פאקסט

• פותח הנושא 11AM
  • פורסם בתאריך

11AM

New member
פאקסט

היום הייתי אצל הרופא אחרי שהואבן לא השפיע בפעם האחרונה שלקחתי אותו. הוא רשם לי פאקסט 20 מ"ג ורק רציתי לשאול אם זה אמור להיות באמת כדור הרגעה שאני יכול לקחת בהתקפים קשים (סטייל ואבן, קלונקס וכאלה) או שזה טיפול תרופתי שאמורים לקחת כל הזמן (סטייל ציפרלקס)? ועוד שאלה, אני יכול לקחת ואבן ופאקסט ביחד (במקרה שלקחתי ואבן והוא לא השפיע עליי)?

bwp

Member
זה לשימוש קבוע כמו ציפרלקס

חבל שהרופא שלך לא אמר לך את זה. בעקרון אפשר לקחת עם זה כדורי הרגעה.

11AM

New member
ביקשתי ממנו

כדורי הרגעה ולא טיפול תרופתי, הוא אמר לי שזה כדורי הרגעה אבל משהו נראה לי באמת מוזר כשהסתכלתי באינטרנט. אי אפשר לקחת את זה בתור כדורי הרגעה לטיפול נקודתי?

dida80

New member
לא נעים...

אני גם קיבלתי אותו כטיפול מתמשך. נראה לי שזה היה הכדור הראשון שלי מכל האוסף...

סויה 1

New member
פאקסט...

פאקסט=סרוקסט=פארוקסטין הפאקסט איננו כדור הרגעה. הפאקסט שייך לקבוצת כדורים הנקראת-מעכבי קליטה מחדש של סרוטונין(ssri ). לדוגמא:פרוזק,ציפרלקס,ציפרמיל פאבוקסיל...את הפאקסט לוקחים לתקופה ממושכת,ולעתים יש לחכות בין ארבעה לשישה שבועות עד שהשפעת הכדור תבוא לידי ביטוי. הואבן והקלונקס שייכים לקבוצת כדורים אחרת הנקראת-בנזודיאזפינים. הכדורים האלה משפיעים נקודתית ובמהירות יחסית.הבעייה עם הכדורים מקבוצה זו,היא סכנת ההתמכרות. לכן תמיד עדיף לקחת כדורים בעלי השפעה מתמשכת(דוגמת הפאקסט),על פני כדורים בעלי פוטנציאל התמכרותי (דוגמת הואבן והקלונקס). אפשר לקחת ואבן ביחד עם פאקסט לפחות בהתחלה עד שהשפעת הפאקסט תורגש,ולתקופה קצרה בלבד כדי למנוע התמכרות.

11AM

New member
אוקיי, תודה על התגובה

אבל אני לא רוצה לקחת עכשיו טיפול תרופתי קבוע. בדיוק התחלתי טיפולי דיקור ותרופות סיניות (בנוסף לטיפולי היפונוזה שהתחלתי כבר לפני כמה חודשים) ככה שאני רוצה לתת לזה זמן לראות אם זה עובד. אני גם פחות חושש מהתמכרות לכדורים כמו ואבן כי אני יודע לקחת אותם רק במצבי לחץ כשאני חווה התקף, אני יותר צריך כדורים כאלה שפשוט יהיו עליי תמיד כי ברגע שאני יודע שכדור עובד ואני יכול לקחת אותו במקרה חמור אז בדרך כלל המחשבה הזאת מרגיעה אותי קצת ואני מצליח להמנע מלקחת את הכדורים האלה אפילו (בדרך כלל). בכל מקרה, אפשר לקחת ואבן וקלונקס ביחד? כאילו אם אני רואה שהואבן לא משפיע אז לקחת מיד אחרי זה קלונקס או שזה מסוכן? ועוד שאלה, קסנקס זה הרגעה או טיפול ממושך ומה מומלץ יותר קסנקס או קלונקס (במקרה שקסנקס זה באמת כדור הרגעה)?

bwp

Member
אפשר הכל, אבל....

צריך לתת לכדור הרגעה לפחות 45 דקות לעבוד ורק אם אין תגובה לקחת עוד כדור. במקרה ותקחי שניים ושניהם עובדים את תהיי פשוט שפוכה וסביר להניח תיפלי לשינה של כמה שעות. קסנקס הינו הרגעה ולא ממושך ועדיף קלונקס כי קסנס הוא הממכר ביותר שיש.

סויה 1

New member
אם אתה לוקח ואבן...

נקודתית לפי הצורך...אין כל סכנת התמכרות. האם אפשר לקחת קלונקס מייד אחרי ואבן? את זה תצטרך לשאול את הרופא שלך...לא אוכל לקחת על עצמי אחריות כזאת ולייעץ בעניין זה. קסאנקס- שייך לקבוצת הבנזודיאזפינים כלומר הרגעה.כדור מאוד ממכר...מומלץ לשימוש קצר מועד,ולפי הצורך. הקלונקס נחשב חזק יותר מהקסאנקס ומהואבן.אבל שוב תתיעץ עם הרופא שלך..ואל תסמוך רק על עצות שתקבל באינטרנט.

Dana351

New member
../images/Emo127.gifהקלונקס הוא החזק מהשלושה

ולא רצוי לערבב בינהם בו זמנית ,אפילו באם אתה לא מרגיש שינוי. תתקבע על תרופה אחת שתתאים לך ותחוש איתה רגוע ,כמו הקלונקס לדוגמא, ואז תחכה בסבלנות עד אשר היא תשפיע. יש מינונים שונים לקלונקס ולכן ההשפעה משתנה כמובן מהמינון הנמוך של 0.5 למינון של 2 מיליגרם.

למעלה