פאי לימון עם מרנג אליפות

RONIB21

New member
פאי לימון עם מרנג אליפות

רותם ליברזון האלופה העלתה מתכון לעוגת פאי לימון עם מרנג שהיא פשוט אליפות!

חומרים:
> לבצק הפריך
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
180 גרם קמח לבן
40 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 חלמונים
כפית גרידת לימון

> למלית
80 גרם מיץ לימון
100 גרם סוכר
60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 מ"ל מים
גרדה מלימון אחד
2 חלמונים
30 גרם קורנפלור
קורט מלח

> למרנג
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
120 גרם סוכר

איך מכינים?

> את הבצק הפריך
1.שמים את גרדת הלימון, הקמח, מלח, סוכר וקוביות החמאה במעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד למרקם פירורי בצק. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עוד כ 10 שניות.
2. מוציאים את הפירורים של הבצק ובעזרת הידיים מעבדים אותם לכדור. עוטפים בנילון נצמד, משטחים לצורת מלבן ומכניסים למקרר לשעה וחצי.
3.מוציאים מהמקרר ונותנים לבצק לנוח כ 10 דקות ( עדיף להדליק את המזגן בזמן הרידוד של הבצק) ומרדדים לעיגול בגובה 4 מ"מ ומשטחים בתבנית הפאי. במידה והבצק מתפורר לא להילחץ פשוט לעבד אותו עם מעט קמח ולרדד מחדש. דוקרים היטב את הבצק ומכניסים את התבנית למקרר לשעה נוספת.
4.מניחים על הבצק רדיד אלומיניום וממלאים אותו בשעועית יבשה או חומוס עד לשולי התבנית ואופים בחום של 170 מעלות בערך כ -30 -25 דקות.

> את קרם הלימון
1.בבן מארי (סיר אידוי) מערבבים : סוכר, קורנפלור, מלח ומים ומבשלים כרבע שעה עד שהתערובת נעשית שקופה וסמיכה. מורידים מהאדים, מוסיפים את החלמונים (תחילה יש להכניס כף מהתערובת החמה לחלמונים ורק אז להוסיף את החלמונים לתוך התערובת ) ומחזירים לאדים לעוד 6 דקות של בישול תוך כדי ערבוב רציף. מורידים מהאש כשהתערובת שוב חלקה וסמיכה.
2. מוסיפים את מיץ הלימון וגרדת לימון. מוסיפים את קוביות החמאה וטורפים ידנית עד שהחמאה נעלמת בתערובת ונטמעת היטב. מכסים את התערובת בניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום ומצננים.
3.יוצקים את המלית המצוננת לתוך הפאי האפוי (ולא מוציאים עדיין מהתבנית)

> את המרנג
1.בסיר כפול מניחים את החלמונים והסוכר ומחממים עד שהסוכר נמס. כעת, מקציפים את התערובת במהירות הכי גבוהה במיקסר עד שמקבלים קצף יציב מאד ומבריק.
2.מזליפים את המרנג על קרם הלימון כמו הרי קצף קטנים (כמובן שאפשר גם פרי סטייל בכל דרך שבה אתם רוצים ) מחממים את התנור למצב של גריל על החום הגבוה ביותר. מכניסים את הפאי לתנור לדקה אחת או עד שגבעות המרנג משחימות בקצוות. משחררים את תבנית הפאי ומעברים לכלי הגשה. הכי טעים באותו היום אך ישמר במקרר ל 4 ימים נוספים.

כמה שהעוגה הזאת טעימה ויפה, ויש תמונות והדגמות, וכמובן עוד מתכונים מעולים בבלוג של רותם ליברזון

סופשבוע טעים לכולם
 
למעלה