פאנל בנושא התאגדות סט' ארצית לתארים מתקדמים

katzeran

New member
פאנל בנושא התאגדות סט' ארצית לתארים מתקדמים

https://www.facebook.com/events/250500378390366/

עלו לכם שאלות, ספקות ותהיות לגבי תהליך ההכשרה והלימודים ?

מסרבים לקבל את זה שהכשרה של פסיכולוג כרוכה בהכרח בניצול ובתנאים בלתי הולמים?

רגע לפני סיום הלימודים ביום ו' 16.6 בשעה 11:00 בבית העם , רחוב רוטשילד 69 ת"א, יתקיים פאנל בנושא התאגדות הסטודנטים. המפגש רלוונטי לכל הסטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה בכל המגמות ופתוח כמובן גם לסטודנטים מתואר ראשון. בתכנון:

1.היכרות

2. התחברות לנעשה עד היום בתנועה לפסיכולוגיה ציבורית ובוועד המתמחים בדגש על סקירה של הרפורמה בבריאות הנפש, מאבק השכר של המתמחים ופתיחת הסכמי השכר בסוף השנה האזרחית.

3. הצפת קשיים, מחשבות, הרהורים ושאלות ונקודות להתמקדות בהמשך בקרב הסדטונטים

4. גיבוש צעדים אופרטיבים ראושניים עם סיום המפגש: אופני ממשק, דרכים להתקשרות, צוותי עבודה (?) ופעילויות אפשריות להמשך ולשנה הבאה.

https://www.facebook.com/events/250500378390366/

doughnuts

New member
כרגיל...

לא מדובר על "פאנל בנושא התאגדות סטודנטים ארצית לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה" אלה על "פאנל בנושא התאגדות סטודנטים ארצית לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה טיפולית". האמת שגם לי מפריע מצב הפסיכולוגיה בארץ (כולל פסיכולוגיה ציבורית), אבל נראה שכרגיל המדע אינו רלוונטי לעולם הטיפול, לפחות בישראל.

katzeran

New member
למה ככה? :)

תראה, כתוב שם ש"המפגש רלוונטי לכל הסטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה
בכל המגמות". אני מבין מזה שמוזמנים גם סטודנטים מהמגמות המחקריות.

זה נכון שהדגש במפגש הוא על הנעשה במאבק על הפסיכולוגיה הציבורית שהיא טיפולית בעיקרה, אבל אתה זה שהחלטת להבין מזה שהמדע אינו רלוונטי לעולם הטיפול. אני, אגב, מסכים איתך שאין מספיק מדע בעולם הטיפולי היום, ורוצה לראות שיפור של הדבר, ומההכרות שלי עם העוסקים במלאכה, אני בטוח שהם ישמחו לשמוע אותך ולקחת את הדברים שלך - ורעיונות, אם יש לך - בחשבון.

doughnuts

New member
"המפגש רלוונטי לכל הסטודנטים", האמנם?

http://che.org.il/wp-content/uploads/2012/05/הדוח-הכללי-6.pdf
מכיר את הדו"ח הזה? הוא משנת 2009, אבל לא הרבה השתנה מאז (למרות שהכוונה שלו הייתה לשנות את מערך הפסיכולוגיה בישראל). אני בספק שהמתמחים ישמחו לשמוע את דעתי בנושא - אני אמנם חושב שפסיכולוג טיפולי צריך להרוויח הרבה יותר כסף, אבל לפני זה הוא צריך להראות שהוא באמת ראוי לכך.

אני, אגב, מסכים איתך שאין מספיק מדע בעולם הטיפולי היום.
כל עוד העולם הטיפולי אינו מורכב אך ורק ממצאים מדעיים אמתיים, זה לא מספיק.

ומההכרות שלי עם העוסקים במלאכה, אני בטוח שהם ישמחו לשמוע אותך ולקחת את הדברים שלך - ורעיונות, אם יש לך - בחשבון.
כיום קיימות שיטות מחקר כמותיות האפשרות להסיק מסקנות גם לגבי נבדק בודד ולא רק על מדגם בשלמותו (לדוגמה, IRT). אינטואיציה קלינית זה דבר בעייתי ועדיף להימנע ממנה כמה שיותר (כמעט כל מודל סטטיסטי עושה ניבוי טוב יותר). אתה בטוח שהעוסקים במלאכה ירצו לשמוע את זה?

katzeran

New member
אם לא תנסה

אני זוכר את הדו"ח, לא ממש את פרטיו, אבל אקרא.

העוסקים במלאכה שאני מתייחס אליהם הם המתמחים שמובילים את התנועה למען הפסיכולוגיה הציבורית, אני לא יודע למי התכוונת אתה.
המטרה של התנועה היא להביא למודעות את הבעייתיות שיש בשטח והקושי שבקבלת שירותים על ידי הציבור, ולשפר את זה. אם אתה חושב שהממשק הלוקה בחסר בין הפסיכולוגיה המדעית לפסיכולוגיה הטיפולית רלוונטית לזה (ואני חושב שזה בהחלט רלוונטי ושכל גוף שרוצה ליעל ולשפר את המערכת והשירותים לציבור צריך לעשות את זה במסגרת המדעית) - אז בוא ותאמר את זה. תגיע לפאנל ותאמר את הדברים, מה כבר יכול לקרות?

זה אולי נראה כאילו יש בינינו איזה ויכוח, אבל אני לא בטוח בזה. כפסיכולוג שנמצא ממש בתחילת דרכו הקלינית, אני מוצא אצלי לא מעט דיסוננס בכל הנוגע ליעילותם של טיפולים שונים ואני מעריך הרבה יותר את האנשים שבאים לטיפול מתוך גישה השואפת לבחון את העבודה שלהם באופן מדעי ומהימן ולתכנן טיפולים בהתאם. ואני לא היחיד, בטח שלא בדור הצעיר יותר של הפסיכולוגים.

ובלי קשר, אני לא יודע מה IRT, אשמח לשמוע.

doughnuts

New member
אתה צודק

אין בינינו ויכוח, אלה הבדל במידת פסימיות. אני מאוד סקפטי פסימי לגבי אפשרויות שינוי, במיוחד כאשר מדובר על תנועה ספונטנית ולא על משהו רשמי. מדובר על הרבה מאוד כסף והרבה מאוד כוח. כי ברגע שאתה מכניס evidence-based practice אמיתי, אתה מתחיל לגלות שרוב המערכת לא עובדת באופן יעיל, וצריך לפטר הרבה מאוד אנשים כי ספק שיוכלו להשתנות. אנשים שנמצאים בעמדת כוח, בדרך כלל מאוד אוהבים את הסטטוס קוו. הרי בסופו של דבר, כמה אנשים יהיו מוכנים להקריב את הקריירה שלהם למען ניסיון נואש (שלא חייב להסתיים בהצלחה) לבנות "עולם טוב יותר"?

katzeran

New member
אה, אבל אנחנו הדור הצעיר

ולכן אנחנו נמצאים בעמדה שיכולה, לאט אך בנחישות, לעשות שינוי, לא? :)

אני חושב שעם הכניסה של הרפורמה בשנים הקרובות תהיה נטייה ליותר EBT באמת, או לפחות מקווה ככה.

doughnuts

New member
אנחנו אמנם הדור הצעיר

אבל מי אמר שהדור הקודם חושב שהוא "הדור הזקן"?

אבל כן, גם אני מקווה שבעקבות הרפורמה יהיה יותר דגש על EBT ואז פסיכולוגים קלינים יוכלו לדרוש - והצדק - שיפור ניכר בתנאים.

katzeran

New member
DBT, EBT ועוד דברים שנגמרים ב-BT

סתם רציתי לשתף אותך שהייתי היום ביום עיון שערך משרד הבריאות על טיפול דיאלקטי התנהגותי (DBT) - גישת טיפול מאוד שיטתית ומאורגנת שנמצאה יעילה לטיפול בהפרעת אישיות גבולית בעיקר. בקרוב המשרד יערוך הכשרה לכמאה מטפלים בגישה ומשם זה אמור להמשיך לפיתוח השימוש בגישה במרפאות הציבוריות והכשרת מטפלים נוספים. מאוד מצא חן בעיניי לראות שמשרד הבריאות החליט לשים את הדגש על גישה כזו שהיא בהחלט EBT

למעלה