פאנלים לא אסתטיים

לאחר שיפוץ השיפוצניק התרשל ויצר ליקוי אסתטי בכך שהרחיק את הפאנל מהקיר בכס"מ (לא הסיר את הטיט הישן מהפנלים וישר הדביק).

האם ניתן לפרק ולהתקין מחדש או שזה יצריך גם פירוק של הרצפה וחיתוך מחדש?

רשר

Well-known member
מנהל
תמיד ניתן לפרק ולהדביק מחדש אחרי ניקוי השאריות מאחור,
אבל לא ניתן לדעת מראש כמה עודף אריח יש מתחת לפנל ואם תצמיד לקיר יתכן שיראו את קצה האריח,
חשוב לזכור שלפנל 3 תפקידים:
1 להרחיק רהיטים מהקיר
2 להסתיר את קצה אריחי הרצפה
3 לענות את מי שמנקה את הבית
במקרה ונשאר רווח מתקנים עם רובה בגוון מתאים,
אפשרות נוספת "לא נוגעים כלל ומתרגלים"

זה יוצר לי ליקוי אסתטי משמעותי. ואנו חושבים על למכור את הדירה דבר שיקשה מאוד על המכירה (השיפוצניק כבר נתבע כתוצאה מהליקוים המרובים שהשאיר אחריו)
התחלנו להתרגל ( חלקית) אבל כל פעם שהמבט נתקל בפאנלים אנחנו מתרגזים :)
כמה יפה לשים פאנל פולימר של פרקט?

ובכלל, אם ארצה לפרק את הריצוף כולו ולרצף בפרקט, הדבר יהיה בעיתי? איך מנקים אותו? כמה מורכב יהיה להזיז רהוט או מקררים על רצפת פרקט? ואיך לשמור את גובה המפלס הקיים באותו גובה כדי לא להרוס את הדלתות (או איך לפתור את המרווחים במידה ויהיו מישור המפלס?)?
וכן, איך אני מרצף את אזור המטבח/מתחת למטבח מבלי לפרק אותו(!)
למשל, בספי החדרים נראה שהמעבר/סף הכניסה מוגבה מעט והמשקוף יושב עליו, כך שאם איישר את המפלס יווצר מרווח מהתקנה לא מפולסת (שלא באשמת מתקין הדלתות).

רשר

Well-known member
מנהל
זה יוצר לי ליקוי אסתטי משמעותי. ואנו חושבים על למכור את הדירה דבר שיקשה מאוד על המכירה (השיפוצניק כבר נתבע כתוצאה מהליקוים המרובים שהשאיר אחריו)

ובכלל, אם ארצה לפרק את הריצוף כולו ולרצף בפרקט, הדבר יהיה בעיתי? איך מנקים אותו? כמה מורכב יהיה להזיז רהוט או מקררים על רצפת פרקט? ואיך לשמור את גובה המפלס הקיים באותו גובה כדי לא להרוס את הדלתות (או איך לפתור את המרווחים במידה ויהיו מישור המפלס?)?
למשל, בספי החדרים נראה שהמעבר/סף הכניסה מוגבה מעט והמשקוף יושב עליו, כך שאם איישר את המפלס יווצר מרווח מהתקנה לא מפולסת (שלא באשמת מתקין הדלתות).
על פרקט לא גוררים רהיט אלא מרימים או מעמידים על שטיח עבה ומושכים את השטיח,
רצוי לא לבצע פרקט זול במטבח כי הנזק יגיע במהרה לכן מבצעים ריצוף באריחים קשיחים ועמידים לרטיבות,
דלתות חותכים מלמטה בהתאם לפלס הריצוף החדש,
דלת ממ"ד רצוי לא להתעסק ולהשאיר את הריצוף הקיים בקטע שלה,
הפרש בין גובה בין אזורים מעבדים עם פס מתכת (אלומיניום) תואם,

כך חשבתי לגבי הריהוט והפרקט :).
אז אתה מציע לרצף בפורצלן באזור המטבח ובפינת אוכל וסלון וחדרים אפשר בפרקט?
לגבי הדלת ממ"ד היא הותקנה מחדש לאחר שרכשנו במידות של הריצוף (עוד לפני ששמנו לב שהריצוף לקוי, חייב לציין שעלה לנו המון כסף והיא גם קלה מאוד ו"חלולה" בפנים- שלא כמו הדלת המקורית שהייתה לנו).
לגבי הדלתות והחיתוך אני מבין, השאלה מה קורה אם הדלת "קצרה" יותר. יש דרך לתקן או שרק להחליף אותה? יש בעיה לפרק ולהתקין את הדלתות והמשקופים הן יפגמו?
מה לגבי וטרינה בסלון? ניתן לפרק ולהתקין מבלי לפגוע בה או שחייבים לפרק? המתקין התקין לנו את רצפת המסילה בצבע אחר משאר האלומיניום. ניתן להחליף מבלי לעשות נזק באלומיניום?
אגב, יודע לתת לי אומדן מחיר לפירוק ריצוף קיים (מודבק) והתקנה מחדש של פרקט / קרמיקה? שטח של כ95 מ"ר.
מה עליי לשים לב? ניקוי שטח? ישור?

רוני1955

Active member

לא מרצפים עם פרקט. פרקט מיישמים על ריצוף.

למעלה