פאסט פוד בריא ?

מעוין

New member
פאסט פוד בריא ?

שלום לחבריי האתר, תהיתי לגביי הנושא הבא - פאסט פוד זה בדרך כלל לא בריא, אבל פה בארץ יש לנו פלאפל. אז יש שם פיטה מקמח לבן שזה לא משהו, אבל יש שם פלאפל בשמן עמוק (שנחשב בריא יחסית לטיגון שלא בשמן עמוק) והרבה סלטים שלא באים משקית מוכנה או קפואה. במקומות טובים הסלטים נעשים במקום ולא עומדים שעות עד שיורד ערכם התזונתי... האם אפשר להגיד שזהו פאסט פוד בריא ? מה המשמעות של לאכול פלאפל בדוכן (לא משהו בייתי) כחלק מן התפריט היומי ? תודה מראש, מעוין.
 

stkachov

New member
לא

זה לא פאסט פוד בריא. מי אמר לך שטיגון בשמן עמוק טוב יותר מטיגון ללא שמן עמוק? להפך הוא הנכון. הסלטים אמנם טריים, אבל רווי שמן ובד"כ זה שמן רגיל וזול ולא משהו איכותי. בכל אופן... מנת פלאפל מתישהו כארוחה זה בסדר גמור, אבל להכניס אותה לתפריט על בסיס יומיומי... אני לא רואה הרבה יתרונות בריאותיים בכך.
 

מעוין

New member
שמן עמוק

אף אחד לא אמר לי, פשוט נתקלתי בזה במלא אתרים של תזונה : על פי האתרים - בטיגון בשמן עמוק פחות שמן נספג במה שמטגנים ויש פחות חימצון של השמן ולכן הוא עדיף. הסלטים לא רוויי שמן כמו שאתה אומר אבל אני מניח שפה נשאר חלוקים. בכל מקרה תודה ואשמח לשמוע דעות נוספות.
 
למעלה