פאן.קון - סדנאת הכתיבה!

astronomi

New member
פאן.קון - סדנאת הכתיבה!

בכנס פאן.קון ("על חובבים, בשביל חובבים, על ידי חובבים!") שיערך ב- 31.7 בפארק הירקון (פרטים באתר הכנס, http://icon.sf-f.org.il/fancon2003 ) תיערך סדנת כתיבה, החל מ- 11 בבוקר ועד צאת הנשמה. מנחה הסדנא יהיה ניר יניב, שהקים ושולט ביד רמה בפורום הסיפורים של אתר האגודה, http://www.sf-f.org.il/static/forum2frame.html . *סדנת כתיבה*, אם עדיין לא ביקרתם באחת כזאת, היא סדנא שמאפשרת לחובבי מד"ב כותבים לקבל פידבק כנה ואמיתי על הסיפורים שלהם, יחד עם בונוס - הצעות לשיפור. הן נפוצות מאוד בחו"ל, וניל ("האליל") גיימן הגדיר אותן בתור "הדרך הכי טובה לסופר חובב לשפר את הכתיבה שלו". מאותו חו"ל הגיע הפורמט שלהן דרך המדריך המופלא לכותב המד"ב המתחיל, "לכסיקון טרקי סיטי" (http://www.sf-f.org.il/story.php3?id=167 ): כל משתתף מביא סיפור מוכן במספר עותקים כמספר המשתתפים בסדנא (10-12 אנשים), ומקריא אותו בתורו. כל שאר המשתתפים, לפי סדר ובניצוחו של מנחה הסדנא, נותנים ביקורת (בונה!) חיובית ושלילית ומציעים שלל הצעות לשיפור. בנוסף נהוג לשלב את הסדנא עם אוכל, שתייה ומפגשים חברתיים לריפוי האגו הפגוע והיחסים החברתיים של המשתתפים אחרי הביקורת. לסדנת הכתיבה בפאן.קון *חובה להרשם מראש!* וזאת כדי להמנע מעודף משתתפים או חוסר בסיפורים. מתוקף מיעוט המקומות, ההרשמה היא על בסיס "כל הקודם זוכה". כדי להרשם יש לשלוח דוא"ל לכתובת [email protected] , ולציין שם, שם משפחה וגיל, ולחכות לדוא"ל שיגיד לכם שיש לכם מקום בסדנא, וכמה עותקים של הסיפור יש להביא לכנס. שימו לב! - לא תתאפשר השתתפות בסדנא בלי הרשמה מראש! - לא תתאפשר השתתפות סדנא בלי סיפור במספר עותקים כמספר המשתתפים, שלא פורסם קודם לסדנא. - הסדנא תיערך במשך מרבית או כל הכנס, במקביל לפעילויות האחרות - משתתף בסדנא מחויב להשתתף בכולה (כדי לספק ביקורת לכל המבקרים!), ו*לא* יוכל לפרוש כדי להשתתף בפעילויות אחרות, אלא אם היא תסתיים לפניהן. - הפסקה של כשעה בסדנא תיערך במקביל להפסקת צהריים בכנס.

Yuli Gama

New member
חוויה מומלצת לכל כותב ../images/Emo140.gif

לומדים המון בסדנאות כתיבה. גם מהביקורות, וגם מהכתיבה של שאר המשתתפים. בנוסף להכל, זה גם כיף, ולא מרגישים כלל איך חולף הזמן. (כן, אפילו אם זה יום
, או לילה
, שלם :) ) מישהו מחברי הפורום חושב לבוא לכנס? יהיה נחמד לקשר ניקים לפנים :)

Boojie

New member
אבל יהיה חם! ../images/Emo10.gif ולא יהיה מזגן! ../images/Emo10.gif

ולא יהיה על האש!
ובטח גם לא אבטיח!
אני כנראה (לא ודאי) אהיה בסביבה, אבל לא בסדנה.

N Y

New member
מ'זתומרת לא יהיה על האש?

בשביל זה את מגיעה, לא?

גם אני אהיה בכנס, אבל לא בסדנה.

תכננתי להשתתף - אבל שמונה שעות רצופות, וההכרח לוותר על כל שאר הפעילויות הרתיעו אותי. אבל אני אשתתף בסשן האירי המגניב ביותר שיהיה שם (טוב, אז אני עושה פירסום סמוי לפורום מוזיקה אירית באורט. תתבעו אותי...)!

cwen

New member
גם פנטסיה טוב

עד עכשיו היתה הגבלה של בסביבות 2000 מלה לסיפור - אבל את צריכה באמת לברר את זה עם המארגנים של הסדנה הנוכחית. יכול להיות שזה שונה.

CMOT Marvin

New member
למה?

למה צריך להרשם מראש? למה חייבים להשאר כל היום? למה אנשים יכולים לעצור, לשמוע סיפור או שניים, להגיב עליהם (או לא), ולהמשיך הלאה... אתם לא סומכים על חובבים? יש כנס מסביב, לא חבל?

cwen

New member
זו לא פעם ראשונה שיש סדנה כזו

ועד עכשיו המתכונת הזו עבדה מאוד יפה. במתכונת פתוחה יש סכנה שאו שלא יהיו מספיק סיפורים ו/או מספיק מגיבים לסיפורים או שיהיו יותר מדי - ואנשים לא יספיקו להקריא את הסיפור שלהם. הלוואי שהייתי יכולה להגיע לסדנה...

Yuli Gama

New member
באמת לא הפעם הראשונה

אבל חייבת להסכים כאן עם מרווין. בלב הכנס, סדנה במתכונת הרגילה זה קצת בעיתי.(ולא נזכיר שיושבים בטבע,במשך יום שלם. לטוב ולרע של כך). יתכן שבאמת היה שווה לתת ניסיון למסגרת פתוחה יותר. אולי קבוצות של 4-5 סיפורים. סדנה של כמה חלקים, או באמת סדנה פתוחה לכל. אבל עדיין, ממליצה לכולם. סדנה במתכונת הרגילה היא דבר בדוק, תורם ומהנה. מאוד רציתי להשתתף בסדנה, אבל יש דברים בכנס עצמו שכבר התחייבתי אליהם מקודם. לכל מי שמגיע, מקווה שתהנו, ומקווה לראותכם שם. לאסתר, עוד עניין קטן בקשר לאורך הסיפור. תזכרי שהסיפור אמור להיות מוקרא בקול (סביר מאוד על ידך :) אז אורכו אמור להיות פרופורציאונלי ליכולת מיתרי הקול שלך לעבוד ברצף :)

goshdarnit

New member
למה?

כי אנשים יכולים להרוויח מביקורת שניתנת לא רק לסיפורים שלהם. כי כתיבה זה דבר רציני. יש הרבה מה ללמוד וכל דבר לוקח זמן. כי אם אתה כבר שם אבל אין לך כמה שעות להשקיע בללמוד ולהעמיק את הידע שלך, עדיף שלא תכנס ולא תפריע לאחרים. כי אם אתה חושב שתלמד או תשתפר רק מהביקורת שתקבל על הסיפור שלך, אתה טועה. כי ההבדל בין כתיבה לבין כתיבה טובה הוא תהומי. וההצעה שלך נובעת ממנטליות חפיפניקית. כי כתיבה טובה דורשת השקעה. ואם אתה לא מוכן להשקיע, חבל שתיקח זמן מאנשים שכן מוכנים.

Boojie

New member
שתי פנים:

מצד אחד, אני מסכימה עם הטענות שהעלה ג'. כתיבה זה דבר שצריך לקחת ברצינות ומתוך מחויבות. מצד שני, יש לי בעייה קשה אחת עם הסדנה הזו: היא נערכת בפאן.קון. זה נראה לי מועד פשוט לא טוב לערוך סדנה במתכונת האדוקה הרגילה (שכידוע, אני מאד אוהבת). יהיו יותר מדי הסחות דעת, יהיה חם, תהיה אווירה לא פורמלית - זה פשוט לא המקום הנכון לעשות בו סדנה מסוג כזה. היה עדיף לשקול באירוע כזה, לעשות משהו בסגנון שונה מהרגיל, שיתאים לאווירה הכללית. אבל אחרי שהכל ייגמר, ספרו לי איך היה. אולי טעיתי.

CMOT Marvin

New member
ככה

לא ירדת לסוף דעתי. ממש לא התכוונתי לזלזל, לא בכתיבה ולא בכותבים. אבל לעניות דעתי אחרי 12 שעות ו-10 סיפורים, הביקורת היא כבר לא אותה הביקורת. אני מסכים איתך (אלא מה...) שעל מנת להגיע לרמת כתיבה טובה יש להשקיע שעות רבות. אלא שלדעתי סדנא סגורה שמונעת מאנשים להשתתף בכנס, ומצד שני מונעת מהבאים לכנס להחשף לכתיבה מקורית, היא פיספוס. כמובן שהמתקונת המוכרת של סדנא פרטית עובדת, ועובדת טוב, אבל במסגרת של כנס, אפשר, ואולי אף כדאי, לנסות לגוון.

Yuli Gama

New member
אז איך היה? :)?

כאשר הגעתי התברר שלא רק פיספסתי את הסדנה, אלא שהיא נגמרה שעות לפני. אז איך היה? חוויות?

למעלה