פאלם או מחשב נייד?

valproate

New member
פאלם או מחשב נייד?

שלום, אני מחזיק במחשב שולחני בבית לצורך עבודה שוטפת, אך עקב אילוצים (אח מתחיל אוניברסיטה) אני אאלץ להיפרד ממנו לאנחות, ולקנות אחד חדש. ההתלבטות שלי בין פאלם (+מחשב נייח פשוט) ללפטופ היא כזו: בעבודה שלי (סוג של רופא) אני משתמש בספר כיס לצורך שליפת מידע שימושי במקום. מצד שני גם יש לי לא מעט הרצאות במהלך העבודה, שאותן אני כותב ביד כרגע אבל הייתי שמח להקליד למחש (עשיתי את זה כבר בעבר, והיה בסדר גמור מבחינת קצב הקלדה, וראיתי מישהו שמקליד לפאלם בעזרת מקלדת). מצד שני, בבית אני חייב מחשב "אמיתי" אחד שמסוגל לפתוח אתרי אינטרנט, ולעבוד עם PDF וWord (וזה עיקר העבודה שלי). לשימוש הראשון, פאלם נשמע לי מתאים - האם זה באמת שימושי להסתובב עם פאלם למשך 8-10 שעות ביום? עד כמה פאלם יעיל לצורך הקלדה של טקסטים ארוכים (שרצוי שיצאו בפורמט של וורד- תבליטים, טבלאות וכו')? איך פאלם מסתדר עם אתרי אינרטנט (מסוגל לפתוח אתרים רגילים או שצריך אתרים מיוחדים עבורו)? מה לגבי PDF? לשימוש שני, לפטופ נשמע כמתאים יותר - יחסוך מקום בדירה, אוכל לקחת לחלק מההרצאות (אם יסתדר טכנית), אבל הוא לחלוטין לא יעזור לי לשימוש הראשון. סיפרו על UMPC (Asus R2H( האם למישהו יש נסיון עם הדבר הזה? עד כמה זה באמת "נייד"? מה דעתכם? (נסיון לחפש במאמרים העלה חרס לגבי השאלות הנ"ל) תודה!

2cookie

New member
אני מציע שתבדוק גם בפורום 351

R2H לא יהיה חזק מספיק בשבילך בבית, אבל הוא מאד נייד ולשימושים שציינת הוא עדיף על פאלם, אבל רק אם אתה סוחב איתו מקלדת כי זיהוי כתב יד בעברית אין בו. במקומך הייתי מחכה למחשב ה-EEE של אסוס שאמור להימכר תוך כמה חודשים במחיר מגוחך של 200$. זה מחשב בסגנון ה-UMPC, קטן וקל מאד, עם מקלדת מלאה ומסך 7".

valproate

New member
מתי הEEE אמור לצאת?

על פניו הוא נשמע באמת כמו םתרון לא רע (ואפילו זול למדי), אם כי הוא גדול מדי מכדי להיסחב איתו בעבודה השותפת- קצת חיסרון מבחינתי. כרגע נראה לי שאלך על PDA לסוגיו. אחד הדברים שחשובים לי הוא תאימות למחשב השולחני - האפשרות לקחת את המסמכים מהמחשב השולחני בלי צורך להמיר אותם וכו'. לאור זאת, האם עדיף לי פאלם או פוקט? מה לגבי רכישה בארה"ב - כדי מבחינת מחיר? מה גלבי האחריות? תודה!

למעלה