"פאנג שואי" וחשמל??? דעתכם.....

asher40

New member
"פאנג שואי" וחשמל??? דעתכם.....

שלום לכם , את השאלה הזאת שאלתי בפורום "פאנג שואי" ,אך ההתיחסות הייתה שאי אפשר לדבר על זה אלא רק לראות את זה. לאחרונה יצא לי לא פעם לשמוע מלקוחות ,מה דעתי על נתינת מחשבה בתכנון התאורה ,עם התייחסות לתחום ה"פאנג שואי" ,ראשית מה דעתכם? בנוסף לכך הייתי רוצה לשמוע אם הייתם מעורבים בפרוייקט לבית פרטי ,שבו ניתנה התייחסות לכך בתיכנון החשמל. תודה , שטרן אשר.
 

arcdsgn

New member
לאשר

היה רגוע ידידי, האנשים האלו מחפשים כל דרך אפשרית להאחז בטרנד המיותר הזה שנקרה "פנג שואי". תסביר להם בנימוס שכל קשר בין התורה הסינית העתיקה לתכנון החשמל בבית הוא פרי דמיונם בלבד, כמוהו גם הקשר בין ה"קבלה" לתכנון האינסטלציה... בסין הרחוקה לפני כ-2000 שנה לא היה חשמל לכן הפרק הזה לא נכתב ולא עבר מאב לבן. או אולי (מבלי להיות ציני) תגיד:"כן, בודאי, אני מתכנן "פנג שואי" בחשמל כל הזמן..." וקח את העבודה. הזהר מהרוחות הרעות !
 
תעשה הצגה עם קרוסטל, יהיו מפסוטים

הלקוחות שלך... תסתובב בבית עם קריסטל, תעשה פרצוף חושב ברצינות, ותוסיף לשכר שלך דמי נובורישית..
 

תמהוני

New member
אבל ברצינות עכשיו...

לא שאני מבין בפנג שווי או משהו אבל...פנג שווי עוסק באור טבעי (מבחוץ) לא? ועוסק באמתעי תאורה - מבסוג שהיו לפני אלפי שנים מן הסתם...אז למה לא לשלב בין השניים איכשהו וליצור התייחסות לאור חשמל?
 

asher40

New member
היה רעיון של יצירת כוכים בקירות ...

....ויצירת "אור חם" בתוכם ,שכל שרואים הוא את הכוך מואר מהחלק העליון שלו ,כלפי מטה. נחמד אבל לא פרקטי לטיפול בגופי התאורה. אשר.
 

תמהוני

New member
וואללה לא צריך נזכרתי....../images/Emo163.gif

כבר יש
 

אלי ו.

New member
ברצינות עכשיו

פעם נסיתי להבין את הנושא של פנג שווי. מהר מאוד קלטתי שמדובר באמונה דתית ולא באמצעי תכנון אמיתי. כבר ראיתי הסברים על "אנרגיות" שנכנסות מהדלת, עולות במדרגות ומיד יוצאות דרך החלון. הפיתרון הוא כמובן קריסטל מעל המדרגות שיעצור את בריחת האנרגיות. אם תכנס לפורום פנג שווי תמצא את מנהלת הפורום מציעה את הפנג שווי כאמצעי לטיפול בסרטן. (במקרה נכנסתי) הבעיה הגדולה שלי עם פנג שווי היא שהוא מעקר את הדו-שיח בין המתכנן ללקוח. אתן לך דוגמא. בפורום אחר הראתי לאוה תכנית מסוימת והיא הציעה להוסיף עוד דלת בין השירותים לסלון. שאלתי אותה "למה?" והיא ענתה לי "כדי למנוע רעשים בסלון" - הבנתי את דעתה והחלטתי לא לקבל אותה. מעצב פנג שווי לעומת זאת ימליץ לי להוסיף עוד דלת בגלל "בריחת אנרגיות" (אני לא ממציא את זה) איך הלקוח יכול להסכים או לא להסכים?! איזה שיקול דעת יש ללקוח? איזה דו שיח? בחיים שלי לא ראיתי אנרגיה בורחת! (בפורום פנג שוויי הציעו לי לעבוד על המודעות העצמית שלי, מה שהזכיר לי את בגדי המלך החדשים שרק החכמים רואים) תכנון ברובו הוא דו-שיח בין המתכנן ללקוח, אני לא רואה איך ניתן לנהל דו שיח משמעותי בפנג שווי.
 

תמהוני

New member
אותה הגברת בשינוי אדרת?

אפשר לנסח את זה בשפה מערבית רציונלית או בשפה אינטואיטיבית מזרחית. למשל לפי הדוגמא שנתת - רעש זה סוג של אנרגיה, לא? במקרה זה אנרגיה שלילית, כלומר מורידה אנרגיה, או במילים המוכרות לך יותר - גורם להסחת דעת והפרעה לריכוז ולהורדת מצב הרוח/הרגש = בריחת אנרגיה. עכשיו אולי אתה כן רואה את זה? אפשר, כמו שאתה אומר, להיות עיוור לשפה הזו, האינטואיטיבית שבאה מהלב. זה מה שרוב האנשים בחברה שלנו עושים בצורה די "מוצלחת". זה לא אומר שהיא לא לגיטימית וגם אם אתה לא מבין אותה - מישהו אחר כן עשוי יבין. אני גם לא אוהב (בלשון המעטה) מעצבי פנג שווי שמפזרים מוביילים וקריסטלים על ימין ועל שמאל. לא מקוב עלי מעצב (או מטפל) בין אם מערבי, הוליסטי או מה לא, שמפיל עלי דברים בלי לשאול - אלה אנשים שטחיים ושרלטנים וכאלה לא חסר. לי למשל היתה חוויה די חיובית עם מעצבת פנג שווי שהציעה שינויים שהיו די מקובלים על אשתי ועלי - קלטנו עוד לפני כן את הנחיצות של חלקם היא רק אישרה את מה שהרגשנו קודם. הנקודה היא שהדו שיח קיים אם אנחנו פתוחים וקשובים (זה נכון לעוד כמה תחומים בחיים...
) ואז כמו עם הצעה של מתכנן מערבי אפשר לקבל ולבצע חלק, הכל או כלום... אז לסיכום לי הייתה חוויה חיובית עם פנג שווי ולך ממה שאני מבין בעיקר חוויות שליליות...למה? הייתי אומר שהסיבה היא שכל אחד מאיתנו בא בגישה אחרת או, בשפה שאתה כל כך לא מבין: כל אחד מקבל בדיוק את מה שהוא מזמין לעצמו.
 
כתבת את עיקר הדבר...

לתוצעה, שבדרך הפנג שווי מגיעים, הרבה פעמים אפשר להגיע בדרך שכל הישר...בלי הוקום-פוקוס...הדוגמה שאלי כתב מעיד על שוני בתפיסת הנוח, וטוב לי של אנשים השונים, וככה זה בסדר...כאשר מדברים על תכנון, אסור לשכוח, שמתכננום לבן אדם מסויים, עם כל הדרישות והרגשות שלו, מעבר ופונקציה הפשוטה, של גובה שולחן ורוחב דלת....לכן אומרת פונקציונאליות חושנית, כי אלה לא פחות חשובים מאשר המידות... לפי דעתי, כל החלטה בתכנון ניתן להסבר הגיוני, ואז, צריך להחליט עם הלקוח, שזה מוצדק או לא...כאשר הפנג שווי דורש איזה תפיסה מיסטית, שאין ספק, למתכנן קל יותר, לא צריך לשחנעה, רק להמין...
 

תמהוני

New member
סתירה עצמית?

מצד אחד את אומרת שכל דבר ניתן להסבר הגיוני...מצד שני את מסכימה שצריכה להיות התאמה אינדיבידואלית ללקוח ולרגשותיו...איפה ההגיון במה שלקוח "מרגיש"? נראה לי שאת רומזת שפנג שווי לא הולך מעבר לפונקציה, לא מתאים עצמו אישית ללקוח...וזה פשוט לא נכון! צריכה להיות היכרות של הלקוח כאינדיבידואל שזה אומר ניתוח לפי שם ותאריך לידה ושיחה אישית לבדיקת הצרכים שהביאו להזמנת ניתוח פנג שווי (זה בנסיון האישי שלי לפחות...) דרך אגב, לא הייתי מקל ראש בתפיסה המיסטית שאת מדברת עליה, היא פועלת בהצלחה מזה אלפי שנים, הרבה לפני שמעצבים במערב "המציאו את הגלגל". ולהאמין זה לא כל כך קל כמו שאת חושבת...אחרת כולם היו מאמינים לא? תאמיני לי...
 
אין סתירה פנימית...

ישנם פונקציות, כמו גובה שולחן וכיסא, רוחב בית שימוש, וכאלה, דברים כלליים, ונכונים לכל אדם...את אלה לא הייה צריך לגלות למעצבים מערבים, כי אלה תוצעה של מידות גוף האדם. ישנם יחסים של המידות בחלל, שבאופן כללי נותנים אינדיקציה לתחושות צפיפות או מרחב, ואלה דברים שאפשר ללמוד אותם, או להרגיש, כי אלה יחסים שנמצאים גם בטבע...לא קורבוזיה כתב על מודולור, אבל כל המידות האלה נמצאים בעלים של העצים, או ביצירות אומנות הגדולים, כי אלה נותנים הרגשה של רוגע... וישנם פונקציות ספציפיות ששונים מאדם לאדם, אבל לא פחות חשובים למשתמש. אין - לפי דעתי - בזה שום מסטיקה, הרבה יותר אופי של האדם...לדוגמה, שיש אנשים, שבביתם כל הדלתות פתוחות, ולא משנה כמה תכננו...אם רואה כזה בבית של הלקוח, משתדלת לתכנן את הבית לפי האופי של האדם, אבל לשפר את המצב, שנגיד לא ירוא את האסלה מהסלון, גם שהדלת פתוחה... אינני מפקפקת בפילוסופיה הסינית העתיקה - לא מכירה מספיק, שאפילו יכולה להתיחס ברצינות. מה שמציק לי השימוש הזול במסטיקה, למטרה לא בדיוק נעלה...ואת זה יכולה להגיד, כי גם אני קראתי את הספרים שפרסמו על פנג שווי השפות מערביות... עשיתי ניסוי, לפי הורעות של ספר פנג שווי, על תכניות הדירה שלי...מה שתכננתי בלי ידיעה על משהו על פנג שווי...ותוצעה של הבדיקה היתה 100% - בלי מלח וקריסטלים...בקיצור, מה שטוענת, שגם דרך החשיבה המערבית אפשר להגיע לתוצעות טובות, בלי לעשות מזה חוקוס-פוקוס של מסטיקה.
 

אלי ו.

New member
ממש לא

ההבדל הגדול בין פאנג שווי לתכנון פונקציונלי הוא השפה והמיסטיקה. רעש אינו אנרגיה, ואנרגיה לא יכולה להיות חיובית או שלילית. אתן לך דוגמא נוספת, אווה כתבה פעם שצריך לסגור את מכסה האסלה כי "זה מגעיל". כאן יש שימוש מדוייק בשפה שאומר לי שמדובר בענין סוביקטיבי. אותי אסלה נקיה אינה מגעילה, אז אצלי המכסה פתוח. יועץ פאנג שווי יאמר שאסלה פתוחה מביאה "אנרגיות רעות". זו אמירה שנשמעת אוביקטיבית, אי אפשר להתוכח איתה. האם נראה לך שיש בעולם ארכיטקט אחד (לא מאושפז) שירמוז שיש באפשרותו להקל על חולת סרטן? הפנג שווי מסתמך גם על תאריכי לידה, אם המעצב אומר לי שדוקא עיצוב מסויים מתאים לי לפי תאריך הלידה שלי ולא עיצוב אחר, איזה כלים יש לי להתמודד עם הטיעון הזה? כעיקרון, אם אתה מאמין בפאנג שווי, זכותך. האמונה הזו אינה שונה מכל אמונה דתית אחרת, ואני מכבד את זה. אם לעומת זאת אין אדם מאמין, אני לא רואה כל סיבה לפנות למעצב שמדבר בשפה לא מובנת. אגב, אם יש לך נסיון טוב עם מעצבת שהשתמשה בפנג שווי, זה נהדר. זה לא הופך את השיטה לטובה ולא מחפה על החסרונות שתארתי.
 

תמהוני

New member
הממממ

יש לי הרבה מה להגיד אבל נראה לי שזה יפול על אוזניים חרשות... רק שאלה אחת...
רעש זה לא אנרגיה??? איפה למדת פיסיקה, אם בכלל, שאתה קובע את זה?
 

תמהוני

New member
סליחה על מבול התגובות

אבל משילוב כזה של זלזול, בורות, ווכחנות ואטימות אני תמיד מתעצבן, SORRY רק תדע לך שכל מה שיש ביקום עשוי מאנרגיה, אם לא מחשיבים זמן ומרחב למיטב ידיעתי הראשון שאמר את זה היה אחד, א. איינשטיין אז האם לו אתה כן תהיה מוכן להאמין?
 

אלי ו.

New member
לאיינשטיין אני מאמין

ורעש הוא גלי קול שאצורה בהם אנרגיה מועטה (שמסוגלת להרעיד את עור התוף שלך) הענין הוא שאנרגיה היא היכולת לבצע עבודה. בפנג שווי ובתורות מזרחיות אחרות הכונה היא למשהו אחר לגמרי. כשמדברים על רעש אומרים רעש, לא ממציאים שפה חסרת משמעות! זו בדיוק הביקורת שלי. אנרגיה אינה יכולה להיות חיובית או שלילית. איינשטיין טען מספר דברים, אחד מהם היה שהזמן יכול להשתנות ביחס למהירות בה נעים. אני מניח שאתה מתכון למשואה שמראה על היחס בין כמות האנרגיה האצורה בחומר למסתו כפול מהירות האור בריבוע. אין לי בעיה עם אמונתך הדתית, אני מכבד אותה. פשוט אין לי סבלנות לשמוע סיפורי מעשיות שכשאומרים לי "אנרגיה" מתכונים לומר "רעש". זו ברברת חסרת משמעות שנוטלת כל אפשרות לשיחה רצינית.
 

אלי ו.

New member
אני אומר שהלקוח לא יכול לתקשר

עם המעצב. הלקוח לא יכול לומר למעצב "צ'מע, אצלי בריחת האנרגיה לא מפריעה" כי ללקוח אין מושג ירוק במה בדיוק מדובר. מה שזה עושה זה נטילת האספקט החשוב ביותר בתכנון, הפידבק של הלקוח. בקשר לאנרגיה ושאר המושגים, גם למעצב אין ממש מושג, וסיכוי טוב שגם לך אין! אנא הסבר לי מהי אנרגיה בקונטקסט של פאנ שואי. ההסבר צריך להיות מובן בקונטקסט של "אנרגיה חיובית/שלילית", "בריחת אנרגיה", "אנרגיה נקיה וטהורה", "חסימת אנרגיה", וכו'. בעברית למושג אנרגיה יש משמעות ברורה, היכולת לבצע פעולה. בפאנג שוויי, המשמעות היא עלומה.
 

תמהוני

New member
תחשוב מחוץ לקופסא

אנרגיה בהגדרתה היבשה היכולת לעשות עבודה אבל אם הולכים לפי זה איך זה שחומר נייח ו"תמים" הוא למעשה כמות אדירה של אנרגיה? הנקודה היא - תרחיב קצת את ראיית האנרגיה שלך. אני לא מאמין שאתה באמת לא קולט, אתה פשוט לא רוצה לקלוט זה כל כך ברור למי שעיניו פקוחות. תפסיק להיות כזה קשה. כל דבר שאנחנו עושים בחיים שלנו הוא "עבודה" בהגדרתה הפיזית. כשאנחנו חושבים, מרגישים, אוהבים, שונאים, אוכלים וישנים אנחנו למעשה מתמירים אנרגיה. כך שאנרגיה זה שם כולל לכל מה שעובר בחיים שלנו, בדיוק כפי שבפיסיקה הכל עשוי מאנרגיה. כסף הוא אנרגיה, מילים הן אנרגיה, הרגשות והמחשבות שמניעים אותנו לנקוט בפעולה פיסית כלשהי גם הם ביטוי לסוג של אנרגיה. לפעמים הדברים שעוברים בחיים שלנו גורמים לנו רגשות מסויימים ומניעים אותנו לנקוט בכיוון פעולה חיובי, להיות יותר ממומשים/מאושרים ולפעמים לא (אנרגיה חיובית/שלילית). לפעמים אנחנו פשוט עייפים ןחסרי רצון לעשות דברים- ולא בגלל שהתאמצנו אלא פשוט כי "אין לנו כח" שאם תחשוב על זה, זו למעשה בריחת אנרגיה! (הרי אין דבר כזה "אין לי כוח" - כוח תמיד יש)אני חושב שאת שאר ה"מונחים הטכניים" אתה כבר יכול להבין לבד. אנחנו יכולים לתת לדברים האלה להשפיע עלינו ולהיות פסיביים או שאנחנו יכולים להיות מודעים להם ולתת רק לאנרגיות שאנחנו רוצים להיכנס ולהשפיע עלינו. פנג שווי הוא דרך אחת לעשות זאת. אין לי מושג ירוק במונחים של פנג שווי או מה המשמעות של כיווני המצפן וכו' אבל כשיועץ פנג שווי בא ואומר לי דברים שאינטואיטיבית אני חש כנכונים (או לא) זה בדיוק התהליך שאתה מתאר ושצריך להיות. אני יכול לבחור לעשות חלק ממה שאומרים לי וחלק לא. כשאתה אומר "הלקוח לא יכול..." אתה מתכוון אישית לעצמך - אתה צריך להיות מודע קצת יותר לרחשי הלב כדי להיות עם מעצב פנג שווי, ככה זה (לדעתי).
 

אלי ו.

New member
הבנתי, תכנון לפי אינטואיציה..

טוף, על זה באמת אי אפשר להתוכח. בפורום הקודם, אווה הביאה דוגמאות לתכנון של דירות ונסתה להראות את הבעיתיות בתכנון גרוע. היא דברה על שטחים מבוזבזים, על תכנון חלונות לקוי שיגרום לחדרים חשוכים, על מעברים מיותרים ועוד. אני לא רואה איך אפשר לערוך דיון כזה בשיטה שמבוססת על אינטואיציה. אני שמח שאתה מרוצה מהתכנון שקיבלת, אולי היועצת קלעה לטעמכם בלי דו שיח משמעותי, אולי אתם מרוצים אולי דו שיח של אינטואיציות עבד בשבילכם. כשאומרים לי שתכנון מסויים יגרום לי לאבד אנרגיה, אני לא יכול להתוכח. פשוט מכיון שאין לי כלים להתוכח. לכאורה מדובר במידע אמפירי שנבדק במשך אלפי שנים. במציאות מדובר באמונה דתית.
 
למעלה