנה לפלטה עם סלוטפ כדי לשמור על יציבות.
סימנתי בברגים את מקום החורים של הפלטה כדי שאני אדע איפה הם נמצאים לאחר מכן (כי הקרטון ביצוע מסתיר את החורים כאמור)
בנתיים התחלתי את החלק השמאלי של הפאזל ויש כבר מסגרת (למעט 3 חלקים, מה לעשות, צריך שהילד יעזור במיונים
)
ייקח איזה שנה לפחות עם 3 ילדים קטנים בבית, אבל מה לעשות
.

דרך אגב, לגבי עלות הפאזל עצמה...
בישראל הוא עולה 800 שקל, באמזון הוא עלה 73$ ועוד 56$ משלוח ועוד איזה 20$ מיסים, סה"כ 149$ (שזה עדיין יוצא יותר זול מהמחיר בארץ)
אבל קניתי אותו ב 73$, והוספתי עוד 20$ משלוח אקספרס (שיגיע תוך יומיים) למלון שבו הייתה אחות של אשתי בטיול ארה"ב בפסח, והיא הביאה לי אותו לארץ, כך יצא ששילמתי 93$, שזה היה בערך 330 שקל נדמה לי, במקום 800 שקל.
אבל את הקופסא היא השאירה במיאמי כדי לחסוך מקום במזוודה...

איזה הבדלי מחירים, למות

יאללה עכשיו אחרי כל העבודה אתה חייב לתת לנו את התמונה של האחרי.

123נעמי

New member
עצה ידידותית

ממה שאני רואה ומבינה הפאזל מגיע בשתי שקיות

אל תפתח את שתי השקיות ביחד
אני מקווה שלא עשית את זה כבר

תרכיב קודם חצי פאזל ואחר כך את החצי השני.

אל תנסה להרכיב פאזל של 9000 חלקים במכה אחת.

123נעמי

New member
גם אותי זה מעניין

יותר ההתקדמות וההתמודדות עם הפאזל

אבל גם איך ממסגרים כזה דבר.

נשמח לשמוע דיווחים מדי פעם כולל תמונות על ההתקדמות

בהצלחה

3Deep

New member
בערב אני אצרף קצת תמונות מהתהליך

מהעבודה אני חסום להכל
אני אשים אותם בהודעה חדשה

ברור שלא פתחתי את 2 השקיות ביחד, גם ככה עם 3 ילדים קטנים אני מרכיב בערך 2 חתיכות ביומיים
, אני לא מחפש צרות מעבר לאלה שיש לי
.

אני כנראה אניילן אותו אל הפלטה עם ניילון נצמד כשאני אסיים, עשיתי את זה עם 5,000 חלקים פעם וזה עבד (עם קצת מסמרים לחיזוק נוסף)

מעניין מה יותר קשה

להרכיב עם שני ילדים או עם שני חתולים. כי אני מוצאת את מלאכת ההרכבה כמעט בלתי אפשרית ככה.

3Deep

New member
חחח

לדעתי חתולים יותר קשה

דרך אגב, אני לא יודע ממתי התמונה ואם זה עדיין אקטואלי, אבל את שתי השמלות הלבנות שמתחת לחתול את כבר יכולה לחבר מצד ימין, את הצל של השמלה בתחתית כבר הרכבת...

הרגת אותי עם החלקים

התמונה מאתמול בלילה ואכן השמלות כבר הורכבו וגם כמעט כל האגם.

למעלה